Gość Kujawy Napisano 23 Października 2017 Zgłoszenie Share Napisano 23 Października 2017 Na kujawach pekin siany w pole czeka juz na pewno talerzowka u mnie jak i u sasiada do chlodni schowalem pekinke ktora mialem sprzedawac miesiac temu na bierzaca taka jest prawda 2 ha sadzonej jest malutka 400 gram i tak stoii od 2 tygodni problem to ma u nawet brokul wyjac co byl sadzony 5 lipca faktycznie pekinka bedzie miala cene jak i kazde warzywo tylko ludzie sprzedadza szmelc z pola kwestia 2 miesiecy Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość REALISTA Napisano 23 Października 2017 Zgłoszenie Share Napisano 23 Października 2017 Na kujawach pekin siany w pole czeka juz na pewno talerzowka u mnie jak i u sasiada do chlodni schowalem pekinke ktora mialem sprzedawac miesiac temu na bierzaca taka jest prawda 2 ha sadzonej jest malutka 400 gram i tak stoii od 2 tygodni problem to ma u nawet brokul wyjac co byl sadzony 5 lipca faktycznie pekinka bedzie miala cene jak i kazde warzywo tylko ludzie sprzedadza szmelc z pola kwestia 2 miesiecy Pozdrawiam Tez jestem zdania że w tym roku ceny wywinduja. Jedyne czego jest to marchewki i kapusty bialej jak i czerwonej. Cebula to od Bozego narodzenia na handel to tylko import bedzie sie nadawal nasza mokra odleci, buraka było mniej posiane i mnejszy plon jest. Pyrka gnije fest. Pietruszki mały plon z tego co ludzie mówią. Będzie ciekawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość szmal Napisano 23 Października 2017 Zgłoszenie Share Napisano 23 Października 2017 ceny na pekina nie będzie bo białorusy mają od groma towaru wydaje mi się że max z chłodni to 0,70grosików na gotowca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość sieradz Napisano 23 Października 2017 Zgłoszenie Share Napisano 23 Października 2017 ceny na pekina nie będzie bo białorusy mają od groma towaru wydaje mi się że max z chłodni to 0,70grosików na gotowca a niech mają, nie ma im co żałować. Patrzmy na siebie i co mamy w polu. A białorusy niech sobie radzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Robciu Napisano 24 Października 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Października 2017 potwierdzam na Łęczycy pekin słaby w tym roku z 5ha posadzonego sprzątne może 3hektary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość G Napisano 24 Października 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Października 2017 Kaliskie i sieradzkie żółte pola... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Mateusz Napisano 25 Października 2017 Zgłoszenie Share Napisano 25 Października 2017 Mazowieckie tak samo za dużo wody żółto na polu bo powinna być już 3 tygodnie temu w chlodni. Za szybko urosła a każdy spodziewał się że będzie sucho jak latem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 25 Października 2017 Zgłoszenie Share Napisano 25 Października 2017 potwierdzam na Łęczycy pekin słaby w tym roku z 5ha posadzonego sprzątne może 3hektary taki urodzaj ze miejsca brakło ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Tomek Napisano 25 Października 2017 Zgłoszenie Share Napisano 25 Października 2017 Za żółte zielone? będą płynąć do kieszeni ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość mati Napisano 25 Października 2017 Zgłoszenie Share Napisano 25 Października 2017 może i tak wagi naleci ale kto ma wsadzoną późnej może ładny pieniądz wziąć koło kwietnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość zenek Napisano 25 Października 2017 Zgłoszenie Share Napisano 25 Października 2017 Panowie i Panie nie napalajcie się na tak duże pieniądze za pekina bo towaru nigdy nie brakło i nie braknie. Pamiętacie co było z kapustą białą w 2015r? Na jesień można było sprzedać po 80gr do 1zł a wiosną ludzie wywozili na pole bo nie było komu podać. O kasie za towar możemy mówić jak mamy ją w kieszeni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kamil Napisano 25 Października 2017 Zgłoszenie Share Napisano 25 Października 2017 Panowie i Panie nie napalajcie się na tak duże pieniądze za pekina bo towaru nigdy nie brakło i nie braknie. Pamiętacie co było z kapustą białą w 2015r? Na jesień można było sprzedać po 80gr do 1zł a wiosną ludzie wywozili na pole bo nie było komu podać. O kasie za towar możemy mówić jak mamy ją w kieszeni. Panie Zenek tak ma Pan racje że kase liczy się jak jest już w kieszeni, ale trzeba zważyć na fakt że w tym sezonie wpływ na plon i jakość ma aura.....a ta jest bardzo niekorzysta.....biała kapusta poleży do wiosny, ale chora pekinka, marchew czy cebula już nie tak bardzo. Wiosna Panie i Panowie będzie ciekawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zenek Napisano 25 Października 2017 Zgłoszenie Share Napisano 25 Października 2017 Ja jestem tego zdania, że jak jest cena która mnie satysfakcjonuje to sprzedaje towar bo nigdy nic nie wiadomo. Już nie raz zgrywałem cwaniaka co to nie ja i kupę kasy przegrałem, a towaru mam z 250 ton. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gosc Napisano 26 Października 2017 Zgłoszenie Share Napisano 26 Października 2017 Starczy tego co zbierzemy i na wiosnę, jak będzie brakować to dowiozą zza granicy i ceny mocnej nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Inagra Napisano 26 Października 2017 Zgłoszenie Share Napisano 26 Października 2017 Chyba nie myslisz, ze ktos zrobi taniej pekińską niz polak (??) Na pewno niemiec zrobi za 1 zl i drugie 1 zl dolozy do kazdego kiligrama. Na ukrainie i bialorusi tez sie tania sila robocza konczy. Nie.bądźmy desperatami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Lolo Napisano 26 Października 2017 Zgłoszenie Share Napisano 26 Października 2017 Brokula jak sadzili to tez mowili ze ceny nie bedzie i co?? Pekin tez bedzie cena bo juz jest przeszlo 1zl i nie ma towaru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość zenek Napisano 26 Października 2017 Zgłoszenie Share Napisano 26 Października 2017 A czy ja powiedziałem, że nie będzie ceny? Cena może będzie, ale nie ma się co nakręcać. Pożyjemy zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Profucent Napisano 28 Października 2017 Zgłoszenie Share Napisano 28 Października 2017 Nawet jeśli będzie dobrze powyżej 2 złotych, to i tak przy tych plonach nie ma co się cieszyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość lolo Napisano 28 Października 2017 Zgłoszenie Share Napisano 28 Października 2017 ja mam z 80 ton z hektara pięknego pekina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Bekon Napisano 28 Października 2017 Zgłoszenie Share Napisano 28 Października 2017 Lolo to roboty kupa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość lolo Napisano 28 Października 2017 Zgłoszenie Share Napisano 28 Października 2017 Lolo to roboty kupa. ogarnie sie tylko pogoda po huju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość D Napisano 1 Listopada 2017 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopada 2017 A jakie teraz u was ceny koledzy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 1 Listopada 2017 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopada 2017 w małopolsce ok 80gr. dochodzi u was pekin ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Lolo Napisano 1 Listopada 2017 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopada 2017 Kalisz 1.0zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Nico Napisano 2 Listopada 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopada 2017 Mazowieckie 1.2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi