Gość Rolnik Napisano 3 Sierpnia Zgłoszenie Share Napisano 3 Sierpnia Grube ryby się magazynują bo wiedzą że cebuli nie będzię w szczegulności na obieranie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kleofas Napisano 7 Sierpnia Zgłoszenie Share Napisano 7 Sierpnia Jaka cena na obrana na drugą połowę tygodnia? 1,50? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Cebul Napisano 7 Sierpnia Zgłoszenie Share Napisano 7 Sierpnia 5 godzin temu, Gość Kleofas napisał: Jaka cena na obrana na drugą połowę tygodnia? 1,50? Ja nadal po 1.25 robię, ładnie mnie dymaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Realista Napisano 7 Sierpnia Zgłoszenie Share Napisano 7 Sierpnia Nakręcajta się tak dalej, to zaraz wjedzie mrożonka chińska i Holandia i zrobi się to, co wiosną. Realna cena za obraną w tym tygodniu to 1,3-1,4 zł, w przyszłym prawdopodobnie wszyscy dobiją do 1,4 zł. Cebula do obierania 50 gr, worek 70 gr i bez podpalania się niech cena idzie w górę o 5 gr co 1-2 tygodnie i wszystkim będzie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik Kujawy Napisano 8 Sierpnia Zgłoszenie Share Napisano 8 Sierpnia 16 godzin temu, Gość Realista napisał: Nakręcajta się tak dalej, to zaraz wjedzie mrożonka chińska i Holandia i zrobi się to, co wiosną. Realna cena za obraną w tym tygodniu to 1,3-1,4 zł, w przyszłym prawdopodobnie wszyscy dobiją do 1,4 zł. Cebula do obierania 50 gr, worek 70 gr i bez podpalania się niech cena idzie w górę o 5 gr co 1-2 tygodnie i wszystkim będzie dobrze. Hmm na worek już 0.80-1zl można dostać także ceny letko nieaktualne. Podpalac się nie ma co To fakt ale będzie drożej na pewno może nie rekordy ale drożeć będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość gość kujawy Napisano 8 Sierpnia Zgłoszenie Share Napisano 8 Sierpnia A co tu się podpalac. Zimówki się kończą dymki pójdą i koniec dużego kalibru więc przerób spadnie o połowę bo siewki każdy widzi jakie są. Worek też wyciągnie co lepsze to na obieranie niewiele zostanie. A kto ma ładny zdrowy towar to go będzie trzymał do odpowiedniej ceny anie te grosze co są teraz. Na początku sezony raczej holandia za grosze towaru nam nieda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 11 Sierpnia Zgłoszenie Share Napisano 11 Sierpnia Jaka cena od poniedziałku na obraną i łuskę? Coś do góry czy tak samo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kujawy Napisano 13 Sierpnia Zgłoszenie Share Napisano 13 Sierpnia Jako rolnik nie wiem ale wyglądało na to ze zbierze się jakiś plon a tu lipa totalna 10-15 ton z ha dramat... co gorsza to pola w około chyba wszytskie wyglądają tak samo. Niby nasiane ale ci z tego jak 1/4 tego co rok temu i drobnica co nie wiadomo do czego się nadaje. Sam się zastanawiam czy częściowo nie wykopać jej talerzwoka i odpuścić se temat cebulowy na kilka lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Adam Napisano 13 Sierpnia Zgłoszenie Share Napisano 13 Sierpnia Siałem cebule 17 18 kwietnia 1 sierpnia wszystkim siadła a u mnie się trzymała mamy 13 sierpnia cebula praktycznie zjedzona przez grzyba... Opady deszczu zamiast pomóc to chyba załatwiły te cebule bo wdały się choroby plus mega dużo wciorniastka. Miało być super a dużo 4 porosło. Pole nigdy nie widziało cebuli. Tak że panowie ciężki rok, oby zbyt był dobry i cena rosła bo jak odsortuje wysadkę to co mi zostanie 15 ton. Nawet nie na zero. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Cebularz Napisano 13 Sierpnia Zgłoszenie Share Napisano 13 Sierpnia Kujawy to samo, sezon na straty, ja kończę z cebulą bo to nie ma sensu w naszym rejonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik Napisano 13 Sierpnia Zgłoszenie Share Napisano 13 Sierpnia Ktoś się wypowie jak sytuacja z cebula w Holandii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rolnik32 Napisano 13 Sierpnia Zgłoszenie Share Napisano 13 Sierpnia Czyli to co u mnie, kopaczka wjedzie, ale plon handlowy mizerny. Widziałem zdjęcia plantacji, gdzie cebula nawet 3 cm nie dobiła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Damian Napisano 13 Sierpnia Zgłoszenie Share Napisano 13 Sierpnia A jak z ceną na obieranie w tym tygodniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 14 Sierpnia Zgłoszenie Share Napisano 14 Sierpnia Jeśli chodzi o cenę to widać, że odezwę brak. 0,45 zł za łuskę i jeszcze nikt nie chce brać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gabryś Napisano 14 Sierpnia Zgłoszenie Share Napisano 14 Sierpnia Na obieranie 55/60gr, obrana 1,40/1, 45 krajowy rynek, 1,55/1,75 export. Na pakowanie 60-70gr, pakowana 1,00 / 1,20 Cena stabilna legko w górę. Zainteresowanie spore ale bardzo rozproszone na mniejszych graczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Maciej Napisano 14 Sierpnia Zgłoszenie Share Napisano 14 Sierpnia Rejon Inowrocław Nie ma już dosłownie żadnej zielonej cebuli. Połowa plantacji 4-6cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Barbaro Napisano 14 Sierpnia Zgłoszenie Share Napisano 14 Sierpnia Plantacje padają z dnia na dzień, te które 2 dni temu wyglqdaly na w miarę zerowe za 4 dni nie mają szczypioru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik TKA Napisano 15 Sierpnia Zgłoszenie Share Napisano 15 Sierpnia Mam nadzieję że cena coś podskoczy w górę i że będą brać od 4 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Młody rolnik Napisano 15 Sierpnia Zgłoszenie Share Napisano 15 Sierpnia Dzisiaj Robiony objazd pól, 3.5do 5 jest 90 procent cebuli u mnie, tydzień temu stała zielona, teraz do kopania, nie spodziewałem się takiej drobnicy przy ustawieniu siewnika 9.2 porażka na maksa.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rolnikmateusz.xd Napisano 16 Sierpnia Zgłoszenie Share Napisano 16 Sierpnia Witam , jak myślicie cena Cebuli pójdzie do góry bo nwm za ile sprzedać Cebulę mam na Obieranie , bo aktualnie jest dramat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik Napisano 16 Sierpnia Zgłoszenie Share Napisano 16 Sierpnia No ja nie widzę powodów by cena miała nie iść do góry w Pl siewki są słabe kto niby miałby nas zasypać cebula ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 16 Sierpnia Zgłoszenie Share Napisano 16 Sierpnia 5 godzin temu, Gość Rolnik napisał: No ja nie widzę powodów by cena miała nie iść do góry w Pl siewki są słabe kto niby miałby nas zasypać cebula ? Kazachstan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Cebula Napisano 16 Sierpnia Zgłoszenie Share Napisano 16 Sierpnia Oferta dymki z Holandii w przyszłym tygodniu tańsza o kilka gr. 50/55gr w zależności od towaru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Realista Napisano 17 Sierpnia Zgłoszenie Share Napisano 17 Sierpnia Jeśli jesteś w stanie obrać tira tej dymki w dwa dni to polecam. Inaczej połowę odbierzesz z powrotem z chłodni albo wywieziesz na pole. Tanieje, bo gnije i ktoś musi to obrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Uzbek Napisano 17 Sierpnia Zgłoszenie Share Napisano 17 Sierpnia Kazachstan jest dobry do póki ktoś nie zrobi badań na pestycydy, metale ciężkie i inne dziwne pozostałości. Poza tym uzysk mrożonki i jej jakość z surowca srodkowoazjatyckiego jest taki jak z cebuli chińskiej, woda woda i jeszcze raz woda. W Europie musimy spełnić setki norm a kazach, uzbek, rusek wjeżdża i nic..... Podkłada się global gap z Holandii lub kartę pola Polaka i wszystkie problemy znikają. Może Kołodziejczak niesiony swoimi butami za 3000usd dotrze do sedna problemu i go rozwiąże!?!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi