Skocz do zawartości

Gość Tomasz

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 192
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Gość Rob
14 godzin temu, wkz napisał:

Z gruntu bez przykryć jak ktoś zacznie zbierać za dwa tyg to będzie dobrze. Zimne noce robią swoje. Ogórek prawie w miejscu stoi 

Fakt jak tak dalej będzie to nie zanosi się na zbiory coś moze po 20 lipca ale rekordów nie będzie na pewno to tylko wyrównać może duże nasadzenie ale czas pokaze

6 godzin temu, Gość Rob napisał:

Fakt jak tak dalej będzie to nie zanosi się na zbiory coś moze po 20 lipca ale rekordów nie będzie na pewno to tylko wyrównać może duże nasadzenie ale czas pokaze

według tego co podaje agencja ogórka w Polsce jest 300ha mniej według tamtego sezonu

Gość Nowy

Od dłuższego czasu dopiero dwie noce były cieplejsze, a tak to schodzi poniżej dziesięciu stopni. Ogórki mają choroby od chłodu. I nas na południu zbiory ok  1 sierpnia. 

• 2 weeks later...
Gość Nowy

Jak zbiory ogórków, jakie rokowania ?  U nas na południu ogórki z siewu jeszcze nie kwitną. P8erwszy zbiór w trzeciej dekadzie. A jak w centrum?

Gość Olo
22 hours ago, Guest Nowy said:

Jak zbiory ogórków, jakie rokowania ?  U nas na południu ogórki z siewu jeszcze nie kwitną. P8erwszy zbiór w trzeciej dekadzie. A jak w centrum?

Jeszcze uw Was nie kwitną? To słabo ...
W Wlkp kwitną aż miło bo było ostatnio sporo dobrej pogody

Gość Wkz
W dniu 17.07.2025 o 08:25, Gość Nowy napisał:

Sytuacja wygląda tak, że jeszcze nie wiadomo, bo pierwszy zbiór przed nami. Jest mokro i są zimne noce. 

Fakt różnie może być ale co by nie było słabo ten sezon się zapowiada najlepsze zbiory zawsze były w lipcu ale ten miesiąc to już stracony a prognozy nie są obiecujące. 

Gość Zielony
W dniu 19.07.2025 o 18:14, Gość Wkz napisał:

Fakt różnie może być ale co by nie było słabo ten sezon się zapowiada najlepsze zbiory zawsze były w lipcu ale ten miesiąc to już stracony a prognozy nie są obiecujące. 

A u mnie najlepsze zbiory były zawsze 10-15 sierpień jakie ceny  za 11-14 można dostać ?

Gość Ogor
13 godzin temu, Gość Zielony napisał:

A u mnie najlepsze zbiory były zawsze 10-15 sierpień jakie ceny  za 11-14 można dostać ?

Ja za 6-13 mieszanka dostaje 3.50 to dobrze?

Gość Bartas
4 hours ago, Guest Ogor said:

Ja za 6-13 mieszanka dostaje 3.50 to dobrze?

Dziwne pytanie. Ty wiesz najlepiej jakie masz kosza i czy warto Tobie za tyle towar oddać.

Jak dla mnie bieda, ale to Twoje ręce, czas, koszty i zdrowie.

Gość Ogor
3 godziny temu, Gość Bartas napisał:

Dziwne pytanie. Ty wiesz najlepiej jakie masz kosza i czy warto Tobie za tyle towar oddać.

Jak dla mnie bieda, ale to Twoje ręce, czas, koszty i zdrowie.

Dziwne pytanie dla Ciebie było, ale jednak skomentowałes że bieda. Nie dostałem lepszej oferty więc sprzedaje po takiej, dlatego tu zapytałem czy można dostać więcej przy ilościach kilkutonowych. Pozdrawiam