Gość Fron Napisano wczoraj o 15:16 Zgłoszenie Share Napisano wczoraj o 15:16 3 godziny temu, Gość Scania ESI napisał: Ja się cieszę że Mercosur podpisany. Wołowina stanieje wkoncu i będzie można zjeść. A co mnie obchodzą krowiarze. Ja sądzę ziemniaki. Paszowe teraz kupują po 5 gr do byków a wołowinę po ile sprzedają? Zresztą na protestach w Warszawie byli tylko ci co mają mleko i bydło mięsne traktory 200KM i co mają po 100+ hektarów. O czym my wogole dyskutujemy. Nam też mercosour zaszkodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ahten Napisano wczoraj o 15:18 Zgłoszenie Share Napisano wczoraj o 15:18 37 minut temu, Gość Rolo napisał: Ziemniaki też potanieją zobaczysz. hm a da sie zeby byly tansze?:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik Napisano wczoraj o 16:00 Zgłoszenie Share Napisano wczoraj o 16:00 Witam rolnicy słyszeliście o tym że skończył się import ziemniaka export idzie cały czas i kończą się nadwyżki ziemniaka macie więcej ofert kupna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Tracer Napisano wczoraj o 16:50 Zgłoszenie Share Napisano wczoraj o 16:50 1 godzinę temu, ahten napisał: hm a da sie zeby byly tansze?:) Na tanim towarze zawsze jest z czego opuścić , gorzej jak jest drogi , wtedy nie ma z czego opuścić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Pan Napisano wczoraj o 17:13 Zgłoszenie Share Napisano wczoraj o 17:13 Godzinę temu, Gość Rolnik napisał: Witam rolnicy słyszeliście o tym że skończył się import ziemniaka export idzie cały czas i kończą się nadwyżki ziemniaka macie więcej ofert kupna? Ja od września daje ziemniaka na Rumuna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Martinx77 Napisano wczoraj o 18:24 Zgłoszenie Share Napisano wczoraj o 18:24 Serio wierzycie, że ktoś będzie wlókł ziemniaki z Ameryki Południowej? Wręcz przeciwnie. Ta umowa pozwoli sprzedać przetworzone ziemniaki w postaci skrobi, frytek i płatków. Zobaczycie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Sencor Napisano wczoraj o 18:36 Zgłoszenie Share Napisano wczoraj o 18:36 2 godziny temu, Gość Rolnik napisał: Witam rolnicy słyszeliście o tym że skończył się import ziemniaka export idzie cały czas i kończą się nadwyżki ziemniaka macie więcej ofert kupna? Tak miałem oferty zakupu 0,55 zł za żółtego czerwony 0,6zł ale na razie myślę trzymać do końca lutego myślę ,że 0,8 zł to będzie normalna cena. Spokojnie panowie wiosna nasza . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik Napisano wczoraj o 18:48 Zgłoszenie Share Napisano wczoraj o 18:48 Przypuszczam ze jest to spowodowane mrozami jest mniej towaru na rynku stad wyzsza cena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Wacuś Napisano wczoraj o 19:16 Zgłoszenie Share Napisano wczoraj o 19:16 39 minut temu, Gość Sencor napisał: Tak miałem oferty zakupu 0,55 zł za żółtego czerwony 0,6zł ale na razie myślę trzymać do końca lutego myślę ,że 0,8 zł to będzie normalna cena. Spokojnie panowie wiosna nasza . Ja eksportowałem 4 tiry po 0,8 zł w ubieglym tygodniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kkr Napisano wczoraj o 19:18 Zgłoszenie Share Napisano wczoraj o 19:18 3 godziny temu, ahten napisał: hm a da sie zeby byly tansze?:) No widziałem dzisiaj jakiś wariat ogłaszał po 2,5 za worek na igrit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Romek Napisano wczoraj o 19:45 Zgłoszenie Share Napisano wczoraj o 19:45 25 minut temu, Gość Kkr napisał: No widziałem dzisiaj jakiś wariat ogłaszał po 2,5 za worek na igrit Daj namiary do niego. W takiej cenie moge kupic 6 tirów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sieradzak Napisano wczoraj o 19:58 Zgłoszenie Share Napisano wczoraj o 19:58 Tak wszyscy kupują a jak jest ogłoszenie to ani jednego telefonu.Z kapustą to samo. A_2 dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kkr Napisano wczoraj o 20:02 Zgłoszenie Share Napisano wczoraj o 20:02 15 minut temu, Gość Romek napisał: Daj namiary do niego. W takiej cenie moge kupic 6 tirów Ogłoszenie jest na igrit dzisiaj wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość elzbieta Napisano wczoraj o 20:17 Zgłoszenie Share Napisano wczoraj o 20:17 14 minut temu, Sieradzak napisał: Tak wszyscy kupują a jak jest ogłoszenie to ani jednego telefonu.Z kapustą to samo. JEDYNA PRAWDA o handlu ziemniakami i kapustą, reszta wpisów to fantazja połączona z naiwnością. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kkr Napisano wczoraj o 20:42 Zgłoszenie Share Napisano wczoraj o 20:42 22 minuty temu, Gość elzbieta napisał: JEDYNA PRAWDA o handlu ziemniakami i kapustą, reszta wpisów to fantazja połączona z naiwnością. Pozdrawiam. W okolicach Krakowa sporo ładuje sie na eksport ale przy ilościach które są na rynku ziemniaka nie ma szans żeby to zeszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sieradzak Napisano 15 godzin temu Zgłoszenie Share Napisano 15 godzin temu 11 godzin temu, Gość elzbieta napisał: JEDYNA PRAWDA o handlu ziemniakami i kapustą, reszta wpisów to fantazja połączona z naiwnością. Pozdrawiam. Bo z tym handlem w tym roku jest jak z Yeti.Wszyscy wiedzą że jest i nawet słyszeli jak ryczy w górach ale nikt go nigdy nie widział Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Tracer Napisano 13 godzin temu Zgłoszenie Share Napisano 13 godzin temu Godzinę temu, Sieradzak napisał: Bo z tym handlem w tym roku jest jak z Yeti.Wszyscy wiedzą że jest i nawet słyszeli jak ryczy w górach ale nikt go nigdy nie widział Dokładnie popieram kolegę , ktoś wyżej opowiadał że sprzedaje po 8zł worek a inni po 3-4zł worek nie mogą sprzedać towaru , więc jak to wkoncu jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Bła-szki Napisano 7 godzin temu Zgłoszenie Share Napisano 7 godzin temu Poczekajcie jak przyjdzie luty marzec zobaczycie ile będą oferować sprzedający za ziemniaka... Teraz jest 2.5-3zeta worek z domu, a będzie niedlugo 1zł - 1 worek, teraz każdy mówi że się ruszy że będzie jeszcze dobrze. No nie będzie nie w tym roku. Ja sprzedaje po 5 worek ilości paletowe, do końca marca powinno być po handlu. Kapusta 0,40 gr więcej nie dadzą tak sprzedaje też ilości paletowe. W sumie 8 ton tygodniowo ubywa... Taki rok, a być może takie lata teraz będą... Pozdro farmery... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
A_2 Napisano 7 godzin temu Zgłoszenie Share Napisano 7 godzin temu 13 minut temu, Gość Bła-szki napisał: Poczekajcie jak przyjdzie luty marzec zobaczycie ile będą oferować sprzedający za ziemniaka... Teraz jest 2.5-3zeta worek z domu, a będzie niedlugo 1zł - 1 worek, teraz każdy mówi że się ruszy że będzie jeszcze dobrze. No nie będzie nie w tym roku. Ja sprzedaje po 5 worek ilości paletowe, do końca marca powinno być po handlu. Kapusta 0,40 gr więcej nie dadzą tak sprzedaje też ilości paletowe. W sumie 8 ton tygodniowo ubywa... Taki rok, a być może takie lata teraz będą... Pozdro farmery... No tani rok, poprzednie lata były bardzo dobre, za dobre - więc musi wyczyścić się z planktonu. Dodatkowo w ziemniaki poszło sporo nowych, którzy zaczęli szukać opłacalności w innych uprawach niż pszenica, rzepak .. Generalnie w hodowlach ziemniaka sporo im materiału zostanie, tak samo jest w nasiennictwie - też nieciekawy sezon. Zobaczymy co dalej ... a tak z ciekawości, jak cebula w tym roku - ma ktoś może z was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Cukier Napisano 6 godzin temu Zgłoszenie Share Napisano 6 godzin temu 6 minut temu, A_2 napisał: No tani rok, poprzednie lata były bardzo dobre, za dobre - więc musi wyczyścić się z planktonu. Dodatkowo w ziemniaki poszło sporo nowych, którzy zaczęli szukać opłacalności w innych uprawach niż pszenica, rzepak .. Generalnie w hodowlach ziemniaka sporo im materiału zostanie, tak samo jest w nasiennictwie - też nieciekawy sezon. Zobaczymy co dalej ... a tak z ciekawości, jak cebula w tym roku - ma ktoś może z was? Cebula też tragicznie, przynajmniej u nas. 7 zł/15kg do hurtu. Na olx ogłoszenie po 10 zł to zero odzewu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
A_2 Napisano 6 godzin temu Zgłoszenie Share Napisano 6 godzin temu 7 minut temu, Gość Cukier napisał: Cebula też tragicznie, przynajmniej u nas. 7 zł/15kg do hurtu. Na olx ogłoszenie po 10 zł to zero odzewu. olx to się zrobił straszny badziew, banda cwaniaków tylko mi wydzwaniała, nie daje tam ogłoszeń od przeszło roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SławekIno Napisano 3 godziny temu Zgłoszenie Share Napisano 3 godziny temu 3 godziny temu, Gość Cukier napisał: Cebula też tragicznie, przynajmniej u nas. 7 zł/15kg do hurtu. Na olx ogłoszenie po 10 zł to zero odzewu. Kurw... ludzie po co pakować po 7 zł cebule we worek i jeszcze wozic jak do obierania cebule można sprzedać po 0.4-0.45 zł. Włączcie myślenie... wiem że nie temat cebulowy ale jak to przeczytałem to nie mogłem ominąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Robi Napisano 35 minut temu Zgłoszenie Share Napisano 35 minut temu 6 godzin temu, A_2 napisał: olx to się zrobił straszny badziew, banda cwaniaków tylko mi wydzwaniała, nie daje tam ogłoszeń od przeszło roku Trzeba tam uważać jak cholera Nie bez powodu po nadaniu ogłoszenia dostajesz sms z ostrzeżeniem A wracając do ceny ziemniaków to nie rozumiem tego ździwienia na różnice cen - regionalne różnice zawsze były i będą a jesienny zalew importu chwilowo je spłaszczył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi