Gość Krzysztof Jarzyna ze SZCZ. Napisano 20 Września 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Września 2016 podzielam Twoje zdanie Kujawiak, u mnie Vineta sypie pod 50 ton, sprzedaje nie mniej jak 40 groszy, wychodzi co prawda dobre 20 tys. na ha, ale ogólny koszt sprzedaży wychodzi dobre 10 tys. Zaznaczam, że nie oddaję handlarzom, wożę towar na Targpiast i bezpośrednio na sklepy we Wrocławiu. Zostaje około 10 tys na ha, ale i tak jestem tego przekonania, że powinno zostać więcej za tą ilość roboty. Pozdrawiam trzeźwo myślących producentów ziemniaka. Prawdziwy gospodarz nie bawi się w handlowanie ze sklepikami tylko powinien mieć dobrego odbiorcę, który będzie utrzymywał cenę rynkową choćby nie wiem co, nigdy nie zejdzie poniżej kosztu zakupu a producent chociaż dokłada to i tak będzie jeszcze opuszczał cenę ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Seweryn Napisano 21 Września 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Września 2016 Waldziu lamusie straż nie ma uprawnień aby wlepić Ci mandat tylko policja, a pozatym poczytaj trochę: zakaz wypalania ściernisk i rowów nie ma mowy o pyrczysku to jest naturalny rytuał żeby mieszczuchy nie zapomniały gdzie działkę nabyli. Agencja nie zabiera tylko POUCZA. legalnie nie bo jak ktoś zadzwoni na straz pozarną dostaniesz mandat i zabiorą dopłaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość ada Napisano 21 Września 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Września 2016 Waldziu lamusie straż nie ma uprawnień aby wlepić Ci mandat tylko policja, a pozatym poczytaj trochę: zakaz wypalania ściernisk i rowów nie ma mowy o pyrczysku to jest naturalny rytuał żeby mieszczuchy nie zapomniały gdzie działkę nabyli. Agencja nie zabiera tylko POUCZA. legalnie nie bo jak ktoś zadzwoni na straz pozarną dostaniesz mandat i zabiorą dopłaty ale mogą cie obciążyć kosztami akcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość ogórkek grunowy Napisano 21 Września 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Września 2016 umie w okolicy jeden znajomy rolnik sprzedaje po 50- 60 groszy na zimę stałym klijentą i tez ma kilku kolesi co handlują na rynkach i kupują od niego to sprzedaje chyba bo 40groszy nie jest jakimś swiatowym potentatem ale od wrzesnia do listopada z 5 hektarów potrafi zawsze wszystko rozsprzedać. a ziemniaki ma naprawdę piękne jedną odmiane jak kopał to z 4 przyczep moze było z 150kg odpadów paszowych tak to same grube bez sadzeniaków ale co 7 dni pryska na zarazę i zasilał tajfun dopiero teraz nadaje sie do kopania bo była nać jeszcze zielona. największe porosły tajfuny i vineta tajfuny są prawie wszystkie jak kilo soli i wiekszę kilka wchodzi w koszyk bardzo duza wydajność z 1 h wyszło 18 przyczep takich po 4-4,5 tony i tajfuny nie były świeżo z centrali tylko roczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość leon Napisano 21 Września 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Września 2016 umie w okolicy jeden znajomy rolnik sprzedaje po 50- 60 groszy na zimę stałym klijentą i tez ma kilku kolesi co handlują na rynkach i kupują od niego to sprzedaje chyba bo 40groszy nie jest jakimś swiatowym potentatem ale od wrzesnia do listopada z 5 hektarów potrafi zawsze wszystko rozsprzedać. a ziemniaki ma naprawdę piękne jedną odmiane jak kopał to z 4 przyczep moze było z 150kg odpadów paszowych tak to same grube bez sadzeniaków ale co 7 dni pryska na zarazę i zasilał tajfun dopiero teraz nadaje sie do kopania bo była nać jeszcze zielona. największe porosły tajfuny i vineta tajfuny są prawie wszystkie jak kilo soli i wiekszę kilka wchodzi w koszyk bardzo duza wydajność z 1 h wyszło 18 przyczep takich po 4-4,5 tony i tajfuny nie były świeżo z centrali tylko roczne gosciu powiem ci tak tajfun to jest ziemniak nic nie wart do jedzenia bez smaku badziewie straszne tak jak napisałes smak jak kilo soli by sie jadło a gotuje sie godzine twarde jak kamienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość marek Napisano 22 Września 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Września 2016 umie w okolicy jeden znajomy rolnik sprzedaje po 50- 60 groszy na zimę stałym klijentą i tez ma kilku kolesi co handlują na rynkach i kupują od niego to sprzedaje chyba bo 40groszy nie jest jakimś swiatowym potentatem ale od wrzesnia do listopada z 5 hektarów potrafi zawsze wszystko rozsprzedać. a ziemniaki ma naprawdę piękne jedną odmiane jak kopał to z 4 przyczep moze było z 150kg odpadów paszowych tak to same grube bez sadzeniaków ale co 7 dni pryska na zarazę i zasilał tajfun dopiero teraz nadaje sie do kopania bo była nać jeszcze zielona. największe porosły tajfuny i vineta tajfuny są prawie wszystkie jak kilo soli i wiekszę kilka wchodzi w koszyk bardzo duza wydajność z 1 h wyszło 18 przyczep takich po 4-4,5 tony i tajfuny nie były świeżo z centrali tylko roczne posłuchaj to ty zbierasz 70 t ziemniaka z hektara? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość ogórkek grunowy Napisano 22 Września 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Września 2016 tak w tym roku obrodziły ze jest ponad 70ton. przy czym napisałem ze na tasmie są same ziemniaki wielkości kilograma soli i większe nie mieszczą się na taśmie dla tego trzeba wolniutko jechać tym co się wozi ziemniaczki chwalą tajfuna wszystko jest twarde jak się nie ma zębów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość ogórkek grunowy Napisano 22 Września 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Września 2016 tajfuna dokładnie wyszło 77400 samych grubych workowane były po 15-30kg na paletach i kilka big-magów wiec rok jest wyjątkowo wydajny, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość PYRKA Napisano 23 Września 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Września 2016 z czego się cieszyć . z wydajności tak z ceny -----nie--- tylko człowiek się dwa razy więcej narobi a pieniądze te szme oczywiście jak się uda sprzedać.policzyć koszty amortyzację ludzi to w tym roku dokładka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość qwert Napisano 23 Września 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Września 2016 tajfuna dokładnie wyszło 77400 samych grubych workowane były po 15-30kg na paletach i kilka big-magów wiec rok jest wyjątkowo wydajny, z calego pola z 5ha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Tomala Napisano 23 Września 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Września 2016 Jak ceny i zejscie Kalisz Sandomierz Kraków Katowice łódź warszawa cena od 3 do 5 a zejscie jak trafisz a jak czerwony w Łodzi schodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość ogórkek grunowy Napisano 23 Września 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Września 2016 z calego pola z 5ha widać ze nie umiesz czytać z zrozumieniem tyle wyszło z JEDNEGO hektara nic nie jest dodawane czy zawyżane widać jaki z ciebie cienki bolek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość dobry Napisano 24 Września 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Września 2016 ja sprzedaje za krajem od 20-25 gr kg takie z kombajnu u mnie w miejscowości od lat tak robię bo w okolicy nikt nie sadzi bo mu się nie opłaca, przyczepa mi wychodzi 800-900zł bez warzenia jest tam nie całe 4 tony w tym roku 13 przyczep z 1 hektara nie którzy kupują po kilka przyczep przebrane sprzedaje po 50groszy tak ze w tym roku jest dobrze bo z 8hektarów już zostały mi tylko 3 do sprzedania ale jeszcze mam zamówenia co się nie sprzeda w tej cenie spasę bykami a nie jak inni gospodarze oddają za pół darmo, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość nie warto Napisano 24 Września 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Września 2016 na ziemniaka są duże nakłady nie warto dorobiłem sie na ziemniaku mam wszystkie maszyny do uprawy włącznie z grime sr 140 niestety tyraniem ponad siły przepłaciłem zdrowiem zapotrzebowanie przyszło i czas wybierać sie na tamten swiat i wszystko szlak trafi jaki człowiek był głupi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość lechu Napisano 25 Września 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Września 2016 to ty gościu piszesz z tamtego świata jak tam jest sadzą kartofle sadzą pekinkę a jakie ceny na tamtym świecie może tam masz lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 25 Września 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Września 2016 Niema się z czego śmiać.Jak by przyszły ze 3 takie sezony pod rząd to nam wszystkimi by mina zrzedła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość ada Napisano 25 Września 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Września 2016 na ziemniaka są duże nakłady nie warto dorobiłem sie na ziemniaku mam wszystkie maszyny do uprawy włącznie z grime sr 140 niestety tyraniem ponad siły przepłaciłem zdrowiem zapotrzebowanie przyszło i czas wybierać sie na tamten swiat i wszystko szlak trafi jaki człowiek był głupi taki nasz los tyramy, tyramy,niema czasu na nic,i dopiero ciężkie doświadczenie nas otrzeżwia,ale trzymam kciuki będzie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik Napisano 25 Września 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Września 2016 Jeszcze takie dwa lata i klapa.A taki jeden z drugim się przechwala, który ma więcej z hektara.Ja ukopałem 500z ha a ja 700 .Dla mnie mogli by kopać po 1000 i za darmo oddać głupole.Wstyd rolnicy nie szanujecie swojej pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 25 Września 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Września 2016 Nic dodać nic ująć,dobrze że jeszcze są normalni ludzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wiktor Napisano 25 Września 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Września 2016 taki nasz los tyramy, tyramy,niema czasu na nic,i dopiero ciężkie doświadczenie nas otrzeżwia,ale trzymam kciuki będzie dobrze sama natura pokazuje ze jak mniej jest towaru lepsza cena sadzita za duzo sprzedawajcie za grosze zobaczycie kiedyś przepłacicie zdrowiem opanować sie nie bogać dzierżawcy on nic nie robi ma czysty pieniądz dzierżawca jak nie chce mu sie pracować niech ziemia lezy odłogiem lepsze będą ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gość Napisano 25 Września 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Września 2016 koledzy jak cena na giełdach.rumuny biorą co towaru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Tomek Napisano 25 Września 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Września 2016 Kuj pom totalny kibel... Zawsze pakowalem 2-3 tiry na tydzien a teraz 1 busa za cene co uwlacza godnosci pracy rolnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość pyrka Napisano 26 Września 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Września 2016 więcej sadzić napewno będzie lepiej w przyszłym roku zamiast zboża każdy ziemniaka i warzywa tak ludzie sobie już planują zboże tanie to zasadzić ziemniaki jeszcze większy kibel będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Mietek Napisano 26 Września 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Września 2016 więcej sadzić napewno będzie lepiej w przyszłym roku zamiast zboża każdy ziemniaka i warzywa tak ludzie sobie już planują zboże tanie to zasadzić ziemniaki jeszcze większy kibel będzie Tak będzie- gdyby każdy musiał kupić sadzeniaka po 1500 czy 2000zł/tone to może byłoby mniej nasadzone! Ci co sadzą wczesnego to i tak tyle zapłacą a kto niema kasy zasadzi swoim albo kupi na targu za pare groszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość michał realista Napisano 26 Września 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Września 2016 kiedyś napisałem prawdę o śeradzu i ciemnej masie zamieszkującej te tereny (samochwała u dzwi stała) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi