Gość Spokojny Napisano 6 Kwietnia 2023 Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwietnia 2023 Nawet jak już macie same puste komory to przestancie lamentowac że zaraz wszystko otworzą i się cena załamie, na ewentualbym wzroście cen kazdy skorzsyta, jak nie teraz to w przyszłym sezonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Chochlik Napisano 6 Kwietnia 2023 Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwietnia 2023 13 godzin temu, Gość 5 zł za wagę napisał: No i co tam chłopki?Białorusini stoją w kolejkach po jabłko? Stoją, ale ich prezesi grup nie chcą przepuścić przed siebie, bliżej bramy Najzabawniejsze jest to kupowanie towaru za wagę metoda na słupa. Grupy wstydzą się chyba handlu za wage lub chcą ukryć cennik przed konkurencją Efekt taki, że ciągną deser z Sandomierza do Grójca, a Grójec wozi do sandomierskich grup. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość prosty człowiek Napisano 6 Kwietnia 2023 Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwietnia 2023 W dniu 5.04.2023 o 07:53, Gość Sadownik napisał: Chyba tak właśnie liczyli, wciągnęli jabłko z pakowni i nie uruchomionych komór na stan jabłka deserowego Rajpolki ciężko kupić, to trzeba było zacząć bliżej prawdy raportować. Ale tak to jest, jak raportowaniem zajmują się pośrednicy a nie producenci... Dziś miejscami -7, ilość ładnego deseru na kolejny sezon zaczyna ulegać redukcji... TRSK opracowuje szacunki zapasów jabłek i podaje prezesowi WAPA czytaj Rajpolu... Prezes trochę modyfikuje... Nie ma co się dziwić, że organizacja TRSK posypała się, patrząc, że podaje przeszacowane zapasy, zwłaszcza Goldena i Gali. Z tego co mnie pamięć nie myli to miała być Struktura pro sadownicza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zenek Napisano 6 Kwietnia 2023 Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwietnia 2023 35 minut temu, Gość prosty człowiek napisał: TRSK opracowuje szacunki zapasów jabłek i podaje prezesowi WAPA czytaj Rajpolu... Prezes trochę modyfikuje... Nie ma co się dziwić, że organizacja TRSK posypała się, patrząc, że podaje przeszacowane zapasy, zwłaszcza Goldena i Gali. Z tego co mnie pamięć nie myli to miała być Struktura pro sadownicza... Gdzie dziś masz takie struktury ?? Wszędzie komercja.... Myślę, że te obecne ceny za Goldena to efekt w dużej części tego, że jakaś część, też na jesieni się zmarnowała jak w przypadku Ligola i Idareda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość spadownik Napisano 6 Kwietnia 2023 Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwietnia 2023 1 godzinę temu, Gość Zenek napisał: Gdzie dziś masz takie struktury ?? Wszędzie komercja.... Myślę, że te obecne ceny za Goldena to efekt w dużej części tego, że jakaś część, też na jesieni się zmarnowała jak w przypadku Ligola i Idareda. Jakaś część? Minimum 500 tys ton zostało w sadzie na szczęście bo inaczej dalej by było 80 gr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sadownik2102 Napisano 6 Kwietnia 2023 Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwietnia 2023 48 minut temu, Gość spadownik napisał: Jakaś część? Minimum 500 tys ton zostało w sadzie na szczęście bo inaczej dalej by było 80 gr Haha może połowa plonu została w sadzie. Nie widziałem nigdzie, gdzie by zostały niezerwane jabłka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zorientowany Napisano 6 Kwietnia 2023 Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwietnia 2023 36 minutes ago, Sadownik2102 said: Haha może połowa plonu została w sadzie. Nie widziałem nigdzie, gdzie by zostały niezerwane jabłka. No to słabo patrzysz ja widziałem sporo, nawet goldena pod siatkami zgnitego ale czy aż 500k ton to nie wiem, może trochę mniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość okulista Napisano 6 Kwietnia 2023 Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwietnia 2023 43 minuty temu, Sadownik2102 napisał: Haha może połowa plonu została w sadzie. Nie widziałem nigdzie, gdzie by zostały niezerwane jabłka. Polecam wyjść za bramę Golden,evelina,Prince nie mówiąc o idaredzie i glosterze Pod Grójecem dużo tego w sądach zostalo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gosc Napisano 6 Kwietnia 2023 Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwietnia 2023 Godzinę temu, Sadownik2102 napisał: Haha może połowa plonu została w sadzie. Nie widziałem nigdzie, gdzie by zostały niezerwane jabłka. A widziałeś żeby deser zbierać w grudniu i styczniu, bo wtedy pustoszały te sady? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Xyz Napisano 6 Kwietnia 2023 Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwietnia 2023 1 godzinę temu, Sadownik2102 napisał: Haha może połowa plonu została w sadzie. Nie widziałem nigdzie, gdzie by zostały niezerwane jabłka. Na Palcach dwóch rak by zliczyl w grójeckim gdzie zostało na drzewach,ogolnie w skali kraju duzo tego nie było jak tu piszą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Sadownik Napisano 6 Kwietnia 2023 Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwietnia 2023 1 godzinę temu, Gość Xyz napisał: Na Palcach dwóch rak by zliczyl w grójeckim gdzie zostało na drzewach,ogolnie w skali kraju duzo tego nie było jak tu piszą. To czemu od połowy października do połowy grudnia skupy były zawalone jabłkiem.. Bardzo często na przemysł było sypanie zdrowe czyste jabłko deserowe.. Jak ktoś nie widział to może nie chciał widzieć.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość UKA1 Napisano 6 Kwietnia 2023 Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwietnia 2023 Jakie ceny na chwilę obecną za jabłka golden, prince, red delicious? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość zyx Napisano 6 Kwietnia 2023 Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwietnia 2023 1 godzinę temu, Gość Xyz napisał: Na Palcach dwóch rak by zliczyl w grójeckim gdzie zostało na drzewach,ogolnie w skali kraju duzo tego nie było jak tu piszą. Niestety było i to duzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zenek Napisano 6 Kwietnia 2023 Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwietnia 2023 5 godzin temu, Gość spadownik napisał: Jakaś część? Minimum 500 tys ton zostało w sadzie na szczęście bo inaczej dalej by było 80 gr Miałem na myśli tylko i wyłącznie jabłka odmiany Golden Delicious Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość zloty Napisano 7 Kwietnia 2023 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwietnia 2023 10 godzin temu, Gość Zenek napisał: Miałem na myśli tylko i wyłącznie jabłka odmiany Golden Delicious Golden też został w sadach Widziałem pod grojcem wiele sadów gdzie oberwano tylko dół a reszta została Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Xyz Napisano 7 Kwietnia 2023 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwietnia 2023 17 godzin temu, Gość zyx napisał: Niestety było i to duzo Zostalo,ale wkoncu trafiło i tak na przemysl.Czytać ze zrozumieniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość zyx Napisano 7 Kwietnia 2023 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwietnia 2023 10 godzin temu, Gość Xyz napisał: Zostalo,ale wkoncu trafiło i tak na przemysl.Czytać ze zrozumieniem. Nie trafiło Zgniło w sadach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Białorus Napisano 9 Kwietnia 2023 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwietnia 2023 No ile można klęczeć przed bramą i prosić o sprzedaż jabłek? Zlituje się ktoś i sprzeda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zorientowany Napisano 9 Kwietnia 2023 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwietnia 2023 2 godziny temu, Gość Białorus napisał: No ile można klęczeć przed bramą i prosić o sprzedaż jabłek? Zlituje się ktoś i sprzeda? Dopiero po świętach. Mniej niż po 5 zł to nie dostaną jablek. Ten rok jest nasz. Cierpliwi zawsze wynagrodzeni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość zaspany Napisano 9 Kwietnia 2023 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwietnia 2023 W dniu 4.04.2023 o 21:18, Gość Amen napisał: Od 4 No i co się podniecasz Za 2,3 lata gala i golden będą w cenie idareda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marzyciel w gumowcach Napisano 11 Kwietnia 2023 Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwietnia 2023 No panowie ruszyło się z jabłkiem po tych świętach, po 1 kwietnia. Teraz jest moc, Białorusini buszują w komorach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gumowczyk Napisano 11 Kwietnia 2023 Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwietnia 2023 1 godzinę temu, Gość Marzyciel w gumowcach napisał: No panowie ruszyło się z jabłkiem po tych świętach, po 1 kwietnia. Teraz jest moc, Białorusini buszują w komorach Przestać siać popelinę Jeszcze 2,3 tygodnie i się ruszy Pewne info Wapa się myli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Sandom1264 Napisano 11 Kwietnia 2023 Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwietnia 2023 3 godziny temu, Gość gumowczyk napisał: Przestać siać popelinę Jeszcze 2,3 tygodnie i się ruszy Pewne info Wapa się myli Już sie ruszyło ceny w góre Golden 1.7-1.8 za wage Prince 1,3 za wage Jeronimo 1.8 za wage Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Bajka Napisano 12 Kwietnia 2023 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwietnia 2023 9 godzin temu, Gość Sandom1264 napisał: Już sie ruszyło ceny w góre Golden 1.7-1.8 za wage Prince 1,3 za wage Jeronimo 1.8 za wage Chyba w twoich marzeniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość tyle to do sortu Napisano 12 Kwietnia 2023 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwietnia 2023 11 godzin temu, Gość Sandom1264 napisał: Już sie ruszyło ceny w góre Golden 1.7-1.8 za wage Prince 1,3 za wage Jeronimo 1.8 za wage Czy w tej bajce są smoki?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi