Gość ziemniakpl Napisano 10 Września 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Września 2019 Rolnicy z EWI dla utrzymania swoich odbiorców szukają ziemniaka po SKL-u..Na SKL-u też wypaliło tak że nie ma co brać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zadowolony z sytuacji Napisano 10 Września 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Września 2019 Powiem wam z perspektywy producenta, handlarza i detalisty jednocześnie. Takie ceny jak w tym roku powinny trzymać się cały czas. Zysk ma producent, handlarz i ten co sprzedaje w detalu. Ja w tym roku biorę za ziemniaki 4 razy więcej niż w tamtym roku, a na handlowym ziemniaku mam przebicia na hurcie tyle ile w tamtym roku brałem za cały worek. Natomiast w detalu mam drugie tyle przebicia(W ubiegłym roku zaledwie kilka złotych). Aby tylko utrzymało się to na równym poziomie to będzie GIT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość k03 Napisano 10 Września 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Września 2019 yes yes kapitalny rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość PYRA Napisano 10 Września 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Września 2019 podniecacie się co roku tak powinno być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość rolnik Napisano 11 Września 2019 Zgłoszenie Share Napisano 11 Września 2019 Powiedzcie jak ziemniak w Proszowicach i na rybitwach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Tka Napisano 11 Września 2019 Zgłoszenie Share Napisano 11 Września 2019 Rybitwy 20 zł wywoławczo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość hobbysta Napisano 11 Września 2019 Zgłoszenie Share Napisano 11 Września 2019 W dniu 9.09.2019 o 14:46, Gość Michał rybitwy napisał: Przestań fantazjowac NIK Ci tyle teraz nie da. Chyba że na targu stoisz i masz dwa worki to dają nawet 3 zł za kg Hmm.. to dziwne, bo właśnie tyle (2zl) biorę za hurt, mały co prawda ale hurt. W tym roku jak co roku ok 10ha. Sam sobie odpowiedz czy to drobnica, czy nie. Na miarę swoich możliwości, nigdy w ciemno. Guzik mnie obchodzi co kto o mnie myśli. Robię swoje i jak jest możliwość zarobku to głupi tylko nie skorzysta... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Hans Napisano 12 Września 2019 Zgłoszenie Share Napisano 12 Września 2019 Witam. Jak tam cena na Targ Piast WRO? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darekspire Napisano 13 Września 2019 Zgłoszenie Share Napisano 13 Września 2019 W dniu 11.09.2019 o 16:04, Gość hobbysta napisał: Hmm.. to dziwne, bo właśnie tyle (2zl) biorę za hurt, mały co prawda ale hurt. W tym roku jak co roku ok 10ha. Sam sobie odpowiedz czy to drobnica, czy nie. Na miarę swoich możliwości, nigdy w ciemno. Guzik mnie obchodzi co kto o mnie myśli. Robię swoje i jak jest możliwość zarobku to głupi tylko nie skorzysta... A jak u ciebie z plonem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darekspire Napisano 13 Września 2019 Zgłoszenie Share Napisano 13 Września 2019 To co się dzieje na rynkach z ziemniakiem to przechodzi ludzkie pojęcie. 80% ziemniaka zagranicznego.. i zarobi człowiek godne pieniądze? Nie!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość xxx Napisano 13 Września 2019 Zgłoszenie Share Napisano 13 Września 2019 18 minut temu, Darekspire napisał: To co się dzieje na rynkach z ziemniakiem to przechodzi ludzkie pojęcie. 80% ziemniaka zagranicznego.. i zarobi człowiek godne pieniądze? Nie!! Handlarz chce zarobić... Mam znajomego co z Ukrainy po 1,1 zł/kg ciągnie z dostawą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darekspire Napisano 13 Września 2019 Zgłoszenie Share Napisano 13 Września 2019 3 godziny temu, Gość xxx napisał: Handlarz chce zarobić... Mam znajomego co z Ukrainy po 1,1 zł/kg ciągnie z dostawą. Wychodzi na to że z całej Europy walą do nas ziemniaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
x-men Napisano 13 Września 2019 Zgłoszenie Share Napisano 13 Września 2019 jak dziś płaci żółty na łodzi?Ajeśli chodzi o import to gdzie agro-unia ?czyżby sami handlowali zagranicznym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość falcon Napisano 13 Września 2019 Zgłoszenie Share Napisano 13 Września 2019 Mysle koncem listopada a moze wczesniej wszystko sie ustabilizuje. Bo jeszxze jest jak widac wielu co nie potrafia szanowac swojej pracy. A 2 duzo idzie przemyslu na gielde bo cena w skupie niska. Takze coniektorzy sue najedza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość falcon Napisano 13 Września 2019 Zgłoszenie Share Napisano 13 Września 2019 Poza tym markety stosuja swoje chewyty coroczne a wrecz dumpingowe sprzedajac 15 kilo ziembiaka za 18 zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GRz1 Napisano 13 Września 2019 Zgłoszenie Share Napisano 13 Września 2019 kolego jaka AGROUNIA dziady z Orzezyna chcieli się pokazać pokrzyczeć poczuci się ważnymi Jk mu przy,,,,li kare za palenie opon to mu sie polityki odechciało Kapusta płaci ziemniak tez hołota chłopska się rozpierzchła i czeka na słaby rok żeby łby podniesc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Erp Napisano 13 Września 2019 Zgłoszenie Share Napisano 13 Września 2019 Jest ktos na Rybitwach? Jak sytuacja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość rolnik Napisano 14 Września 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Września 2019 orientuje się ktoś jaka cena ziemniaka na giełdzie w Poznaniu i Wrocławiu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Brambor Napisano 14 Września 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Września 2019 Jak oceniacie cene ziemniaków? Spadnie czy się utrzyma? Jak prognozy na październik, listopad? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kulfon Napisano 15 Września 2019 Zgłoszenie Share Napisano 15 Września 2019 Na wiosnę max 10 zł za worek zejścia zero tak to widze a ten co widzi 50zl niech trzyma ostro bo cena zależy od popytu i podaży a nie tylko od tego ze Zenkowi nie wypalił ziemniak ale u Helmuta w Bawarii jest 60 ton z ha i chetnie tira do Polski pości poza tym ziemniak wcale nie musi królować na polskim stole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość hobbysta Napisano 15 Września 2019 Zgłoszenie Share Napisano 15 Września 2019 W dniu 13.09.2019 o 06:12, Darekspire napisał: A jak u ciebie z plonem? Jak na plantacje bez deszczowni i małych w tym roku sumach opadów, całkiem nieźle. 20-35t jadalnego 50+ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Malorolny Napisano 15 Września 2019 Zgłoszenie Share Napisano 15 Września 2019 Zaczyna się ruch. W detalu już 4-5t tygodniowo po 3zl, w hurcie znacznie gorzej bo kręcą nosem, że po 2zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gospodarstwo rolne Napisano 15 Września 2019 Zgłoszenie Share Napisano 15 Września 2019 z ziemniakiem będzie tak jak w ubiegłym roku po wykopkach w okolicach listopada cena w górę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Karl Napisano 15 Września 2019 Zgłoszenie Share Napisano 15 Września 2019 E takie putolenie moze nie będą po 50 zloty ale. minimum 25 zloty za worek w hurcie bedzie zadowalajace dla wszystkich pozdrawiam ,ja osobiscie wydajności nie mam 7 razy pryskane a hektarow bardzo dużo ok 20 ton handlowego z hektara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Cezio Napisano 15 Września 2019 Zgłoszenie Share Napisano 15 Września 2019 Dokładnie tak jak przedmówca, a jak się komuś spieszy niech sprzedaje (może gniją) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi