Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Importeksport
  W dniu 12.08.2024 o 13:18, Krzysztof.kkkk napisał:

Ja dostałem ofertę 70 groszy żółty 90 czerwony od Polaka a on oddaje to pewnie Rumunowi musi przyciąć z 20 groszy więc pewnie płacą 80-90 groszy za żółty 90-1,1 czerwony 

Expand  

Jak auto u Ciebie się ładuje na Rumunię to się ma 10 groszy. 75-80 gr max Rumun zapłaci ale to już wszystko kwestia indywidualna każdej transakcji kto co z kim ile itd

Gość Rolnik Wielkopolska

Prawda jest taka że jest górka ziemniaczana i przez najbliższe 2 miesiące nie ma szans na cenę a dlaczego to wam powiem w tajemnicy że wykopki tuż tuż skoczków jest naprawdę całą masa takich co pierwszy rok posadzili i teraz pytaja sie gdzie sprzedac bo nawet zdetalowac ten  hektarek jest ciężko w tym roku. 

W dniu 12.08.2024 o 17:02, Gość Rolnik Wielkopolska napisał:

Prawda jest taka że jest górka ziemniaczana i przez najbliższe 2 miesiące nie ma szans na cenę a dlaczego to wam powiem w tajemnicy że wykopki tuż tuż skoczków jest naprawdę całą masa takich co pierwszy rok posadzili i teraz pytaja sie gdzie sprzedac bo nawet zdetalowac ten  hektarek jest ciężko w tym roku. 

Expand  

No to dobrze, się im odechce na drugi rok

W dniu 12.08.2024 o 14:06, Gość Importeksport napisał:

Jak auto u Ciebie się ładuje na Rumunię to się ma 10 groszy. 75-80 gr max Rumun zapłaci ale to już wszystko kwestia indywidualna każdej transakcji kto co z kim ile itd

Expand  

Ruszył temat z kopyta. Nie podniecajcie się handlarzyki bo i tak ceny kształtuje zachód. A z tego co wiadomo u liczących się producentów jak Belgia i Holandia plony będą niższe.

W dniu 12.08.2024 o 17:02, Gość Rolnik Wielkopolska napisał:

Expand  

Stenka na fb się za mocno nie podniecaj.

Gość Rolnik Wielkopolska

Mnie tam żaden stenka nie rajcuje chodzi o to że wegetacja jest przyspieszona jeszcze wczesne się nie skończyły a już późne odmiany są w zasadzie gotowe do kopania, i stąd jest chwilowa górka towaru bo nie oszukujmy się większość nie ma przechowalni i patrzy od razu sprzedać. Wydajność jest mniejsza nie ma co się oszukiwać, i ja uważam że pyra pójdzie ostro do góry ale bliżej listopada.

W dniu 13.08.2024 o 08:28, Gość Rolnik Wielkopolska napisał:

Mnie tam żaden stenka nie rajcuje chodzi o to że wegetacja jest przyspieszona jeszcze wczesne się nie skończyły a już późne odmiany są w zasadzie gotowe do kopania, i stąd jest chwilowa górka towaru bo nie oszukujmy się większość nie ma przechowalni i patrzy od razu sprzedać. Wydajność jest mniejsza nie ma co się oszukiwać, i ja uważam że pyra pójdzie ostro do góry ale bliżej listopada.

Expand  

Oczywiście że pójdzie grudzień styczeń cena będzie 

Gość Importeksport
  W dniu 13.08.2024 o 08:28, Gość Rolnik Wielkopolska napisał:

Expand  

Styczeń luty najwcześniej .

Chyba że 1 zł to Wy już nazywacie super cena .

W dniu 14.08.2024 o 01:26, Sieradzak napisał:

Buty wybiera

Expand  

Sraliscie się do tamtego że dostał jelenia do tego że se kupił buty sracie się do każdego na stanowisku że kradnie a sami byście kradli ja sam bym wykorzystał dana okazję do 300 procent , 1 zł big bag to już jest a wy piszecie że w grudniu xxxx

Gość Marcinn
  W dniu 14.08.2024 o 06:29, Gość Tomek napisał:

Nie wiem jak u was, ale u mnie szału nie będzie z ziemniakiem. Susza i upały zrobiły swoje. Od kwietnia kiedy posadziłem  spadło może max 90 litrów do teraz. 

Expand  

I dlatego cena pyrki będzie 

Gość KrkRybitwy
  W dniu 14.08.2024 o 06:24, Krzysztof.kkkk napisał:

Sraliscie się do tamtego że dostał jelenia do tego że se kupił buty sracie się do każdego na stanowisku że kradnie a sami byście kradli ja sam bym wykorzystał dana okazję do 300 procent , 1 zł big bag to już jest a wy piszecie że w grudniu xxxx

Expand  

Znajdź moje ogłoszenie chętnie sprzedam po 1 zł BB 50 + ładny suchy  czysty towar . Tirowe dostępny cały sezon 

W dniu 14.08.2024 o 06:24, Krzysztof.kkkk napisał:

Expand  

Gdzie takie ceny?

W dniu 14.08.2024 o 12:33, Gość Rolnik ziemniak czerwony napisał:

Sprzedam 10 ton na już ktoś chętny kupić ?

duże czerwone ziemniaki bardzo smaczne 

Expand  

O i to jest właśnie skoczek, ma jakieś ziemniaki, wie że są czerwone ale nie zna nawet odmiany, wykopał na razie 10 ton i nie bardzo wie co z nimi zrobić to pokrzykuje tu i tam że ma ziemniaki. A miało być tak pięknie, klienty miały walić drzwiami i oknami i po rękach go całować żeby tylko im sprzedał.

W dniu 14.08.2024 o 18:07, Gość rura napisał:

O i to jest właśnie skoczek, ma jakieś ziemniaki, wie że są czerwone ale nie zna nawet odmiany, wykopał na razie 10 ton i nie bardzo wie co z nimi zrobić to pokrzykuje tu i tam że ma ziemniaki. A miało być tak pięknie, klienty miały walić drzwiami i oknami i po rękach go całować żeby tylko im sprzedał.

Expand  

Rura, rura i jeszcze raz rura zakończona szambem. Tacy ludzie jak ty to na tym portalu ,,złocisty kwiat"

W dniu 14.08.2024 o 19:43, Gość Gosc. napisał:

Rura, rura i jeszcze raz rura zakończona szambem. Tacy ludzie jak ty to na tym portalu ,,złocisty kwiat"

Expand  

Zapomniałeś dodać że to szambo leci ci wprost na głowę. Prawda a właściwie szambo w oczy kole.

W dniu 15.08.2024 o 06:33, Sieradzak napisał:

Przecież ma racje,o co ci chodzi?

Expand  

Pulta się bo taki sam producent jednoroczny.

• A_2 changed the title to Ziemniaki 2025