Agrokom Trade Napisano 18 Listopada 2020 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopada 2020 Mam pytanie do producentów ziemniaków. Wiecie że istnieje coś takiego ja cena hurtowa? Raczej nie bo u wszystkich jest jedna cena, obojętnie czy kupujesz 3 tony czy 200 ton. To ewenement na skalę światową. Polska to jednak dziwny kraj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sieradzak Napisano 19 Listopada 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopada 2020 To jaka jest cena hurtowa skoro detal jak to nazywasz przy 12t jednorazowo to 0,30gr.Pytam z ciekawości. Bo mam około 180ton w przechowalni i według twojego wpisu to detal a i tak niema komu podać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Michal Napisano 19 Listopada 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopada 2020 Dzisiaj ladowalem na Ukrainę 2 lufy oczywiście z fito 50+ i dobrze płacą na ten moment 60gr bez pośrednika bo to jest mój towar będzie cug za moment bo już bukuje następne auta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Master Napisano 19 Listopada 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopada 2020 3 godziny temu, Gość Michal napisał: Dzisiaj ladowalem na Ukrainę 2 lufy oczywiście z fito 50+ i dobrze płacą na ten moment 60gr bez pośrednika bo to jest mój towar będzie cug za moment bo już bukuje następne auta Masz rację będzie branie ! Na portalu East Fruit piszą , że Ukraina zaczeła import ziemniaków z Polski . tutaj link https://east-fruit.com/novosti/ukraina-nachala-importirovat-kartofel-iz-polshi/ Za dwa tygodnie jak sie więcej handlarzy ze wschodu dowie , że nasz towar jest dobry i tani , to wtedy będzie dopiero cug . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Agrokom Trade Napisano 19 Listopada 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopada 2020 56 minut temu, Gość Master napisał: Masz rację będzie branie ! Na portalu East Fruit piszą , że Ukraina zaczeła import ziemniaków z Polski . tutaj link https://east-fruit.com/novosti/ukraina-nachala-importirovat-kartofel-iz-polshi/ Za dwa tygodnie jak sie więcej handlarzy ze wschodu dowie , że nasz towar jest dobry i tani , to wtedy będzie dopiero cug . Dokładnie, sam wysyłam na Ukrainę ale tylko dlatego że polski ziemniak jest tańszy od białoruskiego i litewskiego o 8 groszy na kilogramie W zeszłym roku Ukraina też importowała ziemniaka tyle, że z Rosji i Białorusi bo polski był drogi. Reasumując Ukraina co roku importuje dużo ziemniaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Agrokom Trade Napisano 19 Listopada 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopada 2020 Teraz, Agrokom Trade napisał: Dokładnie, sam wysyłam na Ukrainę ale tylko dlatego że polski ziemniak jest tańszy od białoruskiego i litewskiego o 8 groszy na kilogramie W zeszłym roku Ukraina też importowała ziemniaka tyle, że z Rosji i Białorusi bo polski był drogi. Reasumując Ukraina co roku importuje dużo ziemniaka tyle że ten eksport może się szybko zatrzymać, bo firmy transportowe same już nie wiedzą ile brać za fracht. Dziś za transport 21 ton ziemniaka do Kijowa z okolic Błaszek życzą sobie 2000 EUR. To cena zaporowa no chyba że ktoś kupi ziemniaka z fito po 20 gr. Mi się dotychczas nie udało kupić w takiej cenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość dorian Napisano 19 Listopada 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopada 2020 w a jakich workach Ukraincy ładują ziemniaki z Polski (15 kg raszel żółty) i jakie palety normalne przemysłowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gr rolnik Napisano 19 Listopada 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopada 2020 Po ile teraz można sprzedac Arrowa i czy jest zainteresowsnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gosc. Napisano 19 Listopada 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopada 2020 Godzinę temu, Gość Gr rolnik napisał: Po ile teraz można sprzedac Arrowa i czy jest zainteresowsnie? A co ty myślisz że masz złoto że wymieniasz odmianę. Dostaniesz tyle co ten który sprzedaje odmiany paszowe. Co do ceny to tutaj nie szukaj informacji bo piszą zarówno handlarze i rolnicy a informacje diametralnie się różnią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gr rolnik Napisano 19 Listopada 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopada 2020 11 minut temu, Gość Gosc. napisał: A co ty myślisz że masz złoto że wymieniasz odmianę. Dostaniesz tyle co ten który sprzedaje odmiany paszowe. Co do ceny to tutaj nie szukaj informacji bo piszą zarówno handlarze i rolnicy a informacje diametralnie się różnią. Chodziło mi tylko czy sprzedać razem z żółtym czy lepiej jako białego czy jest większe zainteresowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kris Napisano 19 Listopada 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopada 2020 8 godzin temu, Agrokom Trade napisał: Dokładnie, sam wysyłam na Ukrainę ale tylko dlatego że polski ziemniak jest tańszy od białoruskiego i litewskiego o 8 groszy na kilogramie W zeszłym roku Ukraina też importowała ziemniaka tyle, że z Rosji i Białorusi bo polski był drogi. Reasumując Ukraina co roku importuje dużo ziemniaka tu jest pies pogrzebany, żeby wysłać zimniaka na Ukrainę muszę go kupować u Litwinów bo tam każdy ma zrobione badania i fito otrzymuje z automatu gubisz się chłopcze w zeznaniach. Najpierw piszesz że polski ziemniak jest tani A musisz go kupować z Litwy. Haha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Agrokom Trade Napisano 19 Listopada 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopada 2020 3 godziny temu, Gość Kris napisał: tu jest pies pogrzebany, żeby wysłać zimniaka na Ukrainę muszę go kupować u Litwinów bo tam każdy ma zrobione badania i fito otrzymuje z automatu gubisz się chłopcze w zeznaniach. Najpierw piszesz że polski ziemniak jest tani A musisz go kupować z Litwy. Haha W niczym się nie gubię, znalazłem w Polsce producenta, który ogarnia fito więc kupuję też w Polsce ale chyba już na tym jednym się zakończy. Transport z Polski jest coraz droższy więc trzeba dać sobie spokój. Z Litwy dobrze jest sprzedawać na Węgry, Rumunię bo nie potrzeba badań tak jak na polskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość elzbieta Napisano 20 Listopada 2020 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopada 2020 7 godzin temu, Agrokom Trade napisał: W niczym się nie gubię, znalazłem w Polsce producenta, który ogarnia fito więc kupuję też w Polsce ale chyba już na tym jednym się zakończy. Transport z Polski jest coraz droższy więc trzeba dać sobie spokój. Z Litwy dobrze jest sprzedawać na Węgry, Rumunię bo nie potrzeba badań tak jak na polskiego. I znowu robisz rolnikom pranie mózgów bo w tym co piszesz nie ma grama prawdy. A rolnicy jak mi nie wierzą niech przejrzą twoje wpisy z ostatnich miesięcy na forum ziemniaki i forum warzywa. Pozdrawiam myślących rolników którzy nie słuchają tego mąciciela. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość zły rolnik Napisano 20 Listopada 2020 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopada 2020 Taka już rola handlarza. Prawdy nie powiedzieć, wydymać, i się śmiać. Ale wszystkiemu rolnik winien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Agrokom Trade Napisano 20 Listopada 2020 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopada 2020 Anonimowy trollom nie odpowiadam i nie wdaję się już z nimi w dyskusję bo ciężko jest dyskutować z duchem Pozostałych forumowiczów pozdrawiam i służę radą o ile będę pomocny. Ziemniakami handluję od roku 1997 kiedy to wysyłałem dziesiątki samochodów przez port w Rotterdamie na Haiti. To może potwierdzić agencja celna AZ z Sieradza tak że trolli ignoruję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość polak Napisano 20 Listopada 2020 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopada 2020 to czemu w Polce jest tak rygorystyczne to fito nie mogli by trochę jak w innych krajach pomóc temu rolnikowi. logiczne ze jakby poszło za granice jakaś cześć ziemniaków to by tak rynek nie był zapchany i by cena co nieco się dzwigła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Darek Napisano 20 Listopada 2020 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopada 2020 po ile chodzą ziemniaki na Sieradzu? Za 15 kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość rolnik Napisano 21 Listopada 2020 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopada 2020 w Sieradzu od 3,5 woreczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość konefał Napisano 21 Listopada 2020 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopada 2020 Co łaska, o ile znajdziesz klienta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik Napisano 21 Listopada 2020 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopada 2020 Dokładnie. Sprzedaż powyżej 3 zł to cud. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość zorro Napisano 21 Listopada 2020 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopada 2020 faktycznie zejście zerowe mam ponad 100ton i zero zainteresowania przykre to jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Olaf Napisano 21 Listopada 2020 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopada 2020 Na tym forum to tylko placzecie, ze niema ceny i zejscia .ludzie cos musza jesc .co roku sadze 120 ha i zawsze sie sprzedalo raz po 1 zl raz po 0.10 gr .Teraz mam w przechowali okolo 3 tys ton gali jadalnej i mam ciagle telefony o tirowe ilosci .A ze cena mi nie pasuje to nie sprzedaje , jeszcze wszystko pojdzie nic sie nie bojcie jest listopad gdzie do czerwca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damii Napisano 21 Listopada 2020 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopada 2020 W tym sezonie nie jednemu odechce się biznesu ziemniaczanego. Jak będzie tak dalej ziemniaki pójdą na spirytus albo do lasu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Reksio Napisano 21 Listopada 2020 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopada 2020 Olaf tyś to jest gość a patałachy zawsze zostanom patałachami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gosc. Napisano 21 Listopada 2020 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopada 2020 2 godziny temu, Gość Reksio napisał: Olaf tyś to jest gość a patałachy zawsze zostanom patałachami Reksio nie kąsaj forowiczów po łydkach bo możesz oberwać kijem za tego patałacha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi