Skocz do zawartości

kapusta biała


Gość rolnik Adi

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, Gość Wkz napisał:

Co z kapustą kiszoną u was u nas na Kozienicach tragedia kiła a falka bakteria na każdym polu jakaś masakra

W Świętokrzyskiem zgnilizna na całego, nie wiem czy za dwa tygodnie coś się zbierze. Bakteria i po ptakach, a miała być taka nadwyżka.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ulewne deszcze to zrobiły a potem żar z nieba doprawił. Ale nie martwcie się handlarzyki zaraz sprowadzą z drugiego końca świata tak jak było z czereśnią zmarzło u nas było bardzo mało a import szedł do nas między innymi aż z Uzbekistanu i pozamiatane. 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Gość obserwatore romano
14 godzin temu, Gość Gosc. napisał:

W Świętokrzyskiem zgnilizna na całego, nie wiem czy za dwa tygodnie coś się zbierze. Bakteria i po ptakach, a miała być taka nadwyżka.

i będzie są też ładne kapusty

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

6 godzin temu, Gość obserwatore romano napisał:

nadmiar

W którym dziale umieścisz swoje wypociny wszystkiego jest nadmiar, ziemniaków, warzyw, owoców. Nie jesteś producentem tylko handlarzem i chcesz na tym zarobić wypisując brednie.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

18 godzin temu, Gość Daro napisał:

Prawda jest taka, że jesteśmy tylko małym trybikiem. Jeżeli e Europie będzie brak kapusty, to zarobimy, jeśli nie, to żadne zaklęcia nie pomogą 

Kolego rozmawiałem dzisiaj z ludzmi z Charsznicy znanego zagłębia kapusty. Na dzień dzisiejszy 10% spadło z pnia i to jest nie do zatrzymania gdyż na bakterie nie ma środków. U mnie sytuacja jest podobna.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

9 godzin temu, Gość Gosc. napisał:

Kolego rozmawiałem dzisiaj z ludzmi z Charsznicy znanego zagłębia kapusty. Na dzień dzisiejszy 10% spadło z pnia i to jest nie do zatrzymania gdyż na bakterie nie ma środków. U mnie sytuacja jest podobna.

Trzeba było spytać potentata pana Pie...

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

6 godzin temu, Gość Daro napisał:

Dziwi mnie pisanie, że na bakterie nie ma środków. Ja uprawiam kapustę i nigdy nie miałem z bakterią problemu. Jest kilka sposobów i to niezbyt drogich. 

Jeśli znasz takie sposoby to podpowiedz koledze a jeśli nie to nie siej propagandy.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

2 godziny temu, Gość Młody napisał:

Nareszcie coś drgnęło, kapusta w górę. Okolice Krakowa detal od 40 do 60gr, zależy, od opakowania. Kiszeniowka 30.

Czyli Panamere można już zamawiać ? kilka tysięcy ton do kisiorza i fura stoi 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 weeks later...

Dołącz do dyskusji

Publikujesz jako gość. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...