Gość Tadek Napisano 18 Lutego 2020 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lutego 2020 14-15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kupiec Krakow Napisano 18 Lutego 2020 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lutego 2020 14 15 marzenie 9 10 realna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil Koło Napisano 18 Lutego 2020 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lutego 2020 O czym Wy piszecie skoro ładny ziemniak można sprzedać po 1,2zl w BB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Roll Napisano 18 Lutego 2020 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lutego 2020 Po co pisać głupoty że ziemniak po 1.2. Powiedz gdzie i ile tego sprzedasz. Zobacz na ogłoszenia już po 10 zł worek to kto ci da 18. Nie stety ale cena już na ziemniaka spada. Dzisiaj bronisze 14 do 17 wołali i towaru sporo a byłem koło 13. Zresztą wszystko po taniało. Zrobiło się ciepło i każdy ucieka z towarem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 18 Lutego 2020 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lutego 2020 Dokładnie ziemniaki są od 1 zł w zwyz czy to Polski czy import a ponizej to wystraszeni oddają... A kupcy się śmieją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Krakowiak Napisano 18 Lutego 2020 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lutego 2020 A kiedy było zimno bo nie zauważyłem ? Cena poszła na dół, ale bez przesady ładny ziemniak dalej jest w cenie, a import tego nie zmieni bo po 50 gr nikt tych ziemniaków z zagranicy nie przywiezie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość SKRZAT 54 Napisano 18 Lutego 2020 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lutego 2020 Już od jesieni co niektórzy mówili że cena będzie podobna do poprzedniego sezonu.Nie sprzedajcie ziemniaków, trzymajcie wszyscy do maja i wtedy wszyscy na raz starajcie się sprzedać. Będzie ciekawie. Jakby wszyscy systematycznie sprzedawali od jesieni to cena by się utrzymala na dość przyzwoitym poziomie. Większość rolników się wstrzymywała ze sprzedażą czekając na Bóg wie jakie ceny. W tym czasie lukę wypełnił ziemniak z importu a rolnicy Polscy zostaną z ziemniakami. Nie ma wywozu za granicę ziemniaków, Ba , a jest import. Ugotują się ci co trzymają ziemniaki. Współczuję.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil Koło Napisano 18 Lutego 2020 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lutego 2020 Przepraszam, to cena nie jest na przyzwoitym poziomie? Ludzie w głowach Wam się przewraca. Po poprzednim rekordowym sezonie mamy kolejny kapitalny, przyznaje się do błędu że wróżylem niską cenę ale na szczęście się pomyliłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Xyz Napisano 18 Lutego 2020 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lutego 2020 3 minuty temu, Kamil Koło napisał: Przepraszam, to cena nie jest na przyzwoitym poziomie? Ludzie w głowach Wam się przewraca. Po poprzednim rekordowym sezonie mamy kolejny kapitalny, przyznaje się do błędu że wróżylem niską cenę ale na szczęście się pomyliłem Pewnie jest tylko powiedz jak handlarze wymuszają towar po 10zl albo i co niektórzy niżej to co biedny rolnik ma zrobić jak nie ma gdzie drożej sprzedac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość SKRZAT 54 Napisano 18 Lutego 2020 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lutego 2020 9 minut temu, Kamil Koło napisał: Przepraszam, to cena nie jest na przyzwoitym poziomie? Ludzie w głowach Wam się przewraca. Po poprzednim rekordowym sezonie mamy kolejny kapitalny, przyznaje się do błędu że wróżylem niską cenę ale na szczęście się pomyliłem Oczywiście że" jeszcze "jest cena na przyzwoitym poziomie. Ciekawe jak długo i do jakiej ceny spadnie. Tendencja cenowa spadkowa. Myślę że trzeba się wrócić do kilku poprzednich lat i nie bujać w obłokach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil Koło Napisano 18 Lutego 2020 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lutego 2020 To jest cena która podaje giełda Kaliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Andrzej Napisano 19 Lutego 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Lutego 2020 9 godzin temu, Kamil Koło napisał: To jest cena która podaje giełda Kaliska To jedź i sprzedaj tam za tą kasę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik. Napisano 19 Lutego 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Lutego 2020 Godzinę temu, Gość Andrzej napisał: To jedź i sprzedaj tam za tą kasę. Ale jakąś prawda musi być byc. Tylko jak się pokaże co niektórym czarno na białym to aż padaczki z nerwow dostaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kupiec Napisano 19 Lutego 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Lutego 2020 Te ceny ze stron giełd albo fresha tyle się mają do rzeczywistości jak i ceny ziemniaka po 20zł z domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil Koło Napisano 19 Lutego 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Lutego 2020 Nie byłem nigdy na giełdzie i narazie się nie wybieram, jestem świadomy że te ceny są zawyżone bo pewnie zebrane od pośredników ale odniesienie już mam. Tak u mnie z domu ładna Gala w worku 15kg idzie po 18-20zł. Nie wiem po co zaklinacie rzeczywistość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kris Napisano 19 Lutego 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Lutego 2020 44 minuty temu, Kamil Koło napisał: Nie byłem nigdy na giełdzie i narazie się nie wybieram, jestem świadomy że te ceny są zawyżone bo pewnie zebrane od pośredników ale odniesienie już mam. Tak u mnie z domu ładna Gala w worku 15kg idzie po 18-20zł. Nie wiem po co zaklinacie rzeczywistość Zgadzam się. 5 ton na sklepy tygodniowo po 1.2zl od początku grudnia. I 80 ton sprzedane po 25 za worek z domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Max Napisano 19 Lutego 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Lutego 2020 Tani towar i tak już się KOŃCZY. Także nie nerwowo.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Yhym Napisano 19 Lutego 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Lutego 2020 Gdzie się kończy ten tani towar? Pytam serio, bo jakoś nie widzę. Bronisze wyjście 15, Łódź wyjście 15, Import naprawdę ładny w hurcie 1zł/kg, to o czym wy w ogóle piszecie? Młody Egipt 2zł, zejście bardzo mocne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Max Napisano 19 Lutego 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Lutego 2020 Wieluń 10zl z domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sieradzak Napisano 19 Lutego 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Lutego 2020 Kalisz na ten moment 14 zł wyjście ale za 12 bez problemu kupić można. Znajomy dzisiaj był więc info pewn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kupiec Napisano 19 Lutego 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Lutego 2020 36 minut temu, Sieradzak napisał: Kalisz na ten moment 14 zł wyjście ale za 12 bez problemu kupić można. Znajomy dzisiaj był więc info pewn. Kłamie, 21zł przecież jest napisane w internecie tylko handlarze piszą, że to nieprawda, bo ich boli cena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Majki Napisano 19 Lutego 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Lutego 2020 4 godziny temu, Gość Max napisał: Wieluń 10zl z domu Weź kur...a podaj po 7 z domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Maniek Napisano 19 Lutego 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Lutego 2020 5 godzin temu, Gość Majki napisał: Weź kur...a podaj po 7 z domu. Takie sa realia, ładnego towaru opór w tej cenie jest na Wieluniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Pyruszka... Napisano 20 Lutego 2020 Zgłoszenie Share Napisano 20 Lutego 2020 W dniu 18.02.2020 o 21:43, Gość Xyz napisał: Pewnie jest tylko powiedz jak handlarze wymuszają towar po 10zl albo i co niektórzy niżej to co biedny rolnik ma zrobić jak nie ma gdzie drożej sprzedac To po co tyle sadzi? Moja cena, za mój towar to 18 /20 zł... a w sklepach 2.5 do 3.5 zł/kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kupiec Napisano 20 Lutego 2020 Zgłoszenie Share Napisano 20 Lutego 2020 To jest właśnie dobre pytanie w każdej jednej dziedzinie rolnictwa, po co tyle sadzić i produkować? Każdy na pałę ile ma ziemi tyle obsadzi, a później płacz, bo tanio, bo nie ma komu sprzedać, winny zawsze jest rząd i handlarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi