Skocz do zawartości

kapusta biała


Gość rolnik Adi

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, Gość Wkz napisał:

Co z kapustą kiszoną u was u nas na Kozienicach tragedia kiła a falka bakteria na każdym polu jakaś masakra

W Świętokrzyskiem zgnilizna na całego, nie wiem czy za dwa tygodnie coś się zbierze. Bakteria i po ptakach, a miała być taka nadwyżka.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ulewne deszcze to zrobiły a potem żar z nieba doprawił. Ale nie martwcie się handlarzyki zaraz sprowadzą z drugiego końca świata tak jak było z czereśnią zmarzło u nas było bardzo mało a import szedł do nas między innymi aż z Uzbekistanu i pozamiatane. 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Gość obserwatore romano
14 godzin temu, Gość Gosc. napisał:

W Świętokrzyskiem zgnilizna na całego, nie wiem czy za dwa tygodnie coś się zbierze. Bakteria i po ptakach, a miała być taka nadwyżka.

i będzie są też ładne kapusty

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

6 godzin temu, Gość obserwatore romano napisał:

nadmiar

W którym dziale umieścisz swoje wypociny wszystkiego jest nadmiar, ziemniaków, warzyw, owoców. Nie jesteś producentem tylko handlarzem i chcesz na tym zarobić wypisując brednie.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

18 godzin temu, Gość Daro napisał:

Prawda jest taka, że jesteśmy tylko małym trybikiem. Jeżeli e Europie będzie brak kapusty, to zarobimy, jeśli nie, to żadne zaklęcia nie pomogą 

Kolego rozmawiałem dzisiaj z ludzmi z Charsznicy znanego zagłębia kapusty. Na dzień dzisiejszy 10% spadło z pnia i to jest nie do zatrzymania gdyż na bakterie nie ma środków. U mnie sytuacja jest podobna.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

9 godzin temu, Gość Gosc. napisał:

Kolego rozmawiałem dzisiaj z ludzmi z Charsznicy znanego zagłębia kapusty. Na dzień dzisiejszy 10% spadło z pnia i to jest nie do zatrzymania gdyż na bakterie nie ma środków. U mnie sytuacja jest podobna.

Trzeba było spytać potentata pana Pie...

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

6 godzin temu, Gość Daro napisał:

Dziwi mnie pisanie, że na bakterie nie ma środków. Ja uprawiam kapustę i nigdy nie miałem z bakterią problemu. Jest kilka sposobów i to niezbyt drogich. 

Jeśli znasz takie sposoby to podpowiedz koledze a jeśli nie to nie siej propagandy.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

2 godziny temu, Gość Młody napisał:

Nareszcie coś drgnęło, kapusta w górę. Okolice Krakowa detal od 40 do 60gr, zależy, od opakowania. Kiszeniowka 30.

Czyli Panamere można już zamawiać ? kilka tysięcy ton do kisiorza i fura stoi 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 weeks later...

Dołącz do dyskusji

Publikujesz jako gość. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...