Gość Siwy Traktorzysta Napisano 10 Lipca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Lipca 2019 Potwierdzi ktoś cenę z Wrocławia? Na cenniku 2-2,5zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Sieradzak Napisano 10 Lipca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Lipca 2019 Błaszki od wczoraj 3l spadło, kto nie podlewal to może 15t ukopie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość adam Napisano 10 Lipca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Lipca 2019 jak 15 ton ukopie to bedzie wielki sukces u mnie niepodlewane wieksze pestki a lecina juz dogorywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Polo Napisano 10 Lipca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Lipca 2019 16 minut temu, Gość adam napisał: jak 15 ton ukopie to bedzie wielki sukces u mnie niepodlewane wieksze pestki a lecina juz dogorywa W calej europie jest dramat. A jak ktos twierdzi inaczej zapraszam niech mi sadzeniaka w rozsadnej kasie zalatwi. 1000euro w tym raku na bank. A wacek czy inny heniek o jakis deszczach gada. Na ten moment opady moga zmienic plon o max 15-20% ktory i tak jest nedzny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gość rolnik Napisano 10 Lipca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Lipca 2019 Adam prosta kalkulacja 2 x 15 ton = 30 tys. chyba że wolisz 40 x 0.4 = 16 tys ? jak dla mnie ekstra, zarobie więcej a urobię się mniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość DANIEL SDZ Napisano 10 Lipca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Lipca 2019 6 godzin temu, Gość Sieradzak napisał: Błaszki od wczoraj 3l spadło, kto nie podlewal to może 15t ukopie potwierdzam jest licho na polach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gosc Napisano 10 Lipca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Lipca 2019 53 minuty temu, Gość Polo napisał: W calej europie jest dramat. A jak ktos twierdzi inaczej zapraszam niech mi sadzeniaka w rozsadnej kasie zalatwi. 1000euro w tym raku na bank. A wacek czy inny heniek o jakis deszczach gada. Na ten moment opady moga zmienic plon o max 15-20% ktory i tak jest nedzny. Nareszcie ktos rozsadnie pisze opady malo zmienia w malopolsce wedlug tamtego roku polowa plonu pod krzakami sam sadzeniak jeszcze takiego roku nie bylo wedlug ministra rolnictwa suszy w malopolsce niema Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil Koło Napisano 10 Lipca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Lipca 2019 Jest dramat na polach...mam jedno pole bez deszczowni to nie mam co marzyć o 15tonach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość adam Napisano 11 Lipca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 11 Lipca 2019 dokladnie gdyby ulecialo 15 ton to bedzie super ale jak uleci 10 ton handlowego towaru to i tak rewelacji nie ma bo w innych latach nawet po 40gr lepiej wychodzilo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość chłop Napisano 11 Lipca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 11 Lipca 2019 jaki dramat z hektera weżmiesz 3 razy tyle co zawsze i jeszcze narobisz się dużo mniej .....oby tak co roku zarobić.... u nas pada plantacje zielone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sieradzak Napisano 11 Lipca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 11 Lipca 2019 Dziś w nocy spadło jakieś 2litry i zapewne za moment jakiś debil napisze że wszystko pięknie rośnie i 40ton gwarantowane. Wczoraj byłem luknac na jedno z pól gdzie gdzie nie było nawadniane i już wiem że sadzeniaka mi nie braknie. Także te 40ton zapewne ukopie razem z pacynami i kamieniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Janek Napisano 11 Lipca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 11 Lipca 2019 Co wy tak przeżywacie te ziemniaki? Zbierzesz jeden drugim 15 ton i sprzedasz po 2zł to zarobisz lepiej niż 40 ton i 5zł worek. Jest cena, ale plon mniejszy, źle, byłoby towaru i 5zł worek, to płacz byłby jeszcze większy. Wbijcie sobie do głowy, że nie będzie nigdy ceny 2zł/kg i, żeby każdy miał plon po 40 czy 50 ton. Istnieje coś takiego jak popyt i podaż, tak przypomnę niektórym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość jaro Napisano 11 Lipca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 11 Lipca 2019 Panowie ceny. Piszmy jakie ceny a nie plony i opady . Jak na Broniszach irga i catania,? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość kielmii Napisano 11 Lipca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 11 Lipca 2019 Janek ale im o robotę chodzi nie o pieniądze ,dlatego narzekaja bo te 15 ton w dzien przerzuca a potem im baba każe jeszcze iść do roboty:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość ziemniakpl Napisano 11 Lipca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 11 Lipca 2019 W dniu 11.07.2019 o 08:00, Gość Janek napisał: Co wy tak przeżywacie te ziemniaki? Zbierzesz jeden drugim 15 ton i sprzedasz po 2zł to zarobisz lepiej niż 40 ton i 5zł worek. Jest cena, ale plon mniejszy, źle, byłoby towaru i 5zł worek, to płacz byłby jeszcze większy. Wbijcie sobie do głowy, że nie będzie nigdy ceny 2zł/kg i, żeby każdy miał plon po 40 czy 50 ton. Istnieje coś takiego jak popyt i podaż, tak przypomnę niektórym. 40 ton po 2 złote to piekarze nie mieliby z czego w następnym roku upiec chleba bo 100 procent pól byłoby w ziemniaku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sieradzak Napisano 11 Lipca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 11 Lipca 2019 I tegoż samego roku tylko ziemniaki byśmy jedli bo na nic innego nie było by nas stać. Miałem propozycje 28z domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Anioł Napisano 11 Lipca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 11 Lipca 2019 Uwaga rolnicy mnie opuszczajcie ceny ziemniaka jest ogromna susza we Francji, Niemczech. Plony będą niższe o koło 30% do roku poprzedniego podała niemiecka agenda rządowa. Cena na poziomie 1.7-2zł. jest niską ceną. Import Rumuński już się kończy. #prawda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Siwy Traktorzysta Napisano 11 Lipca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 11 Lipca 2019 Miesiąc bez deszczu, wczesne odmiany już usychają, a pod krzakiem prawie sam sadzeniak i lulka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 11 Lipca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 11 Lipca 2019 Dziś wjechałem w denara badyl piękny był z 300m rządki 12 worków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
masło Napisano 11 Lipca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 11 Lipca 2019 Na Broniszach dziś worek od 26 do 35 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sieradzak Napisano 11 Lipca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 11 Lipca 2019 Byłem przed momentem na polu które jest położone obok ruchliwej drogi i stwierdziłem bytowania dzikich zwierząt. Prawdopodobnie był to Dziabkowiec miejski tak na oko ze100kg wykrył. Ludzie ja wiem że w sklepie jest drogo ale żeby je.... po nocach na cudzych polach to już przegięcie. A wczoraj się że znajomego śmiałem że mu odkopki robią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Vvv Napisano 11 Lipca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 11 Lipca 2019 Sieradzak to przy twoich 10t/ ha musieli ci cały ar wykopać. Mają przerób lepszy niż anna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość mały rolnik Napisano 11 Lipca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 11 Lipca 2019 Kraków 35 towaru brak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gosc. Napisano 11 Lipca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 11 Lipca 2019 11 godzin temu, Sieradzak napisał: Dziś w nocy spadło jakieś 2litry i zapewne za moment jakiś debil napisze że wszystko pięknie rośnie i 40ton gwarantowane. Wczoraj byłem luknac na jedno z pól gdzie gdzie nie było nawadniane i już wiem że sadzeniaka mi nie braknie. Także te 40ton zapewne ukopie razem z pacynami i kamieniami. Miałeś racje. Debil nad Tobą napisał że mu ładnie rośnie. Porównajcie jego wpisy z wypowiedziami innych . W pasła się kanalia na portal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sieradzak Napisano 11 Lipca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 11 Lipca 2019 3 godziny temu, Gość Vvv napisał: Sieradzak to przy twoich 10t/ ha musieli ci cały ar wykopać. Mają przerób lepszy niż anna 10 jak 10 ale z 0,5ara to napewno wyj..... Przyczepką byli i napewno nie jeden człowiek. Brak słów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi