Gość Rolnik Napisano 14 Marca 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marca 2018 Tak jak w temacie, chciałem się dowiedzieć czy rozpoczeliście już sadzenie, no i jaki przewidujecie nadchodzący sezon. No i oczywiście jak odniesiecie się do strajków w powiecie sieradzkim. Piszcie i wyrażajcie swoje zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniel87 Napisano 14 Marca 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marca 2018 Świętokrzyskie narazie śpi bo zima powraca w naj lepszym układzie zaraz po świętach się coś ruszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość rolnik Napisano 15 Marca 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marca 2018 No w sieradzu też cisza ale w następnym tygodniu mówią ciepło to się zacznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Emka Napisano 15 Marca 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marca 2018 W przyszła środę w nocy ma być jeszcze minusowo w całym kraju. Myślę że nikt jeszcze nie posadzil. Strasznie późno w tym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość mottoo Napisano 16 Marca 2018 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marca 2018 u nas do minus 15 stopni ma być to ziemia zmarznie na 10 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marcus Napisano 16 Marca 2018 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marca 2018 Uważąm, że dyskusja na temat rozpoczęcia sezonu sadzenia powinna rozpocząć się nie od pytań kiedy tylko jaka jest temperatura gleby na głębokości przynajmniej 8 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marcel Napisano 16 Marca 2018 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marca 2018 Ja tak zdecydowanie nie uważam. Koniec przyszłego tygodnia sadzenie. Rumuni w zeszłym roku nas zawalili mlodym ziemniakiem to co będzie w tym jak miesiac później się u nas zacznie w tym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniel87 Napisano 17 Marca 2018 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marca 2018 Jestem tylko ciekaw czy Rumunia juz posadzila ziemniaki? Bo z tego co patrzyłem na pogodę i nich to tez szału z ciepłem nie mają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marcel Napisano 17 Marca 2018 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marca 2018 Patrząc na ich pogodę to raczej jeszcze nie posadzili. Różnica jest taka, że u nich będzie dużo większy przeskok temperatur niż u nas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Darekspire Napisano 17 Marca 2018 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marca 2018 Cześć Rumuni po sądzili w styczniu i jest to pewna informacja a pogoda była jaka była w przeciągu do miesiąca czasu, to można sobie wyobrazić co tam z nich zostało a pewnie podobnie będzie z tymi po sadzonymi u nas w przeciągu tygodnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rafał Napisano 17 Marca 2018 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marca 2018 Ja też uważam że koniec przyszłego tygodnia będzie sadzenie na całego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marcel Napisano 17 Marca 2018 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marca 2018 Od czwartku się zacznie, u mnie nawozy już wysiane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość SAMBApp Napisano 18 Marca 2018 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marca 2018 nastepny tydzien nie ma szans Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik z centrum Napisano 18 Marca 2018 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marca 2018 W Rumuni na początku marca był mróz do - 20 . We Włoszech związki rolnicze po poprzedniej fali zaapelowali do rządu o ogłoszenie stanu klęski żywiołowej , gdyż i u nich były spadki do - 18 . http://www.sadyogrody.pl/warzywa/102/wlochy_ponad_300_mln_euro_strat_w_rolnictwie_z_powodu_ataku_zimy,12881.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marcel Napisano 18 Marca 2018 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marca 2018 Myślę że w tym roku import będzie mniej inwazyjny. W piątek sadzenie. Tydzień temu przykrylem ziemię wloknina żeby tak nie przemarzla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Filip Napisano 21 Marca 2018 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marca 2018 Nawozy wysiane, pole ruszone. W sobotę sadzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
masło Napisano 22 Marca 2018 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marca 2018 10 godzin temu, Gość Filip napisał: Nawozy wysiane, pole ruszone. W sobotę sadzenie. Mhm... powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Wróblew Napisano 22 Marca 2018 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marca 2018 Nie czekaj do piątku tylko dziś w gumowce i na pole będziesz pierwszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Jacek Napisano 22 Marca 2018 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marca 2018 Nie rozumiem, takich ludzi czasami, ja wole poczekać czasami tydzień, żeby wsadzić w miarę nagrzana ziemie i SUCHĄ przede wszystkim ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rafał Napisano 22 Marca 2018 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marca 2018 W sobote po górkach wyjadą, sam myśle troche w sobote bronkami ziemie ruszyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 22 Marca 2018 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marca 2018 Przecież do niedzieli włącznie mówią o przymrozkach w nocy. Potem ocieplenie ale z tego co widać to na kilka dni i początek kwietnia ma być z przymrozkami w nocy. Jeśli ta prognoza się sprawdzi to większość z nas nie posadzi ziemniaka prędzej niż na początku kwietnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marcel Napisano 22 Marca 2018 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marca 2018 Na sobotę się wszyscy szykują. Na głębokości 8cm pod przykryciem ziemniak nie zmarznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość suzuki89 Napisano 23 Marca 2018 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marca 2018 U mnie cały tydzien zapowiadaja jeszcze w nocy na minusie . Jak w kwietniu ruszę z sadzeniem to będzie ok ,a nie nawidzę tak wszystkiego na hura robić a tu tak będzie sadzenie wczesnego późnego i do tego sianie warzyw zboża i te włokniny całe wszystko na raz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Elc Napisano 23 Marca 2018 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marca 2018 Niektórzy już pietruszkę posiali powiem Wam ? ja w poniedziałek zaczynam sadzenie wcześniej nie da rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik Napisano 24 Marca 2018 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marca 2018 Witam koledzy będzie coś z tego ziemniaka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi