Gość z katowic Napisano 18 Czerwca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 18 Czerwca 2019 Katowice dzis brakło cena 30 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Handlarz Napisano 18 Czerwca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 18 Czerwca 2019 Panowie, skąd taka wysoka cena ziemniaków o tej porze? Czyżby przyczyniły się do tego zjawiska pogodowe jakie mamy w ostatnim czasie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik producent Napisano 18 Czerwca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 18 Czerwca 2019 Jest kilka przyczyn Brakowało już ziemniaka w tamtym roku więc wiele osób wystartowało wykopki z niską wydajnością i szybko się rozszedl ziemniak młody. Pogoda też swoje zrobiła susza nie pozwoliła by sadzeniak mógł nawiązać wiele ziemniakow więc wydajność spadła. Rynek światowy też jest wybrakowany nie ma skąd sprowadzić a jest gdzie wysyłać, poza tym nakłady na sadzeniaka są bardzo wysokie więc rolnik też sb teraz ceni i nie zjeżdża z ceny jak w poprzednich latach bo nie ma aż takiej wydajności by mógł sb na to pozwolić cena sadzeniak była bardzo wysoka i duży nakład pracy... chyba że chce jedynie pozbyć się towaru to się trafi tanszy. No i ziemniak młody cieszy się wielkim zainteresowaniem nawet wśród Polaków bo kto będzie oszczędza i nie da te 2/3/4zl za kg złote by zjeść dobry polski obiad? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 18 Czerwca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 18 Czerwca 2019 10 godzin temu, Darekspire napisał: Chwalicie sie jak glupki wysokimi cenami na krk, nie minie pare godzin i caly plac przerzutu i cena bez mala o polowe.. Zostawcie takie rzeczy dla siebie!!! Po to jest to forum żeby pisać o cenach ziemniaka Nie wprowadzaj ludzi w błąd z tymi twoimi zaniżonymi cenami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GRz1 Napisano 18 Czerwca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 18 Czerwca 2019 Kalisz cena z godz 14 -stej 23 zł towaru bardzo mało zainteresowanie bardzo duże Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Grozer Napisano 18 Czerwca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 18 Czerwca 2019 W dniu 4.02.2019 o 21:32, Gość bosss napisał: Tak prawda Kalisz tak dziś. Nie prawda że na dół wczoraj 20 zl ale dziś już sprzedali wczorajszego i czeka stala nic nie spada.idzie na bierzaco nie co w tamtym roku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość X-men Napisano 18 Czerwca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 18 Czerwca 2019 Dziś z domu sprzedałem po25 za worek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gosc Napisano 18 Czerwca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 18 Czerwca 2019 Niech mi ktos wytlumaczy jak to jest nasadzen pod folja wiecej grunt terz wiecej u wszystkich na forum rekordowe plony dlaczego ziemniak jest po 30 zl wedlug szacunkow wszystkich upraw i nasadzen jest wiecej przybylo w tym roku ha i jeszcze jedno wedlug jung Pulawy na poludniu jest nadmiar wody rosliny cierpia i usychaja, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Michał Napisano 18 Czerwca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 18 Czerwca 2019 Jak dla mnie to forum powinno być zamknięte z wgledu na tych śmiesznych w handlarzy bo to co jest 5eraz to są śmieszne wypowiedzi np tego goscc czy handlarz bo przecież każdy widzi jakie warunki są i jakie są przyrostu bardzo małe... Wiedz ni mowcie że jest jest nasadzone czy plony są bo z nasadzanami to mało kto więcej wsadził a plon to połowa tego co o było w tamtym roku.. Szkoda wam że tyle za ziemniaka musicie płacić.. Iii dobrze tak powinno być co rok byciscie chcieli żebyśmy za darmo produkowali a też mamy rodziny itd handlarze by chcieli teraz 10 zł na worku żeby nie zarobił a kiedyś im wystarczyło 2 zł na worku. Tak trzymac nie ma ziemniaka będzie to cena jedyna bo za rok będą za grosze... Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 19 Czerwca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 19 Czerwca 2019 Rybitwy wielki powrót 30 Katowice 26 grzać busy KPR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Grzes Napisano 19 Czerwca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 19 Czerwca 2019 8 godzin temu, Gość Michał napisał: Jak dla mnie to forum powinno być zamknięte z wgledu na tych śmiesznych w handlarzy bo to co jest 5eraz to są śmieszne wypowiedzi np tego goscc czy handlarz bo przecież każdy widzi jakie warunki są i jakie są przyrostu bardzo małe... Wiedz ni mowcie że jest jest nasadzone czy plony są bo z nasadzanami to mało kto więcej wsadził a plon to połowa tego co o było w tamtym roku.. Szkoda wam że tyle za ziemniaka musicie płacić.. Iii dobrze tak powinno być co rok byciscie chcieli żebyśmy za darmo produkowali a też mamy rodziny itd handlarze by chcieli teraz 10 zł na worku żeby nie zarobił a kiedyś im wystarczyło 2 zł na worku. Tak trzymac nie ma ziemniaka będzie to cena jedyna bo za rok będą za grosze... Powodzenia Wrzesień październik juz beda za grosze. Mozemy sie zalozyc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Michał Napisano 19 Czerwca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 19 Czerwca 2019 Nie będą nie w tym roku. Będzie 15zl za 15kg. W łódzkim susza jak nie wiem plantacje usychaja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość rolnik Napisano 19 Czerwca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 19 Czerwca 2019 tymi busami jestescie madrzy jak jest malo towaru a jak jest wiecej to tylko umiecie psuc cene bo do roboty trzeba jutro jechac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość chłop Napisano 19 Czerwca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 19 Czerwca 2019 to rolnicy mający gospodarstwa chodzą jeszcze do pracy.... chyba pomyliliście się z zawodem ... to kiedy jesteście wstanie na czas wszystko w ziemi zrobić a wiecie że jej nie można oszukać...szczególnie w ziemniaku gdzie liczba zabiegów oraz nakład pracy jest olbrzymi co do cen to duża niewiadoma może być i drogo i tanio , ja obstawiam po środku dla towaru obcego i będzie git zegar tyka pozdrawiam CO DO SIERADZAKÓW TO NIESTETY PRAWDA ONI LUBIĄ PRACOWAĆ ZA DARMO oczywiście nie wszyscy ale w dużej większości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Aleja Napisano 19 Czerwca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 19 Czerwca 2019 Godzinę temu, Gość Michał napisał: Nie będą nie w tym roku. Będzie 15zl za 15kg. W łódzkim susza jak nie wiem plantacje usychaja. Widziales ile ziemniakow jest w malopolsce? Sam jestem producentem u nas ludzie poglupieli nasadzen w brud a cena jak narazie sie utrzymuje bo jest sucho i nie da sie kopac zobaczysz co bedzie jak poleje deszcz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Nowy Napisano 19 Czerwca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 19 Czerwca 2019 Godzinę temu, Gość Michał napisał: Nie będą nie w tym roku. Będzie 15zl za 15kg. W łódzkim susza jak nie wiem plantacje usychaja. Tak samo jak bób mial płacić bo było zimno bo to bo tamto a tu 3 zl nie ma kto dac a to dopiero poczatki a co bedzie jak wszyscy ruszą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Grzes Napisano 19 Czerwca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 19 Czerwca 2019 3 godziny temu, Gość Michał napisał: Nie będą nie w tym roku. Będzie 15zl za 15kg. W łódzkim susza jak nie wiem plantacje usychaja. Z mojej strony propozycja zakładu nadal aktualna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość PYRA Napisano 19 Czerwca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 19 Czerwca 2019 2 godziny temu, Gość Aleja napisał: Widziales ile ziemniakow jest w malopolsce? Sam jestem producentem u nas ludzie poglupieli nasadzen w brud a cena jak narazie sie utrzymuje bo jest sucho i nie da sie kopac zobaczysz co bedzie jak poleje deszcz Widzieliście jestem z małopolski i co z tego że jest nasadzone jak wydajność słaba i wszystko usycha zastanów się gościu co piszesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość PYRA Napisano 19 Czerwca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 19 Czerwca 2019 kraków 32 sprzedane rano towaru bardzo mało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Prorok Napisano 19 Czerwca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 19 Czerwca 2019 Ten rok będzie obfitować w wyjątkowo dużą ilość ekstremalnych zjawisk pogodowych, które przyczynią się do stabilnej ceny warzyw i owoców w całym sezonie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Aleks Napisano 19 Czerwca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 19 Czerwca 2019 2 godziny temu, Gość PYRA napisał: Widzieliście jestem z małopolski i co z tego że jest nasadzone jak wydajność słaba i wszystko usycha zastanów się gościu co piszesz Pozyjemy zobaczymy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Nowy Napisano 19 Czerwca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 19 Czerwca 2019 2 godziny temu, Gość PYRA napisał: Widzieliście jestem z małopolski i co z tego że jest nasadzone jak wydajność słaba i wszystko usycha zastanów się gościu co piszesz Nie taka susza byla w zeszlym roku a jesienia byl5 zl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Gruby Napisano 19 Czerwca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 19 Czerwca 2019 Kraków 32zł normalnie Unijna cena 50 eurocentów brawo ty. A jakie ceny na innych giełdach?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 19 Czerwca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 19 Czerwca 2019 W tamtym roku może była susza większa ale nie była tak zabita ziemia jak w tym roku a przez te upały ziemniak pada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Mr Bulwa Napisano 19 Czerwca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 19 Czerwca 2019 3 godziny temu, Gość Nowy napisał: Nie taka susza byla w zeszlym roku a jesienia byl5 zl Zgadza się sprzedawali Ci którzy nie mają gdzie trzymać albo była potrzebna gotówka ale potem było tylko drożej, ja sam większość towaru sprzedałem po 12zł i nie żałuję. Pozdro dla cierpliwych, a dla sraczkowatych majteczki w kropeczki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi