Krzysztof.kkkk Napisano 6 Lipca Zgłoszenie Share Napisano 6 Lipca Nie ma cebuli i nie będzie a wy już pełne gacie gówna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Staszek Napisano 8 Lipca Zgłoszenie Share Napisano 8 Lipca W dniu 6.07.2025 o 07:42, Krzysztof.kkkk napisał: Nie ma cebuli i nie będzie a wy już pełne gacie gówna Może ty je masz bo liczyłeś, że zgarniesz kasę za cebulę a tu klops! Cebula jest i dlatego tak ceny poleciały. zimowki rewelacyjny plon u większości producentów, siewki zapowiadają się na rekordowe, oby zejście było na tą cebulę co się do magazynów nie zmieści bo inaczej to zdołują ceny jeszcze bardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość kujawy Napisano 8 Lipca Zgłoszenie Share Napisano 8 Lipca 26 minut temu, Gość Staszek napisał: Może ty je masz bo liczyłeś, że zgarniesz kasę za cebulę a tu klops! Cebula jest i dlatego tak ceny poleciały. zimowki rewelacyjny plon u większości producentów, siewki zapowiadają się na rekordowe, oby zejście było na tą cebulę co się do magazynów nie zmieści bo inaczej to zdołują ceny jeszcze bardziej Zobaczymy jak się okaże, że pod koniec tygodnia cebuli zacznie brakować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość gość kujawy Napisano 8 Lipca Zgłoszenie Share Napisano 8 Lipca Gdzie te rewelacyjne siewki sa? I jaki jest ich areał.cebuli jest mniej niż rok temu,zimowki zejdą dymek niema to zobaczymy te rekordowe zapasy i plony. Bajki to na dobranoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marek Napisano 8 Lipca Zgłoszenie Share Napisano 8 Lipca Panowie jaka cena w tym tygodniu u was Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość RolnikDOL Napisano 8 Lipca Zgłoszenie Share Napisano 8 Lipca Staszek wystarczy zobaczyć sobie na twarde dane odnośnie areału cebuli, więc nie pisz farmazonów że do magazynów się nie zmieści, skoro parę tysięcy hektarów więcej się mieściło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Cebulman Napisano 8 Lipca Zgłoszenie Share Napisano 8 Lipca Godzinę temu, Gość Marek napisał: Panowie jaka cena w tym tygodniu u was Kujawy 0.75-0.88 zł łuska na obieranie , wstrzymuje się nie sprzedaje, na polu jeszcze 300 ton, czekamy aż to wszystko się unormuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 8 Lipca Zgłoszenie Share Napisano 8 Lipca Hmm, to ja miałem telefon czy sprzedam coś taniej niż 1,2 na obieranie. Nieźle dajecie się wykorzystywać jeśli sprzedajecie po 0.8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Cebulman Napisano 8 Lipca Zgłoszenie Share Napisano 8 Lipca 26 minut temu, Gość Gość napisał: Hmm, to ja miałem telefon czy sprzedam coś taniej niż 1,2 na obieranie. Nieźle dajecie się wykorzystywać jeśli sprzedajecie po 0.8 W jakim rejonie taka cena ja tylko napisałem jakie ceny w tym tygodniu i napewno za 0.8 nie sprzedam niech leży a ofert wyższych narazie nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Farmer Napisano 9 Lipca Zgłoszenie Share Napisano 9 Lipca Magazyny były też podobno pelne w zeszłym sezonie i jakoś towaru zabrakło. Mniejsze zasiewy Rosja i Białoruś bez cebuli i ziemniaka a tu magazyny mają nie zmieścić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Siara siarzewski Napisano 9 Lipca Zgłoszenie Share Napisano 9 Lipca No i spadł deszcz i padać ma kolejny tydzień lub dłóżej. I cały misterny plan obniżek w...... du. A importu nima I nie bydzie. Za parę dni obieracze I pakowacze będą zmuszeni do płacenia powyżej 1.50 za suchy towar z magazynu bo ludziska w marketach muszą mieć towar odpowiedni. Oj będzie lament jaki to rolas zły i mściwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Mateusz Napisano 9 Lipca Zgłoszenie Share Napisano 9 Lipca 18 godzin temu, Gość Gość napisał: Hmm, to ja miałem telefon czy sprzedam coś taniej niż 1,2 na obieranie. Nieźle dajecie się wykorzystywać jeśli sprzedajecie po 0.8 To cebula obrana po 2.30 jest? Daj nr telefonu sprzedam ci za 1zł łuskę zarobisz dam się wykorzystać! Dam miesiąc termin płatności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Jakób Napisano 9 Lipca Zgłoszenie Share Napisano 9 Lipca 3 godziny temu, Gość Siara siarzewski napisał: No i spadł deszcz i padać ma kolejny tydzień lub dłóżej. I cały misterny plan obniżek w...... du. A importu nima I nie bydzie. Za parę dni obieracze I pakowacze będą zmuszeni do płacenia powyżej 1.50 za suchy towar z magazynu bo ludziska w marketach muszą mieć towar odpowiedni. Oj będzie lament jaki to rolas zły i mściwy. Jakub jeśli chodzi o ortografię niezawodny jak zawsze, nagle zrobiło Ci się żal rolników przecież cały czas powtarzasz ze trzeba ich jeb** bez litości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rolnik32 Napisano 9 Lipca Zgłoszenie Share Napisano 9 Lipca Spadek wielkości zasiewów jest faktem. Co prawda dane nie rozgraniczają areału na cebulę z siewu zimowego i wiosennego, ale ogólnie rzecz ujmując towaru będzie zbierane z ponad 3 tysiące mniej hektarów. Cebula zimująca jest zebrana w tej chwili w 60-70 procentach. Na tą chwilę zatarły się różnice dla cebuli przeznaczonej do obierania i do pakowania i jest to 1.2-1.3 zł/kg. Cena dla cebuli obranej została podwyższona. Cebuli sadzonej z dymki jest nie duża ilość z powodu wysokiej ceny sadzonki, wystrzelenia w kwiat całych posadzonych plantacji z winy trefnej dymki. Ponad to rejon gdzie uprawiano głównie dymkę oraz wczesne cebule na przemysł już nie może tego robić z powodu za dużej częstotliwości uprawy i nie powodzenia w uprawie. Można jeszcze dużo pisać, ale sumując tendencja jest wzrostowa i nic nie wskazuje, żeby to miało się zmienić. Jeśli ktoś ma ładny towar i sprzedaje poniżej 1.2 to zwyczajnie daje się wykorzystywać. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość gość kujawy Napisano 9 Lipca Zgłoszenie Share Napisano 9 Lipca Rolnik 32 nic dodać nic ująć. Poza tym że importu też brak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rysia Napisano 9 Lipca Zgłoszenie Share Napisano 9 Lipca W dniu 26.06.2025 o 16:05, Gość Rolnik napisał: Firma na F to powinna zniknąć z rynku bo to jeden z największych zaniżaczy cen. Żeby nie F to nie miał byś gdzie sprzedać... A zniknąć to ty powinieneś z tego forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 9 Lipca Zgłoszenie Share Napisano 9 Lipca W dniu 5.07.2025 o 08:55, Gość Obieracz napisał: Dzień dobry panowie Poszukuję jakiegoś odbiorcy cebuli obranej który odbiera z domu I jest wypłacalny, polecicie kogoś? Polecam do Frostu przywieść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Stary Napisano 9 Lipca Zgłoszenie Share Napisano 9 Lipca @Rolnik32 podrzucisz kupca po 1.2 zl ?? Bo pisać jest łatwo ale niestety nikt tych pieniędzy nie chce dać nawet za piękna cebulę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnikbiedny Napisano 10 Lipca Zgłoszenie Share Napisano 10 Lipca Teraz jest super cena po 1 zł , ja niestety niemam Cebuli w tym roku , bo się zraziłem jak Rok temu miałem i była po 0,30-0,60 i było trzeba dołożyć do interesu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Stary Napisano 10 Lipca Zgłoszenie Share Napisano 10 Lipca co ty gadasz przecież rolnik32 dostaje 1,2 zł więc ja się pytam gdzie on to sprzedaje, a może to cena za cebule zworkowaną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Arturo Napisano 10 Lipca Zgłoszenie Share Napisano 10 Lipca 1 hour ago, Guest Rolnikbiedny said: Teraz jest super cena po 1 zł , ja niestety niemam Cebuli w tym roku , bo się zraziłem jak Rok temu miałem i była po 0,30-0,60 i było trzeba dołożyć do interesu I niech zgadnę zachęcony tegoroczną ceną obsiejesz w przyszłym roku swoje hektary i nie tylko ty zapewne i znów będziecei dokładać. I tak w kółko Jak nie masz Cebuli to pochwal się co masz, może nawet lepiej wyjdziesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gosc Napisano 10 Lipca Zgłoszenie Share Napisano 10 Lipca Witam. Idzie dostać 1zl za czerwoną na obieranie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik Napisano 10 Lipca Zgłoszenie Share Napisano 10 Lipca Przyszły tydzień straszą spadkiem ceny trzeba wstrzymać sprzedaż bo to jest smiech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rolnik32 Napisano 10 Lipca Zgłoszenie Share Napisano 10 Lipca Tak, sprzedaję po 1,2. Ty chyba jesteś kupującym i masz mały ból. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość gość kujawy Napisano 10 Lipca Zgłoszenie Share Napisano 10 Lipca Skoro zgadzacie się na te spadki i mimo to sprzedajecie na siłę to czemu mają nieobnizac skoro rolnicy sami obniżają choć to nic niedaje. Wielu rolnikom niezalezy na cenie ale byle tylko sprzedać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi