Gość lhjku Napisano 24 Stycznia 2019 Zgłoszenie Share Napisano 24 Stycznia 2019 12 godzin temu, Gość Diana napisał: Kazachstan przyjechał po 1,5 kaliber 7+ dziękuję a jaki odpad ? badania na pestycydy masz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 24 Stycznia 2019 Zgłoszenie Share Napisano 24 Stycznia 2019 5 godzin temu, Gość Gość producent napisał: Skąd to chłopcze możesz wiedzieć Nie jestem chłopcem tylko dziewczyną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Aleksander Napisano 24 Stycznia 2019 Zgłoszenie Share Napisano 24 Stycznia 2019 1 godzinę temu, Gość Dusigrosz napisał: a jak miał piękny towar i dostawał 8 groszy to było OK ? Chcesz być na wolnym rynku to tak jest, zrobiłbyś na ten rok kontrakt po 40gr i co tez ok?? Nie ma złotego środka!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Max Napisano 25 Stycznia 2019 Zgłoszenie Share Napisano 25 Stycznia 2019 Czy dostawcy cebuli z Kazachstanu w przyszłym sezonie też będą dostarczać cebulę? Gotowi są podpisać umowy? Przecież one zapewniają opłacalność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Obierka Napisano 26 Stycznia 2019 Zgłoszenie Share Napisano 26 Stycznia 2019 Witam Panowie, jak ceny na obraną na przyszły tydzień? Mi proponują 2,4 netto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Jako Napisano 26 Stycznia 2019 Zgłoszenie Share Napisano 26 Stycznia 2019 W dniu 24.01.2019 o 17:36, Gość Aleksander napisał: Nikt nic nie wie taki teraz dziwny okres, ale jak patrzę na to co producent oferuje za towar a jakie pieniądze chce to jest niepojęte!!! Jak widać Kazachstan idzie w górę i myślę że moje prognozy się sprawdzą. Nie jest możliwe przywiezienie takich ilości że wschodu żeby zatrzymać wzrost ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Agent Napisano 26 Stycznia 2019 Zgłoszenie Share Napisano 26 Stycznia 2019 To po ile teraz jest Kazachstan? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Jako Napisano 26 Stycznia 2019 Zgłoszenie Share Napisano 26 Stycznia 2019 Za mniej niż 1.60 juz Ci nie przyjedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Abdjllah abdullajew cebull Napisano 27 Stycznia 2019 Zgłoszenie Share Napisano 27 Stycznia 2019 Kazachstan tak zwany przyjedzie od 1..15zl... To dlatego iż...jedzie z pakistanu,indii,uzbekistanu gdzie ceny są od 8 groszy do 20 groszy !!! Szokkk??? Nie to żeczywistość...rolnicy w indiach dostają 8 gr bo skumulowali zbyt dużo by to skonsumować i rząd daje 10% ludkom którzy sie pozbedą towaru. Uzbekistan i okolice mają hiszpanki i za pare tygodni ciepło przyjdzie i jesli mie sprzedadzą to bedzie gips....Z przykrością zawiadamiam iż Chinska mrożonka jest w ue w cenie 550 dolara tona. Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 27 Stycznia 2019 Zgłoszenie Share Napisano 27 Stycznia 2019 To dlaczego za obraną płacą 2.4....chyba głupi są czy co... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
//Dawid// Napisano 27 Stycznia 2019 Zgłoszenie Share Napisano 27 Stycznia 2019 7 godzin temu, Gość Abdjllah abdullajew cebull napisał: Kazachstan tak zwany przyjedzie od 1..15zl... To dlatego iż...jedzie z pakistanu,indii,uzbekistanu gdzie ceny są od 8 groszy do 20 groszy !!! Szokkk??? Nie to żeczywistość...rolnicy w indiach dostają 8 gr bo skumulowali zbyt dużo by to skonsumować i rząd daje 10% ludkom którzy sie pozbedą towaru. Uzbekistan i okolice mają hiszpanki i za pare tygodni ciepło przyjdzie i jesli mie sprzedadzą to bedzie gips....Z przykrością zawiadamiam iż Chinska mrożonka jest w ue w cenie 550 dolara tona. Pozdrawiamy Z Kazachstanu do Polski jest ok. 3,5tys km w jedną stronę. Jeżeli ciężarówka bierze 3,5zl za km to wychodzi ok. 12 tys w jedną stronę i razy 2 to 24tys. Jest to koszt samego transportu! Do tego dodać koszt cebuli. Ja tu nie widzę dużego zysku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Jako Napisano 27 Stycznia 2019 Zgłoszenie Share Napisano 27 Stycznia 2019 Z Kazachstanu jest znacznie dalej, bo rejon uprawy cebuli jest przy granicy z Uzbekistanem. A to jest 5tys km z hakiem .Jedno auto robi kółko 3 tygodnie, a jak jedzie do Niemiec po ładunek powrotny to może mu zejść jeszcze tydzień. Dlatego nie ma obaw że nas zasypią tanią cebulą. Po drugie tamtejsi producenci też poczuli biznes i podnoszą cenę. A i jeszcze jedno transport z powodu dużego zainteresowania też już zdrożał 30-40procent. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Jako Napisano 27 Stycznia 2019 Zgłoszenie Share Napisano 27 Stycznia 2019 Z Kazachstanu jest znacznie dalej, bo rejon uprawy cebuli jest przy granicy z Uzbekistanem. A to jest 5tys km z hakiem .Jedno auto robi kółko 3 tygodnie, a jak jedzie do Niemiec po ładunek powrotny to może mu zejść jeszcze tydzień. Dlatego nie ma obaw że nas zasypią tanią cebulą. Po drugie tamtejsi producenci też poczuli biznes i podnoszą cenę. A i jeszcze jedno transport z powodu dużego zainteresowania też już zdrożał 30-40procent. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Jako Napisano 27 Stycznia 2019 Zgłoszenie Share Napisano 27 Stycznia 2019 Jak już pisałem 2 zł za cebulę w dobrej łusce pod market będzie w lutym normą. Czy będzie co obierać i czy będzie w tym jakiś sens - konia z rzędem temu kto dziś mi to przewidzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Mały obieracz Napisano 27 Stycznia 2019 Zgłoszenie Share Napisano 27 Stycznia 2019 Godzinę temu, Gość Jako napisał: Jestem drobnym trybikiem w cebulowej machinie, jednak chciałbym zachować ciągłość produkcji. Boję się że przy obecnych relacjach cen będzie to niemożliwe. Nie ma sensu produkcja powyżej kosztów. Konia z rzędem temu kto wyliczy mi opłacalność, albo przewidzi kiedy takową będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Mały obieracz Napisano 27 Stycznia 2019 Zgłoszenie Share Napisano 27 Stycznia 2019 W dniu 26.01.2019 o 09:38, Gość Obierka napisał: Witam Panowie, jak ceny na obraną na przyszły tydzień? Mi proponują 2,4 netto Czy te 2,40 to na serio czy tylko życzenie? Bo mi proponują 2,20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Wojtek wlkp Napisano 27 Stycznia 2019 Zgłoszenie Share Napisano 27 Stycznia 2019 Ja przerywam obieranie. I tyle w tym temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość frdf Napisano 29 Stycznia 2019 Zgłoszenie Share Napisano 29 Stycznia 2019 W dniu 27.01.2019 o 16:00, Gość Mały obieracz napisał: Bo mi proponują 2,20 takiej ceny nima Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubertus Napisano 29 Stycznia 2019 Zgłoszenie Share Napisano 29 Stycznia 2019 Dochodzą mnie słuchy, że nasiona cebuli znikają z punktów sprzedaży jak ciepłe bułeczki. Ktoś to może potwierdzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość rurrrek Napisano 29 Stycznia 2019 Zgłoszenie Share Napisano 29 Stycznia 2019 39 minut temu, Hubertus napisał: Dochodzą mnie słuchy, że nasiona cebuli znikają z punktów sprzedaży jak ciepłe bułeczki. Ktoś to może potwierdzić? no to nowy sezon bedzie tani Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Dziad Napisano 29 Stycznia 2019 Zgłoszenie Share Napisano 29 Stycznia 2019 W Małopolsce i świętokrzyskim podobnie.. Podobnie jak i inne warzywa.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Jano Napisano 29 Stycznia 2019 Zgłoszenie Share Napisano 29 Stycznia 2019 47 minut temu, Gość Dziad napisał: W Małopolsce i świętokrzyskim podobnie.. Podobnie jak i inne warzywa.. Spokojnie gruntów ornych w kraju nie przybywa:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 29 Stycznia 2019 Zgłoszenie Share Napisano 29 Stycznia 2019 To nie o grunty i zasadzenia (zasiewy) chodzi. Chodzi o pogodę i cały świat...globalizacja nieprawdaż? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Obierka Napisano 30 Stycznia 2019 Zgłoszenie Share Napisano 30 Stycznia 2019 zdrożeje ta cebula obrana, czy o co chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gość Napisano 30 Stycznia 2019 Zgłoszenie Share Napisano 30 Stycznia 2019 tu na forum napewno zdrożeje będzie po 5 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi