Skocz do zawartości

Cebula przemysłowa. Ceny, prognozy, opinie, pytania, porady...

Global Onions Holland

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Barbaro

Widzę że do nowego roku nic się dziać nie będzie, obserwuje to forum od 4 lat a nie spotkałem się od dawna z taką małą liczbą wpisów, z cebulą stagnacja, na tym forum tez

W dniu 6.12.2024 o 22:11, Gość Barbaro napisał:

Widzę że do nowego roku nic się dziać nie będzie, obserwuje to forum od 4 lat a nie spotkałem się od dawna z taką małą liczbą wpisów, z cebulą stagnacja, na tym forum tez

Expand  

No bo nie ma o czym pisać: syf, kiła i mogiła nic więcej dodać:(... A i jeszcze dorbnica;)

W dniu 7.12.2024 o 08:33, Gość Gość gość kujawy napisał:

A jak cena za obrana od poniedziałku? Poszło coś do gory?

Expand  

Stabilnie, cena bez zmian. Dwa tygodnie obierania do świąt i nic się nie zmieni. Później długa przerwa może pojedyncze dni skupu w okresie noworocznym po 3 królach może z 5 gr dołożą na więcej bym nie liczył, dużo syfu jest na świecie do obrania i to trzyma cenę ale dobra jakościowa cebula będzie poszukiwana zapewne. 

W dniu 8.12.2024 o 10:20, Gość Jurek napisał:

Stabilnie, cena bez zmian. Dwa tygodnie obierania do świąt i nic się nie zmieni. Później długa przerwa może pojedyncze dni skupu w okresie noworocznym po 3 królach może z 5 gr dołożą na więcej bym nie liczył, dużo syfu jest na świecie do obrania i to trzyma cenę ale dobra jakościowa cebula będzie poszukiwana zapewne. 

Expand  

Bardzo optymistyczne prognozy, zjazd cenowy po nowym roku będzie proszę pana 😉

Gość Wąski
  W dniu 9.12.2024 o 13:34, Guest Marek napisał:

Bardzo optymistyczne prognozy, zjazd cenowy po nowym roku będzie proszę pana 😉

Expand  

Zjazd cenowy? To musiał handlarz jakiś napisać. Po nowym roku wracamy do handlu i przewiduję odbicie.

• 2 weeks later...
  W dniu 22.12.2024 o 22:49, Gość Barbaro napisał:

Na razie żadnych informacji się nie uzyska

Expand  

Niby weźmie ale nie wiadomo po ile, to może wyjść tak, że nie weźmie. Te wszystkie chłodnie mają dość towaru, i nawet tego nie chcą. Ja po 6 stycznia coś zacznę. Ale już widać, że nie ciekawie to będzie. 

• 2 weeks later...
Gość Obrana

Współpracuje tu ktoś z firmą Słowik Onions jeśli tak jak u was wyglądają płatności? Bo u mnie termin już dawno temu minął a pieniędzy brak 

Gość Podwyżka

Czy coś się dzieje na rynku obranej??? bo wydzwaniają obieracze po cebulę jak opętani. Zostało mi 200 ton amerykana i już dają 60gr bez potrąceń a w grudniu 50gr było krzywda. Podobno Holandia nie podaje więc szukają u nas rolników polskich. 

Gość Barbaro

Coś się musiało ruszyć bo w greenyardzie nie chcieli dużych dostaw a teraz sami dzwonią po dużych i proszą o dostawy, zobaczymy jak się ceny zmienia