Gość Ziemniak Napisano 10 Stycznia 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Stycznia 2019 Zero litości dla handlarzyków, jak jest ziemniak po 5zł to oni i tak dają po 4,5 i zawsze chcą zbić wiec niech teraz sie martwią skad wziąć towar. Ja mam dużo stałych odbiorców z którymi sie szanujemy ale niestety jak wpada ktoś nowy to zawsze są jakieś zgrzyty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Paweł Napisano 10 Stycznia 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Stycznia 2019 Czy ktoś potwierdzi cenę 14 zł na Rybitwach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Bartek Napisano 10 Stycznia 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Stycznia 2019 Panowie jakie są ceny na giełdach lub w exporcie żółty i czerwony kal5+ dziękuję za info a tak na marginesie to jest nas sezon dzisiaj był u mnie handlarz i próbował swoich sztuczek a ja mu za bramę przyjacielu za 0,70 to było 2 tygodnie temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KPR Napisano 10 Stycznia 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Stycznia 2019 1 godzinę temu, Gość Paweł napisał: Czy ktoś potwierdzi cenę 14 zł na Rybitwach? Żółty 13-14 zależy od towaru i cierpliwości, czerwony 15 zł. Ceny płacone nie wolane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
masło Napisano 10 Stycznia 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Stycznia 2019 W dniu 8.01.2019 o 21:50, Gość Waldi napisał: Mozesz powiedzieć kto płaci po 1zł netto za Gale?? Mam oferte ale po 1zł brutto Awex już taką cenę oferuje, kwestia dogadania i współpracy. Giełda tak jak wyżej napisane, żółtego ziemniaka po 14zł się sprzedaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość 100lec Napisano 11 Stycznia 2019 Zgłoszenie Share Napisano 11 Stycznia 2019 Awex płaci po 1 zł ale powiedz ile wali potrąceń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bossss Napisano 11 Stycznia 2019 Zgłoszenie Share Napisano 11 Stycznia 2019 potrąca tyle, ze okoliczni rolnicy tam nie sprzedawają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Michal Napisano 11 Stycznia 2019 Zgłoszenie Share Napisano 11 Stycznia 2019 W dniu 10.01.2019 o 14:14, Gość Maciej napisał: Witam w Rumunii towar drożeje już jest po 1,50lej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Michal Napisano 11 Stycznia 2019 Zgłoszenie Share Napisano 11 Stycznia 2019 Tutaj podaję giełdę w Rumunii piąta-agricola.ro to jest internetowa gielda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość tomek Napisano 12 Stycznia 2019 Zgłoszenie Share Napisano 12 Stycznia 2019 Dzis załadowałem BELLAROSA 45+ ZA 0,90 R NA RUMUNA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Dario Napisano 12 Stycznia 2019 Zgłoszenie Share Napisano 12 Stycznia 2019 W Rumuni ziemniak kosztuje 15 lei za worek co przy kursie 0.92zł za 1 lei daje rachunek? Wyliczcie sami a później się wypowiadajcie. Drożej nie będzie jest i tak za drogo. Przyszły sezon to będzie kubeł zimnej wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość pepe Napisano 12 Stycznia 2019 Zgłoszenie Share Napisano 12 Stycznia 2019 kosztuje w rumunii 1,5 lie za kilogram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Michal Napisano 12 Stycznia 2019 Zgłoszenie Share Napisano 12 Stycznia 2019 Panie Dario jeżeli dzisiaj ladowalem na Rumunię za 0,85zoltego to gdzie transport i zarobek Rumuna jest kilogram 1,5o Łęka bo mam rodzinę w Rumunii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Bobo Napisano 12 Stycznia 2019 Zgłoszenie Share Napisano 12 Stycznia 2019 Pierszwy moj post w Nowy Roku 2019 życzę wam drodzy producenci więcej szacunku do siebie nawzajem, godnych cen, uczciwych kontrahentów, a wam drodzy handlowcy dobrych kontraktów większych obrotów i zysków oraz więcej wyrozumiałości w handlu bo nadchodzą trudne czasy. Mniej podziałów i zgubnej polityki najlepszego 2019 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik Napisano 12 Stycznia 2019 Zgłoszenie Share Napisano 12 Stycznia 2019 Myślę że nie jeden a kilka następnych sezonów to będzie cenowa klęska. Ja ograniczam. I radze nie cwaniakować i zrobić to samo, a przynajmniej nie zwiększać bez opamiętania. Bo w przyszlym roku będzie ciężko. Nie liczyłbym na suszę lub powódź. Co do cen hurt 1zł zarówno worek 15kg jak i bigbag/luz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Pawel Napisano 12 Stycznia 2019 Zgłoszenie Share Napisano 12 Stycznia 2019 Dziś sprzedałem po 14zł za 15 kg. Kupcy skoczki srają po gaciach,,na Sieradzu, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Paweł Napisano 12 Stycznia 2019 Zgłoszenie Share Napisano 12 Stycznia 2019 Jaką odmianę sprzedałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Maciej Napisano 13 Stycznia 2019 Zgłoszenie Share Napisano 13 Stycznia 2019 Witam Panowie jakie jest zainteresowanie na krajowym rynku lub w exporcie z góry dziękuję pozdrawiam maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KPR Napisano 13 Stycznia 2019 Zgłoszenie Share Napisano 13 Stycznia 2019 W dniu 12.01.2019 o 13:44, Gość Rolnik napisał: Myślę że nie jeden a kilka następnych sezonów to będzie cenowa klęska. Ja ograniczam. I radze nie cwaniakować i zrobić to samo, a przynajmniej nie zwiększać bez opamiętania. Bo w przyszlym roku będzie ciężko. Nie liczyłbym na suszę lub powódź. Co do cen hurt 1zł zarówno worek 15kg jak i bigbag/luz. Będzie albo i niebedzie- każdy towar w tym roku płaci i komu się udał to bierze kasę. Dołożyć obszaru może ten kto oprócz warzyw sieje np. pszenice bo kto ma same warzywa ten tylko moze dołożyć kapusty kosztem ziemniaków itp. Jeśli rok bedzie sprzyjający to wszystko będzie jak zwykle 20-30gr. i wygra ten co zboże zasieje bo kasy nie wtopi , nie orobi sie i nie będzie się martwił komu sprzedać towar jak będzie za grosze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Jaco Napisano 14 Stycznia 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Stycznia 2019 Witam jakie ceny można dostać za żółtego. 5+ vineta ilości tirowe dziękuję za informację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rrrrr Napisano 14 Stycznia 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Stycznia 2019 51 minut temu, Gość Jaco napisał: Witam jakie ceny można dostać za żółtego. 5+ vineta ilości tirowe dziękuję za informację 0,85 - 0,95 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
masło Napisano 14 Stycznia 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Stycznia 2019 1 godzinę temu, Gość Jaco napisał: Witam jakie ceny można dostać za żółtego. 5+ vineta ilości tirowe dziękuję za informację z Vineta moze byc taki problem, że nie nadaje się do mycia, a teraz każdy szuka towaru do mycia. Myślę, że jakieś 80 groszy dostaniesz, ale więcej to chodzą odmiany o dużo gładszej skórce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość jerzy Napisano 14 Stycznia 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Stycznia 2019 Dobre lata beda w rolnictwie. Glowa do gory i do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość swietokrzyskie Napisano 14 Stycznia 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Stycznia 2019 20 minut temu, Gość jerzy napisał: Dobre lata beda w rolnictwie. Glowa do gory i do przodu A po czym pan to stwierdził że będą dobre?Po tym że sezon 2018/2019 jest dobry to następne też będą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Paweł KOL Napisano 14 Stycznia 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Stycznia 2019 Dobre czy złe lata przed nami rolnikami, tego nikt nie wie cena i zbyt zależą od popytu i podaźy, bardzo duży wpływ na to ma pogoda nie tylko w kraju ale w Europie i świecie. Produkujemy dobry jakościowo towar i nawet w kiepskim sezonie będziemy mieli szansę na zysk. Napiszcie proszę jakie aktualnie ceny w waszych rejonach na ten tydzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi