Gość Jarosław Napisano 9 Czerwca 2023 Zgłoszenie Share Napisano 9 Czerwca 2023 Jak tam się sprawy miewają? U siebie nie miałem takiego problemu chyba nigdy przez 43 lata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Nowy Napisano 9 Czerwca 2023 Zgłoszenie Share Napisano 9 Czerwca 2023 No u mnie podobnie, zabiegi co kilka dni, sdhi, dwa wentylatory, komputery a grzyb jakby sad nie był wcale chroniony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Nosacz Napisano 9 Czerwca 2023 Zgłoszenie Share Napisano 9 Czerwca 2023 Nie ma tragedii ale się trafia, a może to i dobrze.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Stary Napisano 9 Czerwca 2023 Zgłoszenie Share Napisano 9 Czerwca 2023 Nie no nie przesadzjacie,parch jest nawet przy bardzo dobrej ochronie ale do opanowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość mam wywalone Napisano 9 Czerwca 2023 Zgłoszenie Share Napisano 9 Czerwca 2023 Jestem teraz na wakacjach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gosc gosc Napisano 9 Czerwca 2023 Zgłoszenie Share Napisano 9 Czerwca 2023 4 godziny temu, Gość Nowy napisał: No u mnie podobnie, zabiegi co kilka dni, sdhi, dwa wentylatory, komputery a grzyb jakby sad nie był wcale chroniony ja sama siara plus captan w kwitnienie i szczerze cos sie znajdzie ale tragedi niema Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Czarnowidz Napisano 9 Czerwca 2023 Zgłoszenie Share Napisano 9 Czerwca 2023 Qrła! Byłem w sadzie prowadzonym przez jednego z ,,lepszych'' doradców, zgodnie z zaleceniami, co do czasu, sposobu i doboru ŚOR........Buchachachaaaa Mam dwa zabiegi wiecej niż MISTRZ, ale było warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość 124 Napisano 9 Czerwca 2023 Zgłoszenie Share Napisano 9 Czerwca 2023 Parch trafia sie na zawiazkach,bardzo rzadko,ale jest pomimo wielu zabiegów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość nok Napisano 9 Czerwca 2023 Zgłoszenie Share Napisano 9 Czerwca 2023 Ale jak to, dopiero cały internety wyśmiewały komunikaty, że nabijanie kasy, a teraz jednak parch jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość ale jak to? Napisano 9 Czerwca 2023 Zgłoszenie Share Napisano 9 Czerwca 2023 Przecież było za zimno żeby była infekcja,wiał wiatr i wysuszyło,nie padało i nie trzeba było pryskać A teraz nagle parch??????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Angelo Napisano 9 Czerwca 2023 Zgłoszenie Share Napisano 9 Czerwca 2023 potwierdzam, ja od kilku lat też takiego parcha nie miałem, a dbałem wydawało mi się, że dobrze ... nie dość że mniej jabłek mam to jeszcze ten parch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość SMS Napisano 10 Czerwca 2023 Zgłoszenie Share Napisano 10 Czerwca 2023 10 godzin temu, Gość Angelo napisał: potwierdzam, ja od kilku lat też takiego parcha nie miałem, a dbałem wydawało mi się, że dobrze ... nie dość że mniej jabłek mam to jeszcze ten parch Tylko się tobie wydawało I to nie wina lewych oprysków,opryskiwacza,złego paliwa i twardej wody tylko TWOJA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość parch Napisano 10 Czerwca 2023 Zgłoszenie Share Napisano 10 Czerwca 2023 20 godzin temu, Gość Nowy napisał: No u mnie podobnie, zabiegi co kilka dni, sdhi, dwa wentylatory, komputery a grzyb jakby sad nie był wcale chroniony Bo żadne wodotryski nie zastąpią wiedzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sadownik2102 Napisano 10 Czerwca 2023 Zgłoszenie Share Napisano 10 Czerwca 2023 2 godziny temu, Gość parch napisał: Bo żadne wodotryski nie zastąpią wiedzy Bo taki to myśli, że jak ma dominiaka to już wiedza nie potrzebna. Ja starym pilmetem pryskam i jakoś mam czysto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Adam Napisano 10 Czerwca 2023 Zgłoszenie Share Napisano 10 Czerwca 2023 To samo u mnie, dwa wentylatory, ochrona szczelna, zrobione nawet 2 zabiegi więcej niż doradcy zalecali a parch jest i to nawet na zawiązkach się znajduje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zorientowany Napisano 10 Czerwca 2023 Zgłoszenie Share Napisano 10 Czerwca 2023 U nas na rejonie nie ma takiego cwaniaka co by nie miał grzyba na idarecje na zawiązkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość hydraulik Napisano 10 Czerwca 2023 Zgłoszenie Share Napisano 10 Czerwca 2023 4 godziny temu, Gość Adam napisał: To samo u mnie, dwa wentylatory, ochrona szczelna, zrobione nawet 2 zabiegi więcej niż doradcy zalecali a parch jest i to nawet na zawiązkach się znajduje... Widocznie nie była szczelna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość congraty Napisano 11 Czerwca 2023 Zgłoszenie Share Napisano 11 Czerwca 2023 W dniu 10.06.2023 o 10:38, Gość Zorientowany napisał: U nas na rejonie nie ma takiego cwaniaka co by nie miał grzyba na idarecje na zawiązkach Gratulujemy Grunt to wiedza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wypalanie Napisano 11 Czerwca 2023 Zgłoszenie Share Napisano 11 Czerwca 2023 Palicie już węglanem? Dodajecie siarki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Jan Napisano 11 Czerwca 2023 Zgłoszenie Share Napisano 11 Czerwca 2023 Jutro planuje difenokonazol z tebukonazolem plus kontakt. Potem dodyna. Weglan pod koniec tygodnia bo jeszcze jest meszek. Rok tragiczny. 8 zabiegów delanem, sdhi, revyona. interwencja w krytycznych momentach pirymetanilem, tebukonazolem. I parch nie trzeba szukać żeby znaleźć. Odkąd uprawiam jablon a jest to już 28 sezonów czegoś takiego nie pamiętam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Robson Napisano 11 Czerwca 2023 Zgłoszenie Share Napisano 11 Czerwca 2023 W dniu 10.06.2023 o 07:42, Gość SMS napisał: Tylko się tobie wydawało I to nie wina lewych oprysków,opryskiwacza,złego paliwa i twardej wody tylko TWOJA nigdzie nie napisał czyja wina to wina, więc chyba bije się w pierś że gdzieś popełnił błąd smsku. pokaż lepiej swoje baobaby i plamy parchulca na jabłkach po 10 zabiegach ditianonu, 6 difekonazolach, węglanach itd i wypryskaniu już 70% zapasów kaptanu "cfaniaku". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość SMS Napisano 12 Czerwca 2023 Zgłoszenie Share Napisano 12 Czerwca 2023 6 godzin temu, Gość Robson napisał: nigdzie nie napisał czyja wina to wina, więc chyba bije się w pierś że gdzieś popełnił błąd smsku. pokaż lepiej swoje baobaby i plamy parchulca na jabłkach po 10 zabiegach ditianonu, 6 difekonazolach, węglanach itd i wypryskaniu już 70% zapasów kaptanu "cfaniaku". Rozgryzles mnie szeroki ale twoja złośliwość nie przykryje braku kompetencji "geniuszu" Tak wiem.Bylo za zimno i nie trzeba było pryskać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość oon Napisano 12 Czerwca 2023 Zgłoszenie Share Napisano 12 Czerwca 2023 9 godzin temu, Gość Jan napisał: Jutro planuje difenokonazol z tebukonazolem plus kontakt. Potem dodyna. Weglan pod koniec tygodnia bo jeszcze jest meszek. Rok tragiczny. 8 zabiegów delanem, sdhi, revyona. interwencja w krytycznych momentach pirymetanilem, tebukonazolem. I parch nie trzeba szukać żeby znaleźć. Odkąd uprawiam jablon a jest to już 28 sezonów czegoś takiego nie pamiętam. Ta pierwsza mieszanina tak chwalona przez jednego doradcę u mnie zastosowana już 04.6 i 08.6 nie dała nic. Dziś wodorowęglan, w piątek węglan, w przyszłym tygodniu siara w bloku 2-3razy, dużo wody na hektar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Suchy Napisano 12 Czerwca 2023 Zgłoszenie Share Napisano 12 Czerwca 2023 1 godzinę temu, Gość oon napisał: Ta pierwsza mieszanina tak chwalona przez jednego doradcę u mnie zastosowana już 04.6 i 08.6 nie dała nic. Dziś wodorowęglan, w piątek węglan, w przyszłym tygodniu siara w bloku 2-3razy, dużo wody na hektar Jakie dawki wodorowęglanu, węglanu ? I czy zwliżacz dajesz ? Ile wody na ha ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość venturia Napisano 12 Czerwca 2023 Zgłoszenie Share Napisano 12 Czerwca 2023 A co robiliście wiosna?? Siedzieliście pod kołderką bo zimno?? Mnie to nie przeszkadza ale chyba o tym nie wiecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi