Gość Centrum Napisano 30 Marca 2023 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marca 2023 U nas też już pietruchy dużo jak na tą porę a jeszcze sporo czasu na siewy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marek Napisano 30 Marca 2023 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marca 2023 Dużo to mało powiedziana , szykuje się rekordowy rok jeśli chodzi o pietruszkę . Praktycznie każdy z moich znajomych co nigdy pietruszki nie robili, to w tym roku hektar lub dwa . A mówią ,że bieda na wsi kryzys . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Piotr Napisano 30 Marca 2023 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marca 2023 duzo rajek nie znaczy ze bedzie duzo towaru jeszcze musza byc odpowiednie wschody i ladny towar bez robaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konstantynopolitanczyk Napisano 5 Kwietnia 2023 Zgłoszenie Share Napisano 5 Kwietnia 2023 Ma ktoś gdzieś w waszej okolicy pietruszkę handlową z pola do sprzedania? Potrzebuje tygodniowo co najmniej 10 ton Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Endriu Napisano 24 Lipca 2023 Zgłoszenie Share Napisano 24 Lipca 2023 Widzę , promocji na marchwi ciąg dalszy... A ponoć susza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
A_2 Napisano 24 Lipca 2023 Zgłoszenie Share Napisano 24 Lipca 2023 Wczesna marchew pięknie w tym roku dała! Więc i promka zasadna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Endriu Napisano 24 Lipca 2023 Zgłoszenie Share Napisano 24 Lipca 2023 28 minut temu, A_2 napisał: Wczesna marchew pięknie w tym roku dała! Więc i promka zasadna Tylko na plantacji nawadnianej.... A to koszty.. a późne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
A_2 Napisano 24 Lipca 2023 Zgłoszenie Share Napisano 24 Lipca 2023 Akurat u nas bez nawadniania szło, dość mokry kwiecień, maj - końcówka troszkę wody dostała. Z późną na pewno gorzej, bo susza jest ogromna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konstantynopolitanczyk Napisano 24 Lipca 2023 Zgłoszenie Share Napisano 24 Lipca 2023 Południe Polski a dokładniej jak u mnie małopolskie to nadmiar deszczy. Nawet już zaczyna gnić gdzie jakiś dołek. Dzisiaj znowu dolało i do środy intensywne opady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Endriu Napisano 29 Lipca 2023 Zgłoszenie Share Napisano 29 Lipca 2023 W dniu 24.07.2023 o 22:07, Konstantynopolitanczyk napisał: Południe Polski a dokładniej jak u mnie małopolskie to nadmiar deszczy. Nawet już zaczyna gnić gdzie jakiś dołek. Dzisiaj znowu dolało i do środy intensywne opady Czyli co wczesna jak ręka,a późna może być gnój? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marchewkus Napisano 3 Sierpnia 2023 Zgłoszenie Share Napisano 3 Sierpnia 2023 Dalej robicie za darmo? Bo inaczej ceny 0,8 czy 1,0 nie można nazwać. Czy troszkę żeście pomyśleli ,że nic wam z tego nie zostaje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość KRK Napisano 3 Sierpnia 2023 Zgłoszenie Share Napisano 3 Sierpnia 2023 Godzinę temu, Gość Marchewkus napisał: Dalej robicie za darmo? Bo inaczej ceny 0,8 czy 1,0 nie można nazwać. Czy troszkę żeście pomyśleli ,że nic wam z tego nie zostaje? 70 ton z HA ? I 0,8 to zle?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marchewkus Napisano 3 Sierpnia 2023 Zgłoszenie Share Napisano 3 Sierpnia 2023 3 godziny temu, Gość KRK napisał: 70 ton z HA ? I 0,8 to zle?? Czyli 42 tys 5 tys nasiona. Nawozy około 5. Ochrona ..chwasty , grzyby , odżywki minimum 3 tys. U mnie doszło nawadnianie też 3 tys. Wykopanie.. z 4 tys. Mycie sortowanie konfekcja 40 gr od kilograma minimum. A gdzie zużycie sprzętu? Wszystkie redliniarki płuczki kombajny to.... za darmo dostali? Trafiliście na takiego bezdomnego co dawał? Z durnego ziemniaka zostaje dużo dużo więcej. Czterech ludzi Anka i jechane z workami po 25-30 zł za 15... Kamienie ziemia wszystko wpada i idzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość KRK Napisano 3 Sierpnia 2023 Zgłoszenie Share Napisano 3 Sierpnia 2023 Godzinę temu, Gość Marchewkus napisał: Czyli 42 tys 5 tys nasiona. Nawozy około 5. Ochrona ..chwasty , grzyby , odżywki minimum 3 tys. U mnie doszło nawadnianie też 3 tys. Wykopanie.. z 4 tys. Mycie sortowanie konfekcja 40 gr od kilograma minimum. A gdzie zużycie sprzętu? Wszystkie redliniarki płuczki kombajny to.... za darmo dostali? Trafiliście na takiego bezdomnego co dawał? Z durnego ziemniaka zostaje dużo dużo więcej. Czterech ludzi Anka i jechane z workami po 25-30 zł za 15... Kamienie ziemia wszystko wpada i idzie. Ziemniak juz 17-18 zł , jak się zrobi pogoda będzie po 15 albo i nie. Marchew 50 gr zaraz ale nikt nikomu nie kaze siac i sadzić jak mu się coś nie opłaca. Siej QQ i spokoj a nie biadol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marchewkus Napisano 3 Sierpnia 2023 Zgłoszenie Share Napisano 3 Sierpnia 2023 1 godzinę temu, Gość KRK napisał: Ziemniak juz 17-18 zł , jak się zrobi pogoda będzie po 15 albo i nie. Marchew 50 gr zaraz ale nikt nikomu nie kaze siac i sadzić jak mu się coś nie opłaca. Siej QQ i spokoj a nie biadol Ja nie biadole ja się z was śmieję że robicie za darmo i nawet tego nie ogarniacie najniżej podałem marchew 1.50.. można można... Tylko trzeba wszystko robić z głową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość KRK Napisano 3 Sierpnia 2023 Zgłoszenie Share Napisano 3 Sierpnia 2023 4 godziny temu, Gość Marchewkus napisał: Ja nie biadole ja się z was śmieję że robicie za darmo i nawet tego nie ogarniacie najniżej podałem marchew 1.50.. można można... Tylko trzeba wszystko robić z głową. Mi sie tam opłaca. Niewiem czym i jak Ty to robisz że za mycie sortowanie i pakowanie trzeba doliczać 40 gr do kilograma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marchewkus Napisano 4 Sierpnia 2023 Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpnia 2023 19 godzin temu, Gość KRK napisał: Mi sie tam opłaca. Niewiem czym i jak Ty to robisz że za mycie sortowanie i pakowanie trzeba doliczać 40 gr do kilograma. Skoro tak wspaniale ci się opłaca to powiedz ile trzeba było hektarów robić marchewki 10 lat temu by kupić powiedzmy nową Alinę i 100 konny ciągnik do tego a ile dzisiaj trzeba zrobić żeby kupić to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość KRK Napisano 4 Sierpnia 2023 Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpnia 2023 1 godzinę temu, Gość Marchewkus napisał: Skoro tak wspaniale ci się opłaca to powiedz ile trzeba było hektarów robić marchewki 10 lat temu by kupić powiedzmy nową Alinę i 100 konny ciągnik do tego a ile dzisiaj trzeba zrobić żeby kupić to samo Ty no kupiłem dewulfa raz i mysle ze X lat nie bede musiał kupować, Ciagnik dopiero co kolejny kupiłem w tamtym roku i pozostałe też są zadbane, cały czas też coś odkładam i inwestuje w gospodarstwo więc jakbym był zmuszony coś kupić konkretnego to niema problemu, zaplecze przechowalniczo-chłodnicze też dopiero co skończylem 2 lata temu budować i już jestem mega zabezpieczony pod tym względem. Zostaje mi sredniomiesięcznie całkiem przyzwoita suma a tez na niczym sobie nie żałuje. Nikt z domowników poza wakacjami i pomoca 15 letniego syna mi nie pomaga , mam 3 stałych pracowników do tego sezonowo dochodzi 2-3 osoby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marchewkus Napisano 8 Sierpnia 2023 Zgłoszenie Share Napisano 8 Sierpnia 2023 W dniu 4.08.2023 o 17:59, Gość KRK napisał: Ty no kupiłem dewulfa raz i mysle ze X lat nie bede musiał kupować, Ciagnik dopiero co kolejny kupiłem w tamtym roku i pozostałe też są zadbane, cały czas też coś odkładam i inwestuje w gospodarstwo więc jakbym był zmuszony coś kupić konkretnego to niema problemu, zaplecze przechowalniczo-chłodnicze też dopiero co skończylem 2 lata temu budować i już jestem mega zabezpieczony pod tym względem. Zostaje mi sredniomiesięcznie całkiem przyzwoita suma a tez na niczym sobie nie żałuje. Nikt z domowników poza wakacjami i pomoca 15 letniego syna mi nie pomaga , mam 3 stałych pracowników do tego sezonowo dochodzi 2-3 osoby. To ile ty hektarów tej marchwi robisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik malopolska Napisano 10 Października 2023 Zgłoszenie Share Napisano 10 Października 2023 Co słychać w temacie marchwi i pietruszki ? Jakie ceny? Kopiecie już marchew czy jeszcze czekacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marchewkus Napisano 30 Listopada 2023 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopada 2023 I jak tam bambry Krakowskie dalej 50 groszy? Czy jednak zamarzło w polu i nie ma co kopać? W sumie dla reszty producentów wskazane byście nie kopali... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Xyz Napisano 30 Listopada 2023 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopada 2023 Północ kraju to hektary korzeniowych warzyw zostały w polu, początek listopada za mokro żeby kopać, koniec listopada wszystko skute od mrozu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik z centrum Napisano 30 Listopada 2023 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopada 2023 GLOBALNE OCIEPLENIE wszystkiemu winne !!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Max Napisano 30 Listopada 2023 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopada 2023 I co jak myślicie, zaraz będzie 4 zł na brudna za pietruszkę ?? Kujawy zostało z 30% w polu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Enter Napisano 1 Grudnia 2023 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudnia 2023 Marchew też przemarzła po ptokach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi