Gość Marchewkus Napisano 1 Grudnia 2023 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudnia 2023 8 godzin temu, Gość Max napisał: I co jak myślicie, zaraz będzie 4 zł na brudna za pietruszkę ?? Kujawy zostało z 30% w polu Trzeba wołać więcej z.. 8 zł moze być bo Święta za pasem. Praktycznie mało kto ma ładny towar. Zobacz ilu chce kupić a ilu sprzedaję. Z tego co wiem myjący na markety nie zdążyli zabezpieczyć się w towar... Będą braki bo mróz ma puścić koło 10 grudnia Marchew po tych mrozach już tylko na soki lub jakiś przemysł. będzie miała pęknięcia. I kopana w błocie zawsze kiepsko leży. Holandia i Anglia też pływa... Resztę sobie dopiszcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik z centrum Napisano 1 Grudnia 2023 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudnia 2023 Nikt się do tej pory nie zabezpieczał w zapasy warzyw bo po co jak prąd drogi i chłop może koszty chłodniowania ponosić i na kiwnięcie palcem przywozić . Przetwórnie od poniedziałku już po rolnikach jeżdżą by głupie chłopy jakim cudem kopali i korzenie przywozili bo nie ma co przerabiać !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marchewkus Napisano 1 Grudnia 2023 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudnia 2023 5 godzin temu, Gość Rolnik z centrum napisał: Nikt się do tej pory nie zabezpieczał w zapasy warzyw bo po co jak prąd drogi i chłop może koszty chłodniowania ponosić i na kiwnięcie palcem przywozić . Przetwórnie od poniedziałku już po rolnikach jeżdżą by głupie chłopy jakim cudem kopali i korzenie przywozili bo nie ma co przerabiać !! I elegancko.. Tylko teraz od nas zależy czy zarobimy czy jak zwykle znajdą się luźne majty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość rolnik z kujaw Napisano 3 Grudnia 2023 Zgłoszenie Share Napisano 3 Grudnia 2023 W dniu 30.11.2023 o 21:18, Gość Max napisał: I co jak myślicie, zaraz będzie 4 zł na brudna za pietruszkę ?? Kujawy zostało z 30% w polu Mieszkam na kujawach i pietruszki w polu to z 60% jest jeszcze ,niektóre plantacje wogóle nie ruszone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pjoter Napisano 10 Grudnia 2023 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudnia 2023 Jak tam temat marchewkowy myślicie ze dobije 2zl za brudna czy więcej czy ta machina się zatrzyma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marchewkus Napisano 11 Grudnia 2023 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudnia 2023 18 godzin temu, Pjoter napisał: Jak tam temat marchewkowy myślicie ze dobije 2zl za brudna czy więcej czy ta machina się zatrzyma a skąd ma się nagle zrobić dużo? Na brudną to jeszcze nie sezon. 2 zł przez chwilę będzie ciężko dostać. Kwestia pogody. To co w polu... To tylko na szybko na przemysł. Nawet na brudno nie pójdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Lol Napisano 11 Grudnia 2023 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudnia 2023 6 godzin temu, Gość Marchewkus napisał: a skąd ma się nagle zrobić dużo? Na brudną to jeszcze nie sezon. 2 zł przez chwilę będzie ciężko dostać. Kwestia pogody. To co w polu... To tylko na szybko na przemysł. Nawet na brudno nie pójdzie. U mnie zostało 4h w polu było sporo śniegu i przeżyła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marchewkus Napisano 12 Grudnia 2023 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudnia 2023 8 godzin temu, Gość Lol napisał: U mnie zostało 4h w polu było sporo śniegu i przeżyła Jak wykopiesz, to się możesz cieszyć. Ale najpierw mała próbkę umyj i wstaw do ciepłego na 48 h. Druga próbkę nie myj. Ale moim zdaniem ,to i tak będą mikro pęknięcia jak lekko zegniesz marchew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik z centrum Napisano 16 Grudnia 2023 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudnia 2023 W centrum kraju dziś marchewkę kolega kopie i naprawdę towar wygląda jakby mrozu nie było . Towar bajka ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kkr Napisano 16 Grudnia 2023 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudnia 2023 20 minut temu, Gość Rolnik z centrum napisał: W centrum kraju dziś marchewkę kolega kopie i naprawdę towar wygląda jakby mrozu nie było . Towar bajka ! Ja też wczoraj kopałem dzisiaj plułam i jest ok było sporo śniegu i nic jej się nie stało może nawet lepiej się przetrzyma niż ta pół na pół kopana z ziemią okolice krakowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Młody małopolska Napisano 3 Stycznia Zgłoszenie Share Napisano 3 Stycznia Jak cena pietruszki na mycie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darekspire Napisano 4 Stycznia Zgłoszenie Share Napisano 4 Stycznia W dniu 3.01.2024 o 21:00, Młody małopolska napisał: Jak cena pietruszki na mycie Chcesz kupić czy sprzedajesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luqq Napisano 7 Stycznia Zgłoszenie Share Napisano 7 Stycznia Witam Siał ktoś nasiona podkiełkowane marchwi po terminie ? Jak ze wschodami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kujawy Napisano 9 Stycznia Zgłoszenie Share Napisano 9 Stycznia W dniu 8.01.2024 o 00:47, Luqq napisał: Witam Siał ktoś nasiona podkiełkowane marchwi po terminie ? Jak ze wschodami ? Wschody w porządku nie widać różnicy co do nasion tegorocznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luqq Napisano 10 Stycznia Zgłoszenie Share Napisano 10 Stycznia 14 godzin temu, Gość Kujawy napisał: Wschody w porządku nie widać różnicy co do nasion tegorocznych. Dzięki A ile po terminie miałeś ? Mam okazje kupić neraca w dobrych pieniądzach właśnie po terminie i chyba zaryzykuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość PA 45 Napisano 10 Stycznia Zgłoszenie Share Napisano 10 Stycznia 8 godzin temu, Luqq napisał: Dzięki A ile po terminie miałeś ? Mam okazje kupić neraca w dobrych pieniądzach właśnie po terminie i chyba zaryzykuje. Dużo zależy od temperatury przechowywania, jeżeli była to półka w sklepie to nie ryzykuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luqq Napisano 12 Stycznia Zgłoszenie Share Napisano 12 Stycznia W dniu 10.01.2024 o 20:55, Gość PA 45 napisał: Dużo zależy od temperatury przechowywania, jeżeli była to półka w sklepie to nie ryzykuj. Ze sklepu nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kujawy Napisano 18 Stycznia Zgłoszenie Share Napisano 18 Stycznia W dniu 10.01.2024 o 12:19, Luqq napisał: Dzięki A ile po terminie miałeś ? Mam okazje kupić neraca w dobrych pieniądzach właśnie po terminie i chyba zaryzykuje. 3 lata późniejszej nie ma sensu siać, nie powschodz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik Napisano 22 Lutego Zgłoszenie Share Napisano 22 Lutego Witam, Jak sprzedajecie marchew mytą na markety dobrej jakości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzejewski Napisano 23 Lutego Zgłoszenie Share Napisano 23 Lutego Witam. Co myślicie o siewnikach łyżeczkowych UNIA KRUK? Czy są dużo dokładniejsze od szczotkowych w wysiewue marchwi/pietruszki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Grzesiek Napisano 24 Lutego Zgłoszenie Share Napisano 24 Lutego Powiem Ci tak, że na przemysł to i garścią usiejesz ale jeśli to ma być tonarz z ha + jakość to tylko Agricola, bo po niej to na przemysł też sprzedaż ale 3% bo reszta to towar 1 klasa o ile zadbasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Dddd Napisano 24 Lutego Zgłoszenie Share Napisano 24 Lutego 11 godzin temu, Gość Grzesiek napisał: Powiem Ci tak, że na przemysł to i garścią usiejesz ale jeśli to ma być tonarz z ha + jakość to tylko Agricola, bo po niej to na przemysł też sprzedaż ale 3% bo reszta to towar 1 klasa o ile zadbasz. Miałem agricole ale zmieniłem na Stanley i moim zdaniem to nr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Paloma Napisano 14 Maja Zgłoszenie Share Napisano 14 Maja Pany, jak wschody pietruszki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik Napisano 15 Maja Zgłoszenie Share Napisano 15 Maja 6 godzin temu, Gość Paloma napisał: Pany, jak wschody pietruszki? U mnie wsiana w połowie kwietnia podkielkowana ani jednej sztuki na wierzchu zacząłem podlewać ale nie wiem czy nie za pozno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik Napisano 1 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 1 Czerwca Koledzy rolnicy jak tam wschody pietruszki bo u mnie bardzo kiepsko niektóra roślinka 40% ogolu wschodzi i usycha jaka może być tego przyczyna dodam że dałem 300g środka na a.... na wschodzaca pietruszke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi