Gość Mariano Napisano Środa o 19:12 Zgłoszenie Share Napisano Środa o 19:12 Ja się tylko zastanawiam kiedy to wszystko pier$#&lnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość gosc kujawy Napisano Środa o 19:35 Zgłoszenie Share Napisano Środa o 19:35 Jesienia jak trzeba bedzie oplacic faktury za nasiona nowazy itd. A w tym sezonie ostro ludzie ida w warzywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik 321 Napisano 18 godzin temu Zgłoszenie Share Napisano 18 godzin temu A to ktoś kupuje nawozy i nasiona na kredyt ?? Wg mnie poważni producenci to nie maja problemów z płynnością finansową i kupują za gotówkę przynajmniej ja tak robię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik Napisano 8 godzin temu Zgłoszenie Share Napisano 8 godzin temu W dniu 25.03.2026 o 20:12, Gość Mariano napisał: Ja się tylko zastanawiam kiedy to wszystko pier$#&lnie Nie prędko o ile kiedyś w ogóle. W skali pięciu lat średnia wychodzi dobra, w zasadzie cokolwiek by nie uprawiał. To, że jest rok czy dwa słabsze dla zdecydowanej większości nie ma znaczenia, liczy się średnia z paru lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kleofas Napisano 5 godzin temu Zgłoszenie Share Napisano 5 godzin temu Czym dodatkowo zaprawiać nasiona cebulki na robaki? Kiedyś np marshalem ale 13lat wycofany. Wycofanym chloropiryfosem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SławekIno Napisano 2 godziny temu Zgłoszenie Share Napisano 2 godziny temu 5 godzin temu, Gość Rolnik napisał: Nie prędko o ile kiedyś w ogóle. W skali pięciu lat średnia wychodzi dobra, w zasadzie cokolwiek by nie uprawiał. To, że jest rok czy dwa słabsze dla zdecydowanej większości nie ma znaczenia, liczy się średnia z paru lat. Myślę że właśnie dla zdecydowanej większości ma to znaczenie średnia z ostatnich 5 lat faktycznie wychodzi ok ale ciekawe jak za 3 lata wyjdzie średnia z pięciu ostatnich lat taka że sumiennie wszystko podliczajaląc wychodzi że średnia z 10 lat jest na 0 co wtedy? Okazuje się że 10 lat pracowałeś za darmo? Nie rozumiem podejścia średnia z 5 lat. Co roku powinno coś zostawać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Tracer Napisano 2 godziny temu Zgłoszenie Share Napisano 2 godziny temu 33 minuty temu, SławekIno napisał: Myślę że właśnie dla zdecydowanej większości ma to znaczenie średnia z ostatnich 5 lat faktycznie wychodzi ok ale ciekawe jak za 3 lata wyjdzie średnia z pięciu ostatnich lat taka że sumiennie wszystko podliczajaląc wychodzi że średnia z 10 lat jest na 0 co wtedy? Okazuje się że 10 lat pracowałeś za darmo? Nie rozumiem podejścia średnia z 5 lat. Co roku powinno coś zostawać Dokładnie kolego przecież większość usług i biznesów raczej dąży by co miesiąc być na plusie a nie brać średnia z 5 lat , najgorsze że mamy mały wpływ na ceny naszych płodów , przykładowo taki fryzjer , podnoszą mu najem lokalu , opłaty czy coś to sobie od razu stawki za strzyżenie podnosi i ludzie i tak przychodzą a my nie mamy nic do gadania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SławekIno Napisano 1 godzinę temu Zgłoszenie Share Napisano 1 godzinę temu 18 minut temu, Gość Tracer napisał: Dokładnie kolego przecież większość usług i biznesów raczej dąży by co miesiąc być na plusie a nie brać średnia z 5 lat , najgorsze że mamy mały wpływ na ceny naszych płodów , przykładowo taki fryzjer , podnoszą mu najem lokalu , opłaty czy coś to sobie od razu stawki za strzyżenie podnosi i ludzie i tak przychodzą a my nie mamy nic do gadania. Ja na przykład dowożę swój towar gotowy. Cały transport stawki zostały podwyższone bo paliwo poszło do góry. Myślisz że mi ktoś 5 gr dołożył bo paliwo poszło do góry? Przecież rolnik ma kosz transportu wliczony w cenę produktu chcesz to woź, nie to ktoś inny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość gosc kujawy Napisano 44 minuty temu Zgłoszenie Share Napisano 44 minuty temu Jasne liczy sie srednia z 5 lat to tak jakby pracowac na etacie 5 lat a dostac wyplate za jeden rok. U welbiam ten tekst. Niewazne czy sie oplaca wazne zeby robota byla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi