Gość Rolnik Napisano 6 Maja Zgłoszenie Share Napisano 6 Maja Jak wyglądają u Was cebule zimowe ? Niektóre plantacje ida ostro w bąka, pozatym niektore poszly pod plug bo nieprzezimowaly, mozna juz cos wrozyc,przewidywac co do zbiorow i cen? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik z Wielkopolski Napisano 7 Maja Zgłoszenie Share Napisano 7 Maja 17 godzin temu, Gość Rolnik napisał: Jak wyglądają u Was cebule zimowe ? Niektóre plantacje ida ostro w bąka, pozatym niektore poszly pod plug bo nieprzezimowaly, mozna juz cos wrozyc,przewidywac co do zbiorow i cen? Pozdrawiam Ci, którzy zaorali i zasiali co innego to szczęściarze, którzy nie będą inwestować do końca sezonu w towar, za który będą grosze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik Napisano 7 Maja Zgłoszenie Share Napisano 7 Maja Dlaczego twierdzisz że za grosze rozwiń swoją myśl? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Świętokrzyskie Napisano 7 Maja Zgłoszenie Share Napisano 7 Maja W dniu 6.05.2024 o 21:39, Gość Rolnik napisał: Jak wyglądają u Was cebule zimowe ? Niektóre plantacje ida ostro w bąka, pozatym niektore poszly pod plug bo nieprzezimowaly, mozna juz cos wrozyc,przewidywac co do zbiorow i cen? Pozdrawiam To prawda zimówki jak szybko wystartowały tak teraz się bączą . Późniejsze zasiewy zimówki chorują i niemogą się zebrać. Nie wiem jak i was ale siewka też nie rewelacyjna co do niektórych odmian dużo pospadało po wschodach . Dajcie znać jak sytułacja wygląda u was ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Wielkopolska Napisano 8 Maja Zgłoszenie Share Napisano 8 Maja W Wielkopolsce że skrajności w skrajność są piękne plantacje ale tych to może jest 20 procent reszta to albo bardzo rzadka albo chorowita część zaorane jesienią lub wiosna no i dużo bąka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość gość kujawy Napisano 8 Maja Zgłoszenie Share Napisano 8 Maja Kujawy podobnie sa plantacje ładne i są do kasacji praktycznie wysypu w jednym terminie niebedzie. Wiosenne podobnie sporo wyleciało a to dopiero początek, ziemia zbita w pogodzie opadów brak może być ciekawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnikoski Napisano 8 Maja Zgłoszenie Share Napisano 8 Maja W dniu 7.05.2024 o 15:21, Gość Rolnik napisał: Dlaczego twierdzisz że za grosze rozwiń swoją myśl? Bo kolego Holandia ma starej cebuli do sierpnia i będzie się chciała tego pozbyć. A obierana ma bardzo słaba cenę i zejście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik Napisano 8 Maja Zgłoszenie Share Napisano 8 Maja Byłeś tam i widziałeś te sterty cebuli czy słyszałeś od kolegi wuja szwagra ? Ja jedynie wiem ze jesienią na zachodzie Europy pola pływały i dużo plonów nie zostało zebrane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik z Wielkopolski Napisano 9 Maja Zgłoszenie Share Napisano 9 Maja 15 godzin temu, Gość Rolnik napisał: Byłeś tam i widziałeś te sterty cebuli czy słyszałeś od kolegi wuja szwagra ? Ja jedynie wiem ze jesienią na zachodzie Europy pola pływały i dużo plonów nie zostało zebrane... I dlatego w połowie maja w Holandii cebula jest za grosze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Tom Napisano 9 Maja Zgłoszenie Share Napisano 9 Maja 16 godzin temu, Gość Rolnik napisał: Byłeś tam i widziałeś te sterty cebuli czy słyszałeś od kolegi wuja szwagra ? Ja jedynie wiem ze jesienią na zachodzie Europy pola pływały i dużo plonów nie zostało zebrane... to to jest nic ja mam info z pewnej ręki że Holendrzy negocjują zakup polskich firm przetwarzających Polska cebulę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość rolnik Napisano 9 Maja Zgłoszenie Share Napisano 9 Maja Cytat 2 godziny temu, Gość Tom napisał: to to jest nic ja mam info z pewnej ręki że Holendrzy negocjują zakup polskich firm przetwarzających Polska cebulę jakie to firmy ? chłodnie czy te co konfekcjonują ? to widzę ciekawe się robi za tej opcji politycznej chyba zostanie reszta naszego przemysłu wyprzedana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rolnik32 Napisano 10 Maja Zgłoszenie Share Napisano 10 Maja Może i nasiane jest, ale też sytuacja jest taka, że plantacje się wykładają już na starcie praktycznie sezonu, więc różnie może być. Nic nie wiadomo o tej porze jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gosc Napisano 14 Maja Zgłoszenie Share Napisano 14 Maja W dniu 10.05.2024 o 08:07, Wojtek32 napisał: Może i nasiane jest, ale też sytuacja jest taka, że plantacje się wykładają już na starcie praktycznie sezonu, więc różnie może być. Nic nie wiadomo o tej porze jeszcze Wschody miały być rewelacyjne a wyszło wręcz odwrotnie. Połowa plantacji już nie ma na starcie połowy obsady z różnych względów, także ma Pan racje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik Napisano 27 Maja Zgłoszenie Share Napisano 27 Maja Witajcie, kopiecie już zimówki ? po ile sprzedajecie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Cebulman Napisano 12 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 12 Czerwca Witam! Jak kształtuje się cena zimowki luska i białą. W zeszłym tygodniu 0.45 luska,1.45 biala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marek Napisano 12 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 12 Czerwca Hymn tegorocznych cebularzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik Napisano 12 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 12 Czerwca No ceny są fest na zimowke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik Napisano 12 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 12 Czerwca Wy tak poważnie z tą ceną zimówki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Cebularz Napisano 13 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 13 Czerwca Ceny do obierania już znamy jak jest brzydka cebula bez łuski albo przerosnjeta a za ładna cebule młoda w lusce do pakowania ile się płaci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marek Napisano 13 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 13 Czerwca Bez obawy jak będziesz chciał sprzedać swoją cebule to kupcy na pewno stwierdzą że Twoja cebula jest brzydsza niż inne a łuskę ma słabą i że co ty chcesz na worek sprzedać cebule co nadaję się na obieranie? Producenci zbóż i oleistych pokazali że można sprzedawać poniżej kosztów to dlaczego jak teraz nasiali dl a odmiany cebuli to nie mają zastosować tej samej taktyki? Jak się nie ma pieniędzy i kredyty do spłaty to trzeba iść do pracy jak normalni ludzie a nie że zaczyna się siać kilkanaście hektarów cebuli i potem narzekać że nie ma kto kupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Cebula łuska Napisano 13 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 13 Czerwca Ceny na przyszły tydzień za łuskę 0,4/0,45 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik Napisano 13 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 13 Czerwca Prezenty to ja mogę dzieciom robić a nie sprzedawać hadlarzykom po 40 groszy na giełdzie cebula w lusce po 2 złote. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik Napisano 13 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 13 Czerwca Dokładnie tak płacą hurtownie jak i na placu 2 zł. Więc nie wiem dlaczego siejecie zament . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik Napisano 14 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 14 Czerwca Sieja zamęt i propagandę bo bardzo wielu ludzi to czyta i dostaje sraki żeby jak najszybciej sprzedać bo będzie za darmo a cwaniaki zarabiają tak jest w każdym temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Cebula łuska Napisano 14 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 14 Czerwca Straszenie straszeniem ale to i tak dobre ceny biorąc pod uwagę to że w przyszłym tygodniu zjeżdżają auta z Holandii z ładnym towarem po niecałe 30gr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi