SAD11 Napisano 7 Grudnia 2022 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudnia 2022 Witam, pytanie tak jak w tytule, tylko realne stawki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kamil Napisano 7 Grudnia 2022 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudnia 2022 Powiśle 280-300zł/dzień.godz:7.30-15.30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Sadownik Napisano 7 Grudnia 2022 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudnia 2022 1 godzinę temu, SAD11 napisał: Witam, pytanie tak jak w tytule, tylko realne stawki. Podobno 220 zł, 8 h, plus kasa za dojazd. Okolice Iłowa, Brzozowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość koniu Napisano 7 Grudnia 2022 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudnia 2022 2 godziny temu, SAD11 napisał: Witam, pytanie tak jak w tytule, tylko realne stawki. Listwa 180/h a starsze i poprawka po listwie ukrami za UWAGA 13zl, na sile nie chcieli odjeżdżać po rwaniu to zostawiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość FELCO Napisano 7 Grudnia 2022 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudnia 2022 30 zł godzinę z sekatorem elektrycznym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Pioter Napisano 7 Grudnia 2022 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudnia 2022 3 godziny temu, SAD11 napisał: Witam, pytanie tak jak w tytule, tylko realne stawki. Skrzynia idareda za 2 dni roboty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Luki luki Napisano 7 Grudnia 2022 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudnia 2022 200 to max Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Daniel Napisano 7 Grudnia 2022 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudnia 2022 30 zł w tym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Tniemy nie śpimy Napisano 7 Grudnia 2022 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudnia 2022 5 hours ago, SAD11 said: Witam, pytanie tak jak w tytule, tylko realne stawki. 25-30 zeta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość cieciarz Napisano 7 Grudnia 2022 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudnia 2022 240 zł 8 h w tym przerwa obiadowa 30 min I po każdej godzinie cięcia 5 min Telefon dzwoni kilka razy dziennie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Sadownik Wilga Napisano 7 Grudnia 2022 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudnia 2022 U nas ekipy w tamtym roku brały 250 zł dniówki. Robota od 7 do 15. W tym roku krzyczą sobie 280-300 zł. W waszych rejonach też tak się cenią? U mnie poszedł regalis, wynajmę listwę , coś tam się poprawi ręcznie i pier.. nie będę płacił jak za złoto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Sadownik Marek Napisano 7 Grudnia 2022 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudnia 2022 Witam. Ja uważam że cięcie to bardzo ciężka praca, powinno odpowiednio kosztować. Tak jak na zachodzie europy (10-14 euro). Wtedy nikt by tam nie jechał na zarobek. Każdy liczy jak chce, ale ekipy są dużo mądrzejsze od sadowników w kwestii opłacalności swojej pracy. Pozdrawiam i życzę dużo zdrowia...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Klops Napisano 7 Grudnia 2022 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudnia 2022 38 minutes ago, Guest Sadownik Marek said: Witam. Ja uważam że cięcie to bardzo ciężka praca, powinno odpowiednio kosztować. Tak jak na zachodzie europy (10-14 euro). Wtedy nikt by tam nie jechał na zarobek. Każdy liczy jak chce, ale ekipy są dużo mądrzejsze od sadowników w kwestii opłacalności swojej pracy. Pozdrawiam i życzę dużo zdrowia...... Po prostu rynek im pomoga i tyle są mądrzejsi ale jeszcze trochę i rynek i im przestanie pomagać i będą tacy mądrzy jak sadownicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Sadownik Napisano 8 Grudnia 2022 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudnia 2022 Z tymi ekipami to różnie bywa. Czasami tylko bosu coś potrafi, a reszta to zbieranina spod sklepu. Tacy to nawet 20 zł są nie warci. W gadce to każdy profesjonalista, a przy drzewie baran. Niestety, samo cięcie nie jest jakieś ciężkie, ale praca na mrozie, wietrze odstrasza młodych i ludzi kumatych jest coraz mniej. Dlatego też stawka musi być wysoka. Problem w tym, że profesjonaliści, jak i żule spod sklepu rzeczą sobie te same pieniądze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gość Napisano 8 Grudnia 2022 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudnia 2022 1 hour ago, Guest Sadownik said: Z tymi ekipami to różnie bywa. Czasami tylko bosu coś potrafi, a reszta to zbieranina spod sklepu. Tacy to nawet 20 zł są nie warci. W gadce to każdy profesjonalista, a przy drzewie baran. Niestety, samo cięcie nie jest jakieś ciężkie, ale praca na mrozie, wietrze odstrasza młodych i ludzi kumatych jest coraz mniej. Dlatego też stawka musi być wysoka. Problem w tym, że profesjonaliści, jak i żule spod sklepu rzeczą sobie te same pieniądze. Najcześciej tak jest. Moi znajomi jak biorą nową ekipę to idą z nimi w sad i przydzielają każdemu oddzielny rządek. Widać jak na dłoni kto jak tnie i jak szybko, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Sadownik Marek Napisano 8 Grudnia 2022 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudnia 2022 Witam. Po tych "ekipach" to butelki po setkach i ćwiartkach wciskanych w ziemię do dzisiaj sprzątam. Tak średnio to jak w telewizji "jeden z dziesięciu" coś potrafi i chce pracować. Najlepszy tekst to " ja tu przyszedłem zarobić a nie się narobić. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Paweł z Marianowa Napisano 8 Grudnia 2022 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudnia 2022 2 godziny temu, Gość Sadownik Marek napisał: Witam. Po tych "ekipach" to butelki po setkach i ćwiartkach wciskanych w ziemię do dzisiaj sprzątam. Tak średnio to jak w telewizji "jeden z dziesięciu" coś potrafi i chce pracować. Najlepszy tekst to " ja tu przyszedłem zarobić a nie się narobić. Pozdrawiam. Sekatory w dłoń Cała zima przed nami Przecież nie musimy odpoczywać Możemy cały czas By wiosna jeszcze doradzić bo jest za mało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Olgierd Napisano 8 Grudnia 2022 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudnia 2022 Płaćta, płaćta jak najwięcej, ja mam 14ha i sam z ojcem obcinamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gustlik Napisano 8 Grudnia 2022 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudnia 2022 Godzinę temu, Gość Olgierd napisał: Płaćta, płaćta jak najwięcej, ja mam 14ha i sam z ojcem obcinamy Róbta,róbta Jak najwięcej Sami..nikogo nie zatrudniajcie Aż dostaniecie garba albo się postacie Bo ja teraz jadę na wakacje pod palmami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Olgierd Napisano 8 Grudnia 2022 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudnia 2022 2 godziny temu, Gość gustlik napisał: Róbta,róbta Jak najwięcej Sami..nikogo nie zatrudniajcie Aż dostaniecie garba albo się postacie Bo ja teraz jadę na wakacje pod palmami Od czego garba? elektrykiem z dołu, góra z platforma przyjemna, szybka, zdrowa robota, na pewno zdrowsza od leżenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gustlik Napisano 8 Grudnia 2022 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudnia 2022 21 minut temu, Gość Olgierd napisał: Od czego garba? elektrykiem z dołu, góra z platforma przyjemna, szybka, zdrowa robota, na pewno zdrowsza od leżenia. Zwłaszcza ta platforma w zimny wiaterek Lepsza od leżenia pod palmami Działaj,masz zielone swiatlo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Olgierd Napisano 8 Grudnia 2022 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudnia 2022 28 minut temu, Gość gustlik napisał: Zwłaszcza ta platforma w zimny wiaterek Lepsza od leżenia pod palmami Działaj,masz zielone swiatlo kolego doedukuj się jak nie wiesz co jest zdrowsze dla człowieka, praca i zimno czy leżenie i upał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Sadownik Marek Napisano 8 Grudnia 2022 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudnia 2022 Tak jak widać. Powoli ekipy się wykruszają, jadą do ciepłych krajów na odpoczynek. Jak wrócą wypoczeci to pokażą jak się pracuje:)) Panie Gustlik mam sprawę: jakby były jakieś ładne Murzynki chętne do pracy w sadownictwie w Polsce to śmiało pisz na priv. Chętnie bym coś zmienił z Ua. Pozdrawiam.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gustlik Napisano 8 Grudnia 2022 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudnia 2022 1 godzinę temu, Gość Olgierd napisał: kolego doedukuj się jak nie wiesz co jest zdrowsze dla człowieka, praca i zimno czy leżenie i upał Kolego Dla mnie to możesz govvno spod siebie zjadac i tłumaczyć,że każda złotówka wydana poza gospodarstwem to zmarnowana złotówka Oszczędzaj,dokupij,obsadzaj i więcej pracuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Olgierd Napisano 8 Grudnia 2022 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudnia 2022 15 minut temu, Gość gustlik napisał: Kolego Dla mnie to możesz govvno spod siebie zjadac i tłumaczyć,że każda złotówka wydana poza gospodarstwem to zmarnowana złotówka Oszczędzaj,dokupij,obsadzaj i więcej pracuj To żeś pokazał swój poziom kultury.... powinienem dyskusje zakończyć... ale wyciągasz jakieś dziwaczne wnioski, gdzie ja coś takiego napisałem co ty tu mi przypisujesz? Ty chodzi tylko o cięcie, jak się ma kilka czy nawet naście ha to spokojnie można samemu obciąć ( Co innego 20 i więcej ha) ale większość sadowników się rozleniła, sad obetną pracownicy, jabłko przesortuje grupa i pół roku leżeć można... a w dzisiejszych czasach przy narzędziach usprawniających cięcie, ciepłych i wygodnych ubraniach termoaktywnych jest to naprawdę przyjemna praca, dzień krótki to te 6-7 godzin, można sobie jakąś książkę odpalić w słuchawkach, to taka mordęga? Lepiej płacić 30zł na godzinę i potem płakać, że się nic nie opłaca? Nawet samemu ciąć przy takim areale starty też czasu żeby na wakacje jechać, ale ja polecam trochę pozwiedzać, poznać kulturę lokalną, kuchnię a nie leżeć pod palmami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi