Gość pyra Napisano 17 Maja 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Maja 2016 Panowie po niedzieli chyba trza ruszać w pole? niektórzy już zaczęli. co myślicie . czy czekamy ? się pytasz, sprawdź co masz w redlinach i podejmij decyzje ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość hmm Napisano 17 Maja 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Maja 2016 Ja juz zaczolem. Po niedzieli pełną parą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gość Napisano 17 Maja 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Maja 2016 tak chyba na ksiezycu co takie nerwy bo trzeba placic przykre nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Wojtek Napisano 20 Maja 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Maja 2016 Witam wszystkich forumowiczów, jakie ceny i jaka podaż młodych ziemniaków w kraju? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Johny Napisano 20 Maja 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Maja 2016 3.5 rzeszow ale rumun leci po 2.5 i Polski stał. Tylko na detal brali. Było może łącznie z 2 tony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Wojtek Napisano 31 Maja 2016 Zgłoszenie Share Napisano 31 Maja 2016 Dobrze by było trochę przystopować kopanie hektary znikają, wydajności nie ma a cena w dół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość adrian Napisano 13 Czerwca 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Czerwca 2016 jak u was z ziemniakiem umnie te co byly ostatnie sadzone to marne,a jak uwas wyglondają plantacje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość rolnik Napisano 13 Czerwca 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Czerwca 2016 susza susza ziemniaki marne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wacek-małopolska Napisano 13 Czerwca 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Czerwca 2016 Panowie nie spieszcie sie z ostrym kopaniem! Ja sadziłem przeszło tydzień jedna odmianę jeden kaliber i jedną partię i im pożniej sadzone tym gorsze. Kwitną a rzędy się nie zeszły co zwykle badyle było za pas jak się weszło! Bulwy sie zawiązuja a susza- niebedzie plonu. Zresztą starzy mówią że jak niema orzechów niema ziemniaków- rok temu sprzedawałem orzechy tyle było a teraz ani jednego! Druga wróżba to kwitnienie akacji- że jak dużo kwiecia to i ziemniaków - u nas pare kwiatków na drzewie było i kwitły raptem dwa dni! Może to gów..prawda ale faktycznie niema widoków na solidny plon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość adrian Napisano 13 Czerwca 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Czerwca 2016 to samo u mnie te co były sadzone 2 kwietnia do nawet nawet z wyglondu ale pod krzakiem niema durzo a te co sadzone w połowie kwietnia to szkoda gadać marne poprostu badyl słaby a pod krzakiem 3sz orzeszków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość rolnik Napisano 14 Czerwca 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Czerwca 2016 niema co ukopać sucho krzaki coraz mniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość kacper Napisano 14 Czerwca 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Czerwca 2016 nima i nie bedzie ziemniaki okolic sieradza sie juz przebrały na polach został san słaby towa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość adrian Napisano 14 Czerwca 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Czerwca 2016 będzie cema w tym roku czy nie będzie jak sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Wojtek Napisano 15 Czerwca 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwca 2016 Ja za 3 dni kończę kopanie, wykopałem ok 20 ha średnia cena 1,3 średni plon 22 tony z ha dało ok 30 tys z ha. uważam sezon ziemniaczany za zamknięty. Za najdalej tydzień cena będzie na poziomie 50 groszy a za miesiąc 15 groszy i kibel jak co roku do tego pogoda sprzyja i jak ktoś nie zrobił błędów w uprawie to ziemniaków będzie masa. Co roku słyszę, że ziemniaków nie będzie a tu co roku są i ceny padaczne... Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość rolnik Napisano 15 Czerwca 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwca 2016 Dobrze wojtek zrobiłeś ale jak tak zrobi każdy to też bedzie kicha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Maro srdz Napisano 15 Czerwca 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwca 2016 Dobry plon jeśli prawdziwy na tą porę kopania. To teraz burak czy Pekin Wojtek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Wojtek Napisano 15 Czerwca 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwca 2016 Teraz poplony na zazielenienie, wakacje i na jesień kukurydza i ziemniaki frytkowe (no tak nie całkiem zakończyłem sezon ziemniaczany) warzywka to strasznie dużo roboty, a zysk nie pewny masa ludzi i kolejnych urządzeń więc przy większym areale trudne do wykonania. To prawda, że w tym roku się udało ale co roku tak nie będzie więc najlepiej jak każdy zostanie przy swoim systemie gospodarowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 15 Czerwca 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwca 2016 Panowie co takie zapotrzebowanie na ziemniaka?Ano brakuje ziemniaka z importu!!!!! To tyle jest naszego ziemniaka jak teraz widac na igrit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość rolnik Napisano 15 Czerwca 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwca 2016 ja bym ukopał ale wiosną zmarzły a teraz schną mimo że podlewam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gosc Napisano 15 Czerwca 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwca 2016 wojtus mazenie o plonie 22t deszczownia chodzi 5 raz i dopiero plon zadowalajacy a ty mi o22t moze tak 10i to z gorka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gosc Napisano 15 Czerwca 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwca 2016 ale nie w tym roku 50gr przekonacie sie ziemniakow bedzie brokowac w calej europie juz sa tokie informacliea to 15 czerwiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość rolnik Napisano 15 Czerwca 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwca 2016 późny słabo rośnie niema krzaka niema plonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Jelly Napisano 16 Czerwca 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwca 2016 Za tydzień na giełdach 60 80 gr i nie będzie miał kto kupić. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość rolnik Napisano 16 Czerwca 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwca 2016 60gr to jeszcze nie tak żle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość JELLY Napisano 16 Czerwca 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwca 2016 ZGADZAM SIE ALE TU WSZYSCY SIE SADZA ZE JUZ BEDZIE TAK JAK W TYM TYG OD 1 DO 1,5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi