Gość Grażyna Napisano 13 Kwietnia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwietnia 2020 11 godzin temu, Gość Janusz napisał: Jak wyjdzie to daj znać to ci powiem No to mu odpowiedziałeś mądrze i jakże inteligentnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 13 Kwietnia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwietnia 2020 Chyba z nudów te nic nie wnoszące komentarze. Dziś wreszcie kapusniaczek leci, może poprawi wschody. Nie każdy z nas ma deszczownię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość kujawiak Napisano 13 Kwietnia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwietnia 2020 W dniu 12.04.2020 o 19:33, Gość Xyz napisał: Witam. Mam taki problem siałem marchew na dobrej ziemi z ograniczonym dostępem do wody cześć na 2cm a część na 3 poszła odmiana Warmia. Moje pytanie jest takie czy ta co głębiej została zasilana wyjdzie? Dzięki za komentarze typu sieje pierwszy rok. Nie sieje pierwszy rok marchwii tylko zawsze siałem na lżejsze glebie i brak doświadczenia co do mocnej. zalezy od ziemi, jesli nie jest glinkowata i sie nie zasklepia to wyjdzie bez problemu. a jesli glinkowata to musisz zwilzac jak juz bedzie pod wierzchem i bedzie probowala sie przebic. jak bedzie za twardo zacznie sie zawijac i straci energie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Xyz Napisano 14 Kwietnia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwietnia 2020 Dzięki za konkretną odpowiedź to czarnoziem jest bez gliny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Kujawy Napisano 14 Kwietnia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwietnia 2020 Jak Świetokrzyskie popadalo na wschody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość pann Napisano 14 Kwietnia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwietnia 2020 zachód poł litra na metr susza straszna do tego mrozy i wiatr jak u was wschody i zasiewy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kujawiak Napisano 14 Kwietnia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwietnia 2020 U nas zasiewy spore. Każdy podlewa. Część już wychodzi więc wschody będą raczej dobre i obszarowo będzie porównywalne do zeszłego roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 14 Kwietnia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwietnia 2020 Łódzkie obszarowo też podobne zasiewy do ubiegłorocznych. Ale ziąb dziś. Miałem po deszczu polecieć ze stompem, dałem spokój. Odczuwalna to u nas chyba była -9°C. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rolnik1832 Napisano 14 Kwietnia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwietnia 2020 Jak cenowo marchew u Was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek9208 Napisano 15 Kwietnia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwietnia 2020 Witam, Może trochę nie w temacie. Jak zwalczacie rolnice/drutowce w pietruszce/marchwi? Pietruszka powoli wychodzi, obszar pół hektara, podlewana kropelkowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 18 Kwietnia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 18 Kwietnia 2020 Jak wschody pietruszki w łódzkim? Pochwalcie się koledzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gg9 Napisano 18 Kwietnia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 18 Kwietnia 2020 W lodzkuem i w całej Polsce? Jak te przymrozki i susza działa na wschody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Piotrek Napisano 18 Kwietnia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 18 Kwietnia 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Andrzej. Napisano 20 Kwietnia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwietnia 2020 Nawadniana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość piotrek Napisano 20 Kwietnia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwietnia 2020 Godzinę temu, Gość Andrzej. napisał: Nawadniana? nie, bez nawadniania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 20 Kwietnia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwietnia 2020 Dwa rzędy dobrze widzę? Doglebowki dawales mimo suszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość piotrek Napisano 20 Kwietnia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwietnia 2020 Godzinę temu, Gość Gość napisał: Dwa rzędy dobrze widzę? Doglebowki dawales mimo suszy? no dwa. na tym polu nie dawałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość on rolnik Napisano 21 Kwietnia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwietnia 2020 U mnie wszystko praktycznie ładnie skiełkowało ,czesc marchwi i pietruszki zaczyna wschodzic. Podobnie z cebula. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 23 Kwietnia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwietnia 2020 Zasialem pietruszkę w tym roku na mocnej 2 klasie ziemi i ma chyba kłopot ze wschodami. Redliny wyschly na wiór. Gdyby to czymś spulchnić??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marek Napisano 24 Kwietnia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 24 Kwietnia 2020 To jutro wyskoczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kujawiak Napisano 25 Kwietnia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 25 Kwietnia 2020 Jak wschody u was? U mnie narazie pojedyncze pietruszki na wierzchu, marchew trochę lepiej. 4 razy podlewane. Z tego co widzę w okolicy to chyba zasiane tyle co rok temu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Centrum Napisano 25 Kwietnia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 25 Kwietnia 2020 U nas wschody bardzo dobre , praktycznie u każdego już marchew na wierzchu a zasiane chyba z dwa razy więcej niż w zeszłym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 25 Kwietnia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 25 Kwietnia 2020 Przecież, jak na tę suszę to i pietruszka marcowa super sobie radzi. Cholernie dużo zasiewow pietruszki i raczej zadowoleni są okoliczni producenci ze wschodow. Ogólnie w całym kraju warzywa słabo się sprzedają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Malinowykrol Napisano 26 Kwietnia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 26 Kwietnia 2020 Witam u mnie (Podkarpacie) wschody na poziomie 20-25% w czwartek wszystko podlałem deszczownia bo pomimo doglebowki to w zeszła więcej chwastu jak marchwi pietruszki czy buraczka. Noce dość zimne może to jest też przyczyną jutro znowu puszcze deszczownie i mam nadzieję że zejdzie u mnie wsiane połowę z tego co w ubiegłym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 26 Kwietnia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 26 Kwietnia 2020 Malinowy król po jakim czasie masz wschody na poziomie 25%? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi