Gość KPR Napisano 11 Lipca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 11 Lipca 2019 10 minut temu, Sieradzak napisał: 10 jak 10 ale z 5 to napewno wyj..... Przyczepką byli i napewno nie jeden człowiek. Brak słów. Nie myślałem że dożyję takich czasów że ZIEMNIAKI będą kradli! U nas zdarzało się że czosnek kradli jak był drogi ale ZIEMNIAKI? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gosc Napisano 11 Lipca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 11 Lipca 2019 26 minut temu, Gość KPR napisał: Nie myślałem że dożyję takich czasów że ZIEMNIAKI będą kradli! U nas zdarzało się że czosnek kradli jak był drogi ale ZIEMNIAKI? Pod Krakowem tez kradna nietylko ziemniaki ale tez truskawki przyjezdzaja z Krakowa i kradna, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość szymek Napisano 11 Lipca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 11 Lipca 2019 jakie ceny na lodzi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GRz1 Napisano 11 Lipca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 11 Lipca 2019 a mówią ze w sieradzkim ludzi do pracy nie idzie nająć Są tylko działają na własną rękę i po nocach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Import Napisano 11 Lipca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 11 Lipca 2019 Import nas zaleje w tym roku wystarczy spojrzeć na transa i widać ile się ładuje ziemniaków za granica... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość xxx Napisano 12 Lipca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lipca 2019 6 godzin temu, Gość Import napisał: Import nas zaleje w tym roku wystarczy spojrzeć na transa i widać ile się ładuje ziemniaków za granica... żeby mieć dostęp do giełdy i ładunków na transie trzeba sporo zapłacić.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość jaro Napisano 12 Lipca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lipca 2019 Jak to jest lub będzie naprawdę tego chyba nikt nie wie. Ale dziwne że jedni piszą że w europie susza i nie ma ziemniaka a drudzy że nas zaleje import ziemniaka. Osobiście skłaniał bym się ku tym pierwszym. Z czegoś ta cena obecna jest . przyjdą żniwa na dobre to cena na pewno nie spadnie . W powiecie płockim jeżdzę w komisji suszowej to wiem co ludzie mają w ziemniakach choć nie są objęte suszą . Niedługo rolnicy będą kupować ziemniaki na obiad bo własne uschły lub jest drobny sadzeniak. Myślę że te 30-35 za worek będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Krk Napisano 12 Lipca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lipca 2019 4 godziny temu, Gość jaro napisał: Jak to jest lub będzie naprawdę tego chyba nikt nie wie. Ale dziwne że jedni piszą że w europie susza i nie ma ziemniaka a drudzy że nas zaleje import ziemniaka. Osobiście skłaniał bym się ku tym pierwszym. Z czegoś ta cena obecna jest . przyjdą żniwa na dobre to cena na pewno nie spadnie . W powiecie płockim jeżdzę w komisji suszowej to wiem co ludzie mają w ziemniakach choć nie są objęte suszą . Niedługo rolnicy będą kupować ziemniaki na obiad bo własne uschły lub jest drobny sadzeniak. Myślę że te 30-35 za worek będzie. Z Niemiec jest ziemniak na Warszawie na giełdzie wychodzi 2.08 za kilo wiec skoro cena jest ta sama co u nas to ich stan pól musi być podobny do naszego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość ktos Napisano 12 Lipca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lipca 2019 na broniszach towaru z zagranicy jest sporo stoja na rampach i polaki przesypuja w polski worek z rumuni i teraz zaczyna przychodzic z belgi. Belgijski ziemniak duzo ladniejszy od Rumuna. Ja sie pytam gdzie piorin. ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Vvv Napisano 12 Lipca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lipca 2019 No to jak widzicie takie coś to dzwońcie poo Piorin czy inne jak UOKIK. Jak dostaną donos to musza skontrolować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość dżastin bimber Napisano 12 Lipca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lipca 2019 3 godziny temu, Gość ktos napisał: na broniszach towaru z zagranicy jest sporo stoja na rampach i polaki przesypuja w polski worek z rumuni i teraz zaczyna przychodzic z belgi. Belgijski ziemniak duzo ladniejszy od Rumuna. Ja sie pytam gdzie piorin. ??? Jak to gdzie, siedzi u Ciebie i sprawdza czy numerki do worka wrzucasz albo czy paszporty po sadzeniakach trzymasz przez trzy lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik Napisano 12 Lipca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lipca 2019 Jak tam na zjazdowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Majster Napisano 12 Lipca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lipca 2019 Witam po ile można teraz sprzedać Bellarose i czy już jest na rynku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Cyngiel Napisano 12 Lipca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lipca 2019 13 godzin temu, Gość xxx napisał: żeby mieć dostęp do giełdy i ładunków na transie trzeba sporo zapłacić.. ano trzeba ale trzeba też mieć 12 nowych Scani i czekać na nieurodzaj w Kraju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość elzbieta Napisano 13 Lipca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 13 Lipca 2019 Handlarze w Krakowie chcą uwalić cenę. Od poniedziałku wołać 40 za 15 kg. Podobno w okolicach Krakowa dobrze pokropiło i już wariują. To jest najgorsza giełda w Polsce. Inne rejony niech trzymają cenę bo będzie krach w całym kraju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darekspire Napisano 13 Lipca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 13 Lipca 2019 Co to za deszcz pod krakowem raptem od moklo 3 cm to tak zeby sie nie kurzylo a pustaki na kombajnie dalej sa. Mowie tu od strony pobiednika bo w strone kpr lekko ziemię z wierzchu z zmoczylo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Młody ziemniak Oleśnica Napisano 13 Lipca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 13 Lipca 2019 Nawet obfite opady nie zmienią nic w ziemniakach bo jest za późno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Młody ziemniak Oleśnica Napisano 13 Lipca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 13 Lipca 2019 Okolice Oleśnicy spadło 25 litrów a rajki namokniete na 10 cm dalej popiół Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sieradzak Napisano 13 Lipca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 13 Lipca 2019 Handlarze niczego nie zmienią bo ziemniaka poprostu nie ma i żadne zaklęcia tego już nie zmienią. To że gdzieś tam trochę popadalo niczego w sytuacji już nie zmieni choćby nie wiem co kombinowali. Nie nawadniane plantacje to poprostu nedza a takich jest 85% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość dżastin bimber Napisano 13 Lipca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 13 Lipca 2019 Nie no nie jest tak tragicznie, trochę popadało ostatnio praktycznie w całym kraju, na wczesne już nie pomoże ale późne na przechowanie przybiorą, o ile sierpień nie przypali. Raczej nie ma szans na złotóweczkę w tym roku, ponadto w Belgii znowu chyba będą mieli za dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Siwy Traktorzysta Napisano 13 Lipca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 13 Lipca 2019 Późne odmiany coś jeszcze pociągną, może średnio-wczesne też, ale wszystko co wczesne i bardzo wczesne to już żadne zaklęcia ani deszcz nie pomogą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Malorolny Napisano 13 Lipca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 13 Lipca 2019 Jestem pewien, że hurt nie spadnie w tym roku poniżej złotówy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sieradzak Napisano 13 Lipca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 13 Lipca 2019 Łe, całe 3ltr.Aż się martwić zaczynałem żeby ziemia wodę nadazyla przyjmować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gosc. Napisano 13 Lipca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 13 Lipca 2019 Bardzo wczesne i wczesne już zasychają lub zaschły. Deszcz tylko na poprawę kopania z czym jest tragedia. Sadzę ziemniaki od 25 lat i czegoś takiego nie widziałem. Głazy 10 kilogramowe albo nawet cięższe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Mariola Napisano 13 Lipca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 13 Lipca 2019 Od czasu nawałnicy 21 maja 0 deszczu, o czym w Puławach oczywiście nie wiedzą . Ziemniaki i warzywa usychają, zboża poślad ale co tam, przed wyborami musi być wykazany wzrost gospodarczy. Powiat kazimierski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi