Gość xyz Napisano 26 Lipca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 26 Lipca 2020 Są regiony gdzie susza. Południe zachodniopomoskiego deszczu jak na lekarstwo, cały sezon deszczownia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Yhym Napisano 26 Lipca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 26 Lipca 2020 Tak sobie czytam to forum i się zastanawiam, gdzie niektórzy mają rozum? Sadzicie po 20, 50 czy 200 hektarów ziemniaka i nie macie na to chociaż w 70% pewnego zbytu? Przecież to chore, po co i komu taka robota, to nie lepiej sadzić mniej i różnych warzyw? Przynajmniej jak jest d*pa to łatwiej sprzedać i coś zawsze idzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość ziemniak pl Napisano 27 Lipca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Lipca 2020 9 godzin temu, Gość Wojciech napisał: Mi płacą 6-9 zł zależy od ilości. Towaru będzie u mnie niestety 2 razy wiezej jak w tamtym roku . Mimo tej samej obsady. Porównywanie ilości z tego roku do poprzedniego jest nie obiektywne.2 razy brzmi jakby było 80 t z ha.Plon roku poprzedniego bez podlewania był 80 procent mniejszy niż srednia z lat.Prawidłowo można by równać plony do średniej z pięciu lat.Reasumując jest normalny rok a nie dwa razy lepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zły rolnik Napisano 27 Lipca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Lipca 2020 Ja miałem w zeszłym roku koło 45 t handlowego z hektara niewiele mniej niż w normalnym roku bo normalnie koło 50 t się kręci i w tym roku będzie u mnie podobnie więc ci którzy dysponują nawadnianiem to mają z reguły co roku podobne i stabilne plony, a każdy większy producent obojętnie którego warzywa posiada deszczownie. WLKP hurt 7-8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Master Napisano 27 Lipca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Lipca 2020 Jakie dziś ceny i zejście na giełdach ? Podskoczyła coś cena ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gosc. Napisano 27 Lipca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Lipca 2020 4 minuty temu, Gość Master napisał: Jakie dziś ceny i zejście na giełdach ? Podskoczyła coś cena ? Podskoczyła na trzy złote. Kolego nie ma kto kupić i dlatego jest problem z ceną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zły rolnik Napisano 27 Lipca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Lipca 2020 No nie ma kto kupić bo lipiec i sierpień to zawsze są gorsze miesiące w handlu ziemniakiem a podaż ziemniaka jest duża no i mamy lipe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Janek Napisano 27 Lipca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Lipca 2020 Co wy gadacie nie ma problemu z cena tylko wy nie umiecie sprzedać mniejszych ilości w dobrej cenie. Stać na giełdzie 2 doby i sprzedawać busa to ja nie wiem gdzie u was logiga. Po 4 zł czy nawet 5, 6 zł i jeszcze prosić się klienta. Żenada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sieradzak Napisano 27 Lipca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Lipca 2020 Zapraszam, będę sprzedawał ci po 6 zł z miejsca a ty będziesz zarabiał. Towaru będziesz miał do maja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Yhym Napisano 27 Lipca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Lipca 2020 Niestety, ale jak się nie ma umów, nie wstawia na markety i ogólnie nie ma mocnego zbytu, a bazuje głównie na giełdzie to się to kończy tak jak obecnie. Giełda to jest dobra jak jest mało towaru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Yhym Napisano 27 Lipca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Lipca 2020 A co słychać na giełdach na górze Polski? Bardziej zamknięte rynki, cena inna to i na forach cisza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GRz1 Napisano 28 Lipca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Lipca 2020 Katowice 6 zł ale oddawane po 4,5 za worek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sieradzak Napisano 28 Lipca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Lipca 2020 Wskaźnikiem tego że jest wszedzie lipnie jest to że na giełdach nie ma przerzutu a i handlarzy mało. Nawet jeśli gdzieś jest dwa zlote więcej to i tak za mało aby targać to przez pół Polski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Yhym Napisano 28 Lipca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Lipca 2020 A ja myślę, że w takiej Gdyni, Gdańsku, Szczecinie cena jest ciut inna, ale żadnego przerzutnika nie ujrzysz na giełdzie, bo kto tam jeździ to sobie bierze towar z miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rafała Napisano 28 Lipca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Lipca 2020 W Równej dzis 0.30zł kg biorą wszystko jak leci i potrącają 10-30% zapisałem się w kolejkę na przyszły tydzień ale podobno nic pewnego. Cena bardzo słaba, nie myślałem że doczekam tak nędznego sezonu a ile jeszcze do kopania. A jak u was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zły rolnik Napisano 28 Lipca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Lipca 2020 Te 30 gr to za luz ? Jeśli tak to tylko sprzedawać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Nendza Napisano 28 Lipca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Lipca 2020 1 godzinę temu, Gość Rafała napisał: W Równej dzis 0.30zł kg biorą wszystko jak leci i potrącają 10-30% zapisałem się w kolejkę na przyszły tydzień ale podobno nic pewnego. Cena bardzo słaba, nie myślałem że doczekam tak nędznego sezonu a ile jeszcze do kopania. A jak u was? 1 godzinę temu, Gość Rafała napisał: W Równej dzis 0.30zł kg biorą wszystko jak leci i potrącają 10-30% zapisałem się w kolejkę na przyszły tydzień ale podobno nic pewnego. Cena bardzo słaba, nie myślałem że doczekam tak nędznego sezonu a ile jeszcze do kopania. A jak u was? Można było wsadzić drugie tyle co masz to na ilości byś wyszedł:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gosc Napisano 28 Lipca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Lipca 2020 Zostało w sumie może 10 ton Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Handlarz Napisano 28 Lipca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Lipca 2020 4 godziny temu, Gość Yhym napisał: A ja myślę, że w takiej Gdyni, Gdańsku, Szczecinie cena jest ciut inna, ale żadnego przerzutnika nie ujrzysz na giełdzie, bo kto tam jeździ to sobie bierze towar z miejsca. Tak jest, tam jeszcze ceny jako takie są, bo jeżdżą sami handlarze od lat. Katowice, Wrocław, Łódź, Kraków czy Warszawa dno, bo sobie jedzie każdy kto chce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Dtgjbb Napisano 29 Lipca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 29 Lipca 2020 22 godziny temu, Gość Rafała napisał: W Równej dzis 0.30zł kg biorą wszystko jak leci i potrącają 10-30% zapisałem się w kolejkę na przyszły tydzień ale podobno nic pewnego. Cena bardzo słaba, nie myślałem że doczekam tak nędznego sezonu a ile jeszcze do kopania. A jak u was? Kolego kto tam płaci i kto to bierze małe ilości czy cały tiry ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość seweryn Napisano 29 Lipca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 29 Lipca 2020 Panowie nad czym my tu dywagujemy środek sezonu 29.07.2020 a tu takie ogłoszenie: Ogłoszenie dodano: 29-07-2020 09:13 Od: Greengrow Sp. z o.o. Kto: Przedsiębiorca (niebędący rolnikiem) Wyświetlano: 11 razy Sprzedam 0,60 zł/kilogram Sprzedam ziemniaki zeszłoroczne odmiana Melody kaliber 40-80mm. Ziemniaki mogą być zapakowane w big bag lub worki raszlowe. POLSKA TO JEDEN WIELKI ŚMIETNIK CAŁEJ EUROPY tu się sprzeda wszystko to śmietnisko amerykanie utylizują zeszłoroczne ziemniaki w dołach i zasypują obejrzyjcie film koronawirus ma na celu spowolnić wszystko i spojrzeć na życie trochę z innej perspektywy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zły rolnik Napisano 29 Lipca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 29 Lipca 2020 A ile muszą mieć chemii w sobie te ziemniaki że leżą tyle czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sieradzak Napisano 29 Lipca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 29 Lipca 2020 Firma skupująca ziemniaki ze Słomkowa płaci ponoć 0,18gr. Prawda to, może ktoś potwierdzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kupiec Napisano 29 Lipca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 29 Lipca 2020 A niech płacą i 10gr jak znajdą głupich co dają towar, po co ktoś ma przepłacać jak można kupić taniej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gosc Napisano 29 Lipca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 29 Lipca 2020 Dokładnie. Niech szybko oddadzą po 2,3,4 zł hahaha i później płaczą ze dołożyli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi