Gość Gosc Napisano 11 Lipca Zgłoszenie Share Napisano 11 Lipca 16 godzin temu, Rolnik32 napisał: Tak, sprzedaję po 1,2. Ty chyba jesteś kupującym i masz mały ból. 1,2 za czerwoną? To Ty powinieneś mieć ból od wydym*nia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rolnik32 Napisano 12 Lipca Zgłoszenie Share Napisano 12 Lipca 18 godzin temu, Gość Gosc napisał: 1,2 za czerwoną? To Ty powinieneś mieć ból od wydym*nia. I tutaj właśnie potwierdziłeś, że egzystujesz na bardzo niskim, wręcz żałosnym poziomie. Dobrego weekendu dla wszystkich ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Jurek Napisano 12 Lipca Zgłoszenie Share Napisano 12 Lipca Macie na przyszły tydzień zbyt na obrana? Jeśli tak to jaka cena. Bo u mnie dwóch odbiorców, mówi, że po niedzieli nie kupują obranej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gosc Napisano 13 Lipca Zgłoszenie Share Napisano 13 Lipca 17 godzin temu, Gość Jurek napisał: Macie na przyszły tydzień zbyt na obrana? Jeśli tak to jaka cena. Bo u mnie dwóch odbiorców, mówi, że po niedzieli nie kupują obranej. Zagrywka na zbicie ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kujawy Napisano 13 Lipca Zgłoszenie Share Napisano 13 Lipca Obrana 1,6 netto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik Napisano 13 Lipca Zgłoszenie Share Napisano 13 Lipca @rolnik32 sprzedaje luzem w lusce po 1.2 odezwij sie do niego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Bamber Napisano 14 Lipca Zgłoszenie Share Napisano 14 Lipca Dziś oferta 0.75 netto łuska kujawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 15 Lipca Zgłoszenie Share Napisano 15 Lipca Ja dzisiaj ze skrzyni na obieranie grubą cebulę po 1.05 netto wysypałem na auto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik Napisano 16 Lipca Zgłoszenie Share Napisano 16 Lipca 10 godzin temu, Gość Gość napisał: Ja dzisiaj ze skrzyni na obieranie grubą cebulę po 1.05 netto wysypałem na auto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik Napisano 16 Lipca Zgłoszenie Share Napisano 16 Lipca Ale bajki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 16 Lipca Zgłoszenie Share Napisano 16 Lipca Cebulka się spodobała i działamy dalej, następne auto po 1.05 właśnie jedzie na wagę. Kupujący zabezpiecza się do przodu towarem, więc chyba brakuje. Pozdrawiam producentów i konkretnych kupujących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Cebulka Napisano 16 Lipca Zgłoszenie Share Napisano 16 Lipca Można prosić namiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Alex Napisano 17 Lipca Zgłoszenie Share Napisano 17 Lipca W dniu 16.07.2025 o 15:52, Gość Gość napisał: Cebulka się spodobała i działamy dalej, następne auto po 1.05 właśnie jedzie na wagę. Kupujący zabezpiecza się do przodu towarem, więc chyba brakuje. Pozdrawiam producentów i konkretnych kupujących Słabo sprzedajesz ja dzisiaj po 1.70 na obieranie i kto mnie przebije heje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość kujawy Napisano 17 Lipca Zgłoszenie Share Napisano 17 Lipca 1 godzinę temu, Gość Alex napisał: Słabo sprzedajesz ja dzisiaj po 1.70 na obieranie i kto mnie przebije heje Nie śmiej się, bo ja w poniedziałek też sprzedawałem po 1.05 i sprzedawałbym dalej ale towaru już nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Arti Napisano 17 Lipca Zgłoszenie Share Napisano 17 Lipca 2 hours ago, Guest Alex said: Słabo sprzedajesz ja dzisiaj po 1.70 na obieranie i kto mnie przebije heje Gdzie tak płacą? Chociaż region podaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik Napisano 17 Lipca Zgłoszenie Share Napisano 17 Lipca Ciekawie to się z czerwoną robi. Zrobił się konkurs kto taniej odda, czekamy na magiczne 50gr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość gość kujawy Napisano 17 Lipca Zgłoszenie Share Napisano 17 Lipca Obniżanie cen i pchanie na siłę to standard polskiego rolnika najważniejsze by sprzedać a za ile to nieważne. A w marketach ceny kosmos. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Alex Napisano 17 Lipca Zgłoszenie Share Napisano 17 Lipca Panowie szanujmy się jak można zapłacić 1,05 za cebulę do obierania jak chłodnie płacą 1,65 export 1,80 tylko haczyk w tym, że to idzie jak krew z nosa!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 18 Lipca Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipca Jeśli kupujący płaci 1.05 i jest zadowolony to jaki wy macie problem ?. Jedynie widać taki, że jesteście kupującymi i chcielibyście za darmo dostać towar, może najlepiej jeszcze wam przywieźć. Wczoraj miałem telefon o cebulę na pakowanie 1.2 oferta za ładną suchę łuskę Pan jest w stanie zapłacić, ilości Tir. Zdjęcia wysłane, dzisiaj Pan ma być na miejscu u mnie oglądać. Także panowie chcący kupić za bezcen miejcie trochę szacunku do samych siebie i nie wypisujcie farmazonów o cenach rzędu 0.7-0.8 i zapaści rynkowej, bo to mija się ze stanem faktycznym. Jeśli chcecie taniej cebuli kupcie sobie ziemię, maszyny potrzebne i uprawiajcie, wtedy w waszym przekonaniu będziecie mieli tanio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Alex Napisano 18 Lipca Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipca 12 godzin temu, Gość Gość napisał: Jeśli kupujący płaci 1.05 i jest zadowolony to jaki wy macie problem ?. Jedynie widać taki, że jesteście kupującymi i chcielibyście za darmo dostać towar, może najlepiej jeszcze wam przywieźć. Wczoraj miałem telefon o cebulę na pakowanie 1.2 oferta za ładną suchę łuskę Pan jest w stanie zapłacić, ilości Tir. Zdjęcia wysłane, dzisiaj Pan ma być na miejscu u mnie oglądać. Także panowie chcący kupić za bezcen miejcie trochę szacunku do samych siebie i nie wypisujcie farmazonów o cenach rzędu 0.7-0.8 i zapaści rynkowej, bo to mija się ze stanem faktycznym. Jeśli chcecie taniej cebuli kupcie sobie ziemię, maszyny potrzebne i uprawiajcie, wtedy w waszym przekonaniu będziecie mieli tanio. Mieszasz kolego cebule do przemysłu z cebulą do pakowania! I ciesz się że przyjedzie, zabierze tylko jeszcze musi zapłacić i to po niby ustalonej cenie 1.2 bla,bla,bla no mijasz się ze stanem faktycznym! Zaraz będzie dymka i pozostanie ci sprzedaż na obieranie i będziesz sprzedawał po tych nieprawdziwych cenach! I czy 1,20 albo 0,80 to tanio!? Plon w tym roku chyba macie dobry bo jeden przez drugiego chwali się jakie to ma duże cebule! 70ton/h po 1200zł/tona masz 84 tys strać 24tys masz 60tyś/h ale bida, jak tu żyć Panie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SławekIno Napisano 18 Lipca Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipca 3 godziny temu, Gość Alex napisał: Mieszasz kolego cebule do przemysłu z cebulą do pakowania! I ciesz się że przyjedzie, zabierze tylko jeszcze musi zapłacić i to po niby ustalonej cenie 1.2 bla,bla,bla no mijasz się ze stanem faktycznym! Zaraz będzie dymka i pozostanie ci sprzedaż na obieranie i będziesz sprzedawał po tych nieprawdziwych cenach! I czy 1,20 albo 0,80 to tanio!? Plon w tym roku chyba macie dobry bo jeden przez drugiego chwali się jakie to ma duże cebule! 70ton/h po 1200zł/tona masz 84 tys strać 24tys masz 60tyś/h ale bida, jak tu żyć Panie. Wyliczyć można szybko. A spakować i wywieźć przytulić na czysto 7k z auta albo na później kilka tysięcy sprzedając na woreczki lub palety też czysty hajs bez roboty podlewania i pryskania po nocach. Pier***enie takie jak to wszędzie łatwo a każdy marudzi że jest źle. Dymek nie ma Panie Szanowny Alex to raz, dwa ciekawe czy to co jest będzie się nadawać do pakowania bo poprzerastane i spękana łuska. Nikt nikomu nie powinien liczyć czy ktoś zarobi i ile. Jaka dasz gwarancję że za rok nie będzie po 30 gr i będziemy oddawać po kosztach produkcji? Zejdz Panie na ziemię. Jest czas że cene trzeba trzymać bo wszyscy wiedzą że zimówki musi starczyć do zbiorów cebuli jarej a to jeszcze dobre 1,5 miesiąca. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Alex Napisano 19 Lipca Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipca 7 godzin temu, SławekIno napisał: Wyliczyć można szybko. A spakować i wywieźć przytulić na czysto 7k z auta albo na później kilka tysięcy sprzedając na woreczki lub palety też czysty hajs bez roboty podlewania i pryskania po nocach. Pier***enie takie jak to wszędzie łatwo a każdy marudzi że jest źle. Dymek nie ma Panie Szanowny Alex to raz, dwa ciekawe czy to co jest będzie się nadawać do pakowania bo poprzerastane i spękana łuska. Nikt nikomu nie powinien liczyć czy ktoś zarobi i ile. Jaka dasz gwarancję że za rok nie będzie po 30 gr i będziemy oddawać po kosztach produkcji? Zejdz Panie na ziemię. Jest czas że cene trzeba trzymać bo wszyscy wiedzą że zimówki musi starczyć do zbiorów cebuli jarej a to jeszcze dobre 1,5 miesiąca. Pozdrawiam Możesz podpisać kontrakt z firmami pakującymi, albo z obieralnia;) i tam na pewno nie ma 30gr! Popytaj masz gwarancję. Rolnikiem nie jestem, ale wiem że cebula jara wczesne odmiany np. Bonus będzie kopany w następnym tygodniu! hybrydy 3 tygodnie a rijnsburgery pewnie z miesiąc. Dymek nie ma hmmm to gdzie są te wszystkie sadzonki, zutylizowali? Możesz trzymać cenę to twój towar! tylko później nie marudź, że przychodzi do nas z Niemiec, albo Holandii aaa i 7k to nie przytulę, zbyt duża konkurencja:) Dużo deszczu życzę. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik Napisano 19 Lipca Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipca No i jeszcze Panie kupujący wszyscy straszą ze nas zaleje za chwilę dymka z Holandii, ja z wyczekiwaniem patrzę na ten strumien dymki z Holandii bo tyle co sie o tym nasłuchałem to chyba nasza cebula będzie po 20 groszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość gość kujawy Napisano 19 Lipca Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipca Chyba z kontraktem w tym sezonie to mają właśnie problem ci co podpisali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SławekIno Napisano 19 Lipca Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipca Kontrakty są owszem ale dla kupujących, ile historii że jak ceny rynkowe niższe są niż z kontraktu to jakoś nadzyczajnie dużo odpadu albo jakość nie ta. Tu jest Polska to tak nie działa. Rolnik zawsze na końcu łańcucha opłacalności i albo się uda albo nie. Bonusa ile jest zasiane 1% areału? Dodatkowo nie każdy zrobi go na worek. Hiszpany, hybrydy? 50% mniej bo się plantatorzy przejechali rok temu. Kto ma twarde odmiany jakościowe nie będzie sprzedawał z pola tylko z magazynu a do tego długa droga. Można by się tak wymieniać argumentami bez końca. Płaczu nie będzie że cebula wjeżdża bo wolą wschód obsługiwać niż nas bo u nas cena i tak szoruje po dnie w porównaniu zachodu. Ale propagana zawsze że wjedzie do Polski 10 aut odsortu z Holandii bo taniej do Polski to wrzucić niż tam zutylizować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi