Global Onions Holland Napisano 11 Kwietnia 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwietnia 2017 Aby nie zaśmiecać forum prywatą proszę o kontakt na priv lub mailowo. Pozdrawiam IGRiT dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Jan Napisano 18 Kwietnia 2017 Zgłoszenie Share Napisano 18 Kwietnia 2017 Co słychac na rynku cebuli? jak u was ceny do obierania i na worek dzis do obierania słyszałem ceny i 10 i 19 gr (co taka rozbieznosc)? a na worek po ile sprzedajecie? czy juz cały sezon na nic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Obierka Napisano 18 Kwietnia 2017 Zgłoszenie Share Napisano 18 Kwietnia 2017 Ceny niskie a jak mam obierać pod strachem za 0,05gr zysku to wolę przeczekać miesiąc,dwa i zobaczymy co się zmieni. Lub całkowicie zmienić branże. Złote lata dla obierania cebuli się kończą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość sw400 Napisano 20 Kwietnia 2017 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwietnia 2017 Cebula leżała na polu to nikt nie chciał a teraz większość ogłoszeń to :kupie cebule? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Global Onions Holland Napisano 20 Kwietnia 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwietnia 2017 W tym przypadku "kupię" znaczy "przyjmę". Cena sięgnęła zera. Dziś rolnicy proszą aby móc zrzucić towar na plac. Absurd ale fakt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Wolski Napisano 20 Kwietnia 2017 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwietnia 2017 W tym przypadku "kupię" znaczy "przyjmę". Cena sięgnęła zera. Dziś rolnicy proszą aby móc zrzucić towar na plac. Absurd ale fakt. Nic głupszego nie słyszałem w momencie gdy cena odbiła się od dna i rynek wraca do równowagi a w Rosji cena za dobrą cebule wynosi 30 rubli i ruszył import z Egiptu . Kolego chcesz zawrócić kijem Wisłę, albo wiesz dobrze z której strony chlebek jest smarowany . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Global Onions Holland Napisano 21 Kwietnia 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwietnia 2017 Nic głupszego nie słyszałem w momencie gdy cena odbiła się od dna i rynek wraca do równowagi a w Rosji cena za dobrą cebule wynosi 30 rubli i ruszył import z Egiptu . Kolego chcesz zawrócić kijem Wisłę, albo wiesz dobrze z której strony chlebek jest smarowany . Nawet nie wiesz jak bardzo chciałbym się z Tobą zgodzić.... Rzeczywistość jest jednak inna. Rynek nie wraca do równowagi gdyż po pierwsze nie ma do czego wrócić a po drugie jeżeli na najważniejszym rynku świata cena wynosi ZERO to równowagę można osiągnąć jedynie równając do zera. Emmeloord (20-04-2017) 100kg Uien 30-60% grof, uit de schuur 0.01 Uien 60%> grof, uit de schuur 0.01 Ceny z Rosji, Korei Północnej,Beninu czy Górnej Wolty nie wnoszą nic do świata przemysłowej cebuli bo te rynki nie istnieją nawet jako promil globalnego handlu przemysłówką. Egipt sprzedaje do Rosji na mocy porozumień sprzed dwóch lat po zamrożonych cenach a do Europy idzie z Egiptu tylko cebula ekologiczna gdyż takowa się w Europie skończyła. Sprowadzałbyś cokolwiek za grube pieniądze jak możesz mieć tego pod dostatkiem za darmo? Do kwietnia rynek przemysłowy chroniły przed załamaniem kontrakty. Teraz to już wolna amerykanka niestety... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marek Napisano 22 Kwietnia 2017 Zgłoszenie Share Napisano 22 Kwietnia 2017 Do San Escobar ma ruszyć export więc ceny wzrosną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość RS7 Napisano 23 Kwietnia 2017 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwietnia 2017 W tym przypadku "kupię" znaczy "przyjmę". Cena sięgnęła zera. Dziś rolnicy proszą aby móc zrzucić towar na plac. Absurd ale fakt. Nie prawda. Prosto z pola była po 7gr dziś jest 100% więcej za cebule luzem, worek blisko 40 gr więc jest lepiej niż było, co nie oznacza, że są to ceny opłacalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 23 Kwietnia 2017 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwietnia 2017 Witam. Jak u Was panowie ze wschodami siewki w tym roku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Topolski Napisano 23 Kwietnia 2017 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwietnia 2017 Świętokrzyskie raczej wszystko OK.U mnie 80% jest na wierzchu. Przymrozki raczej nie zaszkodziły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubertus Napisano 23 Kwietnia 2017 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwietnia 2017 Ja siałem w terminie 10-12 kwietnia, obstawiam, że w czwartek zacznie wychodzić na powierzchnię. Warunki idealne więc o wschody nie ma się co martwić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość dera Napisano 26 Kwietnia 2017 Zgłoszenie Share Napisano 26 Kwietnia 2017 Jaka jest obecnie cena cebuli obieranej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Darek Napisano 26 Kwietnia 2017 Zgłoszenie Share Napisano 26 Kwietnia 2017 Busiarze dostają 55 -65 a tirowcy 65-75. Więcej mają tylko kontrakty ale to już się chyba kończy. Czy ktoś dostał wyższą propozycję na kontrakt jesień - wiosna niż 95 groszy? Nie pytam o szczegóły tylko o to czy to dobra cena? Wziąłem taki kontrakt i teraz chciałem dobrać więcej ale dzisiaj dają już tylko 75 groszy więc sądzę że komuś dali ponad złotówkę i teraz sobie uśredniają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość kujawiak Napisano 4 Maja 2017 Zgłoszenie Share Napisano 4 Maja 2017 na kujawach po miesiacu wzeszła cebula" wesolo",a jak jest w kraju???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gosc Napisano 4 Maja 2017 Zgłoszenie Share Napisano 4 Maja 2017 Ja bym sie cieszyl ze wzeszla, na mazowszu siedzi powykrecana, juz plonu nie bedzie, co niektorzy przesiewaja drugi raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wlkp Napisano 4 Maja 2017 Zgłoszenie Share Napisano 4 Maja 2017 na kujawach po miesiacu wzeszła cebula" wesolo",a jak jest w kraju???? W Wielkopolsce tak samo po miesiącu wychodzi i to bardzo nie równo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gosc Napisano 4 Maja 2017 Zgłoszenie Share Napisano 4 Maja 2017 Dymka nawet nie chce rosnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość rolnikwlkp Napisano 5 Maja 2017 Zgłoszenie Share Napisano 5 Maja 2017 Dymka sadzona 15 marca ma w tej chwili 10cm szczypior. Mega umęczona... Zimno zimno... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik Napisano 8 Maja 2017 Zgłoszenie Share Napisano 8 Maja 2017 Mozecie wjechac z herbicydami na cebule czy u Was tez caly czas pada? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Cebula Napisano 8 Maja 2017 Zgłoszenie Share Napisano 8 Maja 2017 Wlasnie ja proboje ale co chwile deszcz nie da sie opryskac . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość cebluarz Napisano 8 Maja 2017 Zgłoszenie Share Napisano 8 Maja 2017 Wschodznia wielkopolska nie ma szans wjechac, poza tym zimno, nie mam mowy o oprysku, zreszta cebula powykrecana od zimna, nie wygląda to dobrze a na jutro mówią przymrozek.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik Napisano 8 Maja 2017 Zgłoszenie Share Napisano 8 Maja 2017 Ciekawe jak sytuacja wyglada w holandii... Ktos ma jakies info czy tam tez takie opady? Bo na kujawach w dolkach woda stoi i caly czas przepaduje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Global Onions Holland Napisano 8 Maja 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 8 Maja 2017 W Holandii chłodno ale pogodnie. Na północy rośnie powoli i słabo ale na południu jest bardzo dobrze. Areał podobny do zeszłorocznego. Nie ma co się spodziewać wczesnych zbiorów . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość wrc Napisano 8 Maja 2017 Zgłoszenie Share Napisano 8 Maja 2017 A jak tam wschody czerwonej cebuli? Bo podobno nasiane do oporu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi