Gość Warszawiak Napisano 21 Stycznia 2023 Zgłoszenie Share Napisano 21 Stycznia 2023 Wie ktoś co dzieje się z cenami pietruszki? Od tygodnia klienci szukają brudnej jeden przez drugiego. Oferty około 2.7 za przebrany towar, płacone na kole bez procentu. Jak u was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Aaa Napisano 23 Stycznia 2023 Zgłoszenie Share Napisano 23 Stycznia 2023 W dniu 21.01.2023 o 12:32, Gość Warszawiak napisał: Wie ktoś co dzieje się z cenami pietruszki? Od tygodnia klienci szukają brudnej jeden przez drugiego. Oferty około 2.7 za przebrany towar, płacone na kole bez procentu. Jak u was? Nijak, szału nie ma. Moze część ludzi wykopać nie może bo błoto,a część ludzi z chłodni nie sprzeda bo może myśli że trzeba poczekać na wyższą cenę. Czas pokaże. Przy obecnych kosztach cena na chwilę obecną powinna być minimum 4 zł. Cen którą proponują 10 lat temu też była taka pod koniec stycznia więc szału niema. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Andrzej. Napisano 23 Stycznia 2023 Zgłoszenie Share Napisano 23 Stycznia 2023 Biorą bez oglądania po 2,7 myją itd...itp. i sprzedają mytą po2,8, 2,9 bo tyle jest po skupach - super interes. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Xyz Napisano 27 Stycznia 2023 Zgłoszenie Share Napisano 27 Stycznia 2023 Jaka realna cena marchwi 2-4,5 myta szczotkowana ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość A co to za cena 2,7 za co Napisano 28 Stycznia 2023 Zgłoszenie Share Napisano 28 Stycznia 2023 A co to za cena 2,7 za co robić i prad płacić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marek Napisano 28 Stycznia 2023 Zgłoszenie Share Napisano 28 Stycznia 2023 2 godziny temu, Gość A co to za cena 2,7 za co napisał: A co to za cena 2,7 za co robić i prad płacić 2.7 to juz bylo i minęło juz 1 zl taniej juz daja. A na prad i chłodnie to sory ale byl moment na zakładanie fotowoltaiki kazdy wiedział jaka będzie sytuacja ale nie jeden wolal sobie kupić Q7 zamiast zrobic na odwrót . A poza tym nasiona dostały cudownego przyspieszenia sprzedaży, czy w tym kraju zawsze musi byc tak ze jak cos płaci to na drugi rok trzeba cene zgnoic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Andrzej Napisano 4 Lutego 2023 Zgłoszenie Share Napisano 4 Lutego 2023 Jaka cyfra na białe złoto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 5 Lutego 2023 Zgłoszenie Share Napisano 5 Lutego 2023 Od 3 w górę a te komentarze wyżej to łapy chcą cenę zbić na bronkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kra Napisano 5 Lutego 2023 Zgłoszenie Share Napisano 5 Lutego 2023 W dniu 28.01.2023 o 20:34, Gość Marek napisał: 2.7 to juz bylo i minęło juz 1 zl taniej juz daja. A na prad i chłodnie to sory ale byl moment na zakładanie fotowoltaiki kazdy wiedział jaka będzie sytuacja ale nie jeden wolal sobie kupić Q7 zamiast zrobic na odwrót . A poza tym nasiona dostały cudownego przyspieszenia sprzedaży, czy w tym kraju zawsze musi byc tak ze jak cos płaci to na drugi rok trzeba cene zgnoic. Też jestem tego zdania że wszystko inwestować w gospodarkę żadnych wakacji przyjemności tylko jeb…ć w tym polu do usranej śmierci i cieszyć się swoją głupotą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil Koło Napisano 5 Lutego 2023 Zgłoszenie Share Napisano 5 Lutego 2023 Na nowego fendta się rok czeka więc chyba nie jest aż tak źle na wsi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik z centrum Napisano 6 Lutego 2023 Zgłoszenie Share Napisano 6 Lutego 2023 Ale rejestracja nowych traktorów spadła i to bardzo !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Olek Napisano 21 Lutego 2023 Zgłoszenie Share Napisano 21 Lutego 2023 Witam. Jakie ceny są oferowane w hurcie za korzeń myty i brudny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gosc Napisano 22 Lutego 2023 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lutego 2023 Myta 6-7zl Brudna sortowana 4-4,5zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konstantynopolitanczyk Napisano 22 Lutego 2023 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lutego 2023 2 godziny temu, Gość Gosc napisał: Myta 6-7zl Brudna sortowana 4-4,5zl W markecie tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość kkk Napisano 22 Lutego 2023 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lutego 2023 5 godzin temu, Konstantynopolitanczyk napisał: W markecie tak no nie wiem wszyscy mówią że nasion cebuli nie ma a wszędzie gdzie dzwonię cebula jest a jak dzwonię za pietruszką nigdzie nie ma może to przypadek a może nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konstantynopolitanczyk Napisano 3 Marca 2023 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marca 2023 Jakie macie stany magazynowe pietruszki w chłodniach? Jakie ilości? Jest spore zainteresowanie za pietruszka dzwonią i każdego co się pytam, co się dzieje takie jest ssanie za tym towarem czy nie ma to w większości słyszę tą odpowiedź że każdy jeszcze trzyma i rolnicy mowia ,,dzwon w maju,, sam mam pietruszkę w.chlodni i nie wiem co robic sprzedawać czy czekać jeszcze. Obawiam się żeby czasem tak nie było że jak wszyscy rusza z towarem to może cena nie spadnie bo nikt tanio skóry nie sprzeda ale może być problem ze sprzedażą oraz duże wymagania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość młody Napisano 4 Marca 2023 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marca 2023 Chciałem zapytać bardziej doświadczonych odnośnie zastosowania wapna w uprawie warzyw. Mam jedną działkę gdzie ph miałem 4.5, stosowałem węglan od 2 lat. Ostatnio jesienią poszło 2t węglanu oraz teraz z końcem lutego dałem 1.2t czarnej kredy i moje pytanie czy nie zaszkodzi to w uprawie selera korzeniowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gosc Napisano 4 Marca 2023 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marca 2023 5 godzin temu, Gość młody napisał: Chciałem zapytać bardziej doświadczonych odnośnie zastosowania wapna w uprawie warzyw. Mam jedną działkę gdzie ph miałem 4.5, stosowałem węglan od 2 lat. Ostatnio jesienią poszło 2t węglanu oraz teraz z końcem lutego dałem 1.2t czarnej kredy i moje pytanie czy nie zaszkodzi to w uprawie selera korzeniowego? Wręcz przeciwnie wapń wskazany, jedynie może ograniczyć pobieranie azotu, ale to jak byś robił wczesne nasadzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Xyz Napisano 10 Marca 2023 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marca 2023 Szukam opinii na temat stosowania środka Belem przeciwko połyśnicy, ktoś stosował? Jakieś obserwacje ? Po zastosowaniu przy siewie można faktycznie odpuścić dodatkową ochronę podczas nalotów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość małopolska Napisano 13 Marca 2023 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marca 2023 W dniu 3.03.2023 o 05:21, Konstantynopolitanczyk napisał: Jakie macie stany magazynowe pietruszki w chłodniach? Jakie ilości? Jest spore zainteresowanie za pietruszka dzwonią i każdego co się pytam, co się dzieje takie jest ssanie za tym towarem czy nie ma to w większości słyszę tą odpowiedź że każdy jeszcze trzyma i rolnicy mowia ,,dzwon w maju,, sam mam pietruszkę w.chlodni i nie wiem co robic sprzedawać czy czekać jeszcze. Obawiam się żeby czasem tak nie było że jak wszyscy rusza z towarem to może cena nie spadnie bo nikt tanio skóry nie sprzeda ale może być problem ze sprzedażą oraz duże wymagania. Kolego,sam trzymam pietruszkę w chłodni,cześć sprzedałem po nowym roku a cześć zostawiłem w chłodni. Generalnie to wielka niewiadoma,dużo tez będzie zależeć od tej pietruszki która została na zimę i tego jak się przechowała. Przy okazji chciałbym zapytać grono forumowiczów czy ktoś korzystał z usługi otoczkowania nasion marchwi lub pietruszki,jeśli tak to dajcie jakaś podpowiedz do kogo się zgłosić i czy warto Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Delikatesy100Natury Napisano 14 Marca 2023 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marca 2023 Odnośnie pietruszki, my zawsze bierzemy od jednego rolnika, niemytą sortowana, niedaleko Warszawy. Stała współpraca trochę łatwiej się dogadać. Jak się kończy u niego staramy się kupować również niemytą sortowaną, ale to czasem różnie wychodzi. W obecnej chwili kupujemy już mytą pietruszkę ale sprzedajemy jej małe ilości, nasi klienci dość znacznie ograniczyli swoje wydatki na żywność. I jak rok temu o tej samej porze, jeszcze sprzedawaliśmy znaczne ilość tak teraz jest to dość skromnie, i może to odrobine pomoże przy podejmowaniu decyzji przy sprzedawaniu swoich produktów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Endriu Napisano 25 Marca 2023 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marca 2023 Posianie już? Marchewki i pietruszki? Więcej czy mniej w tym roku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Szym Napisano 26 Marca 2023 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marca 2023 13 godzin temu, Gość Endriu napisał: Posianie już? Marchewki i pietruszki? Więcej czy mniej w tym roku? Nie posiane za mokro i cały czas pada, a u Cb? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kris Napisano 26 Marca 2023 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marca 2023 Z tego co widzę to znowu dowalą marchwi i pietruchy, jesień będzie ciekawa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konstantynopolitanczyk Napisano 26 Marca 2023 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marca 2023 2 godziny temu, Gość Kris napisał: Z tego co widzę to znowu dowalą marchwi i pietruchy, jesień będzie ciekawa... Potwierdzam. Południe Polski do oporu. Jeszcze tyle redlin o tej porze nie widzialem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi