Gość Marek Napisano 11 Stycznia Zgłoszenie Share Napisano 11 Stycznia W Polsce towaru nie zostało dóżo a z Holandii też brak większych ofert. Za chwilę ruszają inne chłodnie i export to w końcu cena ruszy w górę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Łuska Napisano 11 Stycznia Zgłoszenie Share Napisano 11 Stycznia Z Holandii na ten moment całkiem ładny towar po koszu przy załadunku 55 gr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Obieracz Napisano 12 Stycznia Zgłoszenie Share Napisano 12 Stycznia Widziałem ten towar z Holandii po 0.50. Nie nazywaj tego towarem, bo to można nazwać kompostem. DNO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Łuska Napisano 12 Stycznia Zgłoszenie Share Napisano 12 Stycznia Jeśli tak oceniasz ten towar to pewnie widziałeś jakiś najtańszy odsort. Za 55 gr przyjeżdża już ładna cebula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Maciej Napisano 13 Stycznia Zgłoszenie Share Napisano 13 Stycznia Witam Jaka cena na obrana w tym tygodniu? 1,4-1,6netto jest ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Obieracz Napisano 13 Stycznia Zgłoszenie Share Napisano 13 Stycznia Możliwe, są różne pryzmy. To co ja widziałem, nie nadawało się na obieranie. Kiszonka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Onio 🙂n Napisano 13 Stycznia Zgłoszenie Share Napisano 13 Stycznia W dniu 10.01.2025 o 16:06, Gość Podwyżka napisał: Czy coś się dzieje na rynku obranej??? bo wydzwaniają obieracze po cebulę jak opętani. Zostało mi 200 ton amerykana i już dają 60gr bez potrąceń a w grudniu 50gr było krzywda. Podobno Holandia nie podaje więc szukają u nas rolników polskich. Expand Takim tekstem niestety ale nie doprowadzisz do wzrostu ceny na chwilę obecną 0.55 z dostawą na miejsce. Towar lux. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Julia08 Napisano 13 Stycznia Zgłoszenie Share Napisano 13 Stycznia W dniu 13.01.2025 o 17:33, Gość Maciej napisał: Witam Jaka cena na obrana w tym tygodniu? 1,4-1,6netto jest ? Expand Myślę ze cena teraz nie najgorsza chociaż liczę na wzrost W dniu 12.01.2025 o 17:51, Gość Łuska napisał: Jeśli tak oceniasz ten towar to pewnie widziałeś jakiś najtańszy odsort. Za 55 gr przyjeżdża już ładna cebula Expand Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Radek Napisano 17 Stycznia Zgłoszenie Share Napisano 17 Stycznia cena cebuli pod obieranie z importu ostro w górę a na chłodniach próba utrzymania poziomu tego tygodnia. Będzie wyssysanie taniego towary za darmo i potem podwyżki lub brak roboty. Generalnie dobrze ze ludzi wygnalem do Ukrainy i kazałem czekać bo bym kolejny tydzień robił za darmo dla uciechy byznesmanow pośredników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Maciej Napisano 17 Stycznia Zgłoszenie Share Napisano 17 Stycznia Czyli po ile chcą? Piszą tu że mają na podwórku piękna po 0,55zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość gość kujawy Napisano 17 Stycznia Zgłoszenie Share Napisano 17 Stycznia Tak mają piękno cebule za 55gr poprostu cud.tylka jakoś nikt niewspomni że ta ładnie wyglądająca cebula na zewnatrz ma bordzo duzo czarnych środków czyli zgnita wewnatrz. I tu już tak pięknie niejest bo odpad plus dużo mniejszy przerób i koszty rosna.ale propagandowo przy negocjacji ceny znami brzmi dobrze bo tekst panie zatyle to przywiozę piękna z Holandia no to sobie przywieź. Za zdrowy ładny towar to złotówka powinna teraz być a jak biznesmenom niepasuje to niech zatrzymują produkcję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Wojtek Napisano 18 Stycznia Zgłoszenie Share Napisano 18 Stycznia Cebula do obierania na przyszły tydzień z zachodu podrożała o 10groszy a obrana nic ale chyba coś się dzieje bo chłodnie I pośrednicy dzwonią żeby coś dać. Ja zrobię ludziom przerwę po wyrabiam drobnicę i śmieci w 2 dni i pauza bo robić za darmo kolejny tydzień nie ma sensu. Idą mrozy to może na sankach pojeżdżę z ciapkim w zaprzyngu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość obieracz 1 Napisano 18 Stycznia Zgłoszenie Share Napisano 18 Stycznia W dniu 17.01.2025 o 14:38, Gość Radek napisał: cena cebuli pod obieranie z importu ostro w górę a na chłodniach próba utrzymania poziomu tego tygodnia. Będzie wyssysanie taniego towary za darmo i potem podwyżki lub brak roboty. Generalnie dobrze ze ludzi wygnalem do Ukrainy i kazałem czekać bo bym kolejny tydzień robił za darmo dla uciechy byznesmanow pośredników Expand Wszystkie te posty pisze "najwiekszy bezpośredni importer cebuli z holandii" Jakub naucz się poprawnej ortografii bo te Twoje błędy aż kłują w oczy, tyle lat a jeszcze nie nauczyleś się pisać bez błędów. Wiem że na siłę próbujesz podnieść ceny na ten szrot który ciągniesz z holandii. Cebuli w tym sezonie nie braknie, w nl jest tyle ze nie zdązą z tym wyjechac do konca sezonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Realista Napisano 18 Stycznia Zgłoszenie Share Napisano 18 Stycznia Aż przykro się robi na myśl, że taki analfabeta jak Jakub, tyle osiągnął w tej branży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Obieracz Napisano 18 Stycznia Zgłoszenie Share Napisano 18 Stycznia Chciałbym, żeby Ci którzy mają wyobrażenia o pięknej holenderskiej cebuli za 0.50 zobaczyli kiedyś ten syf na własne oczy. Ja cebulę uprawiam, obieram i sprzedaję na łuskę, więc coś nie coś widziałem. Na tą chwilę cebula na obieranie powoli się kończy, dlatego, że duża część producentów musiała uciekać z towarem, bo nie było co przechowywać. Pewien czas był przesyt, teraz sytuacja się zmienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Waldemar Napisano 19 Stycznia Zgłoszenie Share Napisano 19 Stycznia Cebula drożeje więc problem będą mieli spekulanci którzy zgarnęli z rynku kontrakty na cebulę obraną oraz mrożoną. Przerwa świąteczna była 4 tygodnie i nie sądzę żeby jakąkolwiek chłodnia miała zapas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Robert Napisano 19 Stycznia Zgłoszenie Share Napisano 19 Stycznia Dymka w tym roku jest niedostępna z powodu słabej produkcji. Zimówka będzie lub nie będzie, wszystko zależy czy zima będzie czy jej nie będzie. Tegoroczna Cebula bedzie potrzebna do końca sezonu i o jeden dzień dłużej. Czas na podwyżki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość obieracz 1 Napisano 20 Stycznia Zgłoszenie Share Napisano 20 Stycznia W dniu 19.01.2025 o 15:18, Gość Robert napisał: Dymka w tym roku jest niedostępna z powodu słabej produkcji. Zimówka będzie lub nie będzie, wszystko zależy czy zima będzie czy jej nie będzie. Tegoroczna Cebula bedzie potrzebna do końca sezonu i o jeden dzień dłóżej. Czas na podwyżki. Expand Dłużej? :)) tylko mitoman Jakub tak potrafi :)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Maciej Napisano 21 Stycznia Zgłoszenie Share Napisano 21 Stycznia Witam Po ile macie obrana? Coś rusza się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Barbaro Napisano 21 Stycznia Zgłoszenie Share Napisano 21 Stycznia W greenyardzie nic, do końca stycznia nie widzę podwyżek, zamiast podwyżek straszą że może do połowy lutego w ogóle będą brac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Jurek Napisano 21 Stycznia Zgłoszenie Share Napisano 21 Stycznia W dniu 21.01.2025 o 14:39, Gość Maciej napisał: Witam Po ile macie obrana? Coś rusza się? Expand To samo ciągle 3 gr do góry albo 3gr na dół co tydzień od kilku miesięcy. Pośrednicy po 1.35 zakłady okolo 1.50. Tylko teraz fiksacja z łuska, kto chce dokładać niech kupuje po 60gr ja nie kupię wolę pauzę niż dokładać, i słyszę co tydzień od odbiorcy, że cena obranej bez zmian jedynie kosmetyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Maciej Napisano 21 Stycznia Zgłoszenie Share Napisano 21 Stycznia Dziękuję za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Tomek Napisano 22 Stycznia Zgłoszenie Share Napisano 22 Stycznia Cebula w lusce do obierania z importu cena 62-67groszy. Cebula na worek luzem, niesort 75-85groszy oraz 1 klasa 1złoty. Cebula obrana na zakładach 1.45-1.55 lub export 1.55-1.65 lub 1 klasa na detal 2zl i wyżej. Ceny podnoszą się i za chwilę rolnicy dostaną zwrot kosztów i może parę groszy zysku zostanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Roman Napisano 22 Stycznia Zgłoszenie Share Napisano 22 Stycznia Dobrze, że panują takie pozytywne nastroje na rynku!! Realnie patrząc jak ktoś się będzie wstrzymywał ze sprzedażą cebuli do obieranie to się przeliczy, ale to tylko moje przemyślenia. Belgia ruszyła i ten towar obrany ma jakieś zejście, ale tak naprawdę został dobry miesiąc zejścia a później… klapa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość gość kujawy Napisano 22 Stycznia Zgłoszenie Share Napisano 22 Stycznia Kto ma się przeliczyc? Słaba jakościowo cebula już zeszła zostały twarde odmiany i nie musza iść na obieranie i mogę jeszcze leżeć. To już nie holandia teraz belgia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi