Gość heniek Napisano 24 Kwietnia 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Kwietnia 2015 Jeżeli ma z czego to dla czego nie tylko gratulować z tego co wiem to powoli zaczynają się problemy ze zbytem po stronie wschodniej kupcy ze wschodu podobno odmawiają samochody,ale ile w tym prawdy to nikt nie wie. jakie problemy ze zbytem ,jak jabłko cały czas idzie i drożeje ,chyba na jesieni sprzedałeś po 45gr i teraz ci szkoda ze drożeje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Robert Napisano 24 Kwietnia 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Kwietnia 2015 jakie problemy ze zbytem ,jak jabłko cały czas idzie i drożeje ,chyba na jesieni sprzedałeś po 45gr i teraz ci szkoda ze drożeje Oj chłopie mylisz się niech cena za jabłka rośnie , tylko nie płacz pod kościołem przy swojej toyocie że nie masz na opryski i jakie one drogie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość 123 Napisano 24 Kwietnia 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Kwietnia 2015 Dolar w dół to odbije się na cenach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 24 Kwietnia 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Kwietnia 2015 To słabiutko ja juz dostaje 2,3zł no to dobrze. za miesiąc się otworzy następną i się będzie po 3 zł sprzedawać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość expo Napisano 27 Kwietnia 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwietnia 2015 Dzisiaj Rosja wprowadziła embargo na export jabłek z bułgari...a tym samym z polski.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WIlga Napisano 27 Kwietnia 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwietnia 2015 Sobienie Jeziory 1,9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gosciu Napisano 27 Kwietnia 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwietnia 2015 Dzisiaj Rosja wprowadziła embargo na export jabłek z bułgari...a tym samym z polski.. Dzisiaj Rosja wprowadziła embargo na export jabłek z bułgari...a tym samym z polski.. jutro na białoruś po jutrze na na jakis tam inny nie pamietam heh he Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość expo Napisano 27 Kwietnia 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwietnia 2015 http://www.freshmarket.ru/ossija_zaprjeszczajet_rjeeeksport_rastitjeljnoj_produkcii_iz_bolgarii,p1290712498 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość expo Napisano 28 Kwietnia 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Kwietnia 2015 http://www.freshmarket.ru/products/fruits/apple/ossjeljchoznadzor_nje_pustil_w_f_1_tys_tonn_bolgarskich_jablok_izza_zaprjeta_na_rjeeeksport,p744571569'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''Rosja zatrzymała 1000ton jabłka z Bułgarii które sa prawdopodobnie z polski... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość realista Napisano 28 Kwietnia 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Kwietnia 2015 Coś za pięknie handluje się w czasach embarga... U mnie na wsi otwierają wsztyscy po majówce. Boją się nieprzewidywalności ze strony Rosji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość realista Napisano 29 Kwietnia 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Kwietnia 2015 Jeżeli ma z czego to dla czego nie tylko gratulować z tego co wiem to powoli zaczynają się problemy ze zbytem po stronie wschodniej kupcy ze wschodu podobno odmawiają samochody,ale ile w tym prawdy to nikt nie wie. Niestety ale tak jest. Setki samochodów są cofane z Rosji. I przestają odbierać zamówiony towar. Zresztą zobaczcie, że już pojawiły się ogłoszenia sprzedaży jabłek w kartonie, na gotowo. O czymś to świadczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Waldek z Grójca Napisano 29 Kwietnia 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Kwietnia 2015 CENY JABŁEK W ROSJI DRASTYCZNIE SPADŁY TO I SAMOCHODY STOJĄ TYGODNIAMI NA GRANICACH.CIEKAWE JAKIE BĘDĄ TEGO KOSEKWENCJE? TAKICH SKOKÓW CENOWYCH TO JESZCZE NIE BYŁO! MOJE JABŁKA WRÓCIŁY PO 4 DNIACH Z GRANICY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Andrzej z Mogielnicy Napisano 29 Kwietnia 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Kwietnia 2015 Waldek kolego masz racje u mnie zamówili jabłko a odebrać nie chcą. Ceny rosna a jabłka stoja. Swoja droga to było do przewidzenia skok ceny w tygodniu o 30 gr to nic dobrego dla handlu. Może jakiś eksporter się wypowie jakie prognozy teraz sa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość lama Napisano 29 Kwietnia 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Kwietnia 2015 dzisiaj był u mnie azer, chciał najdareta po 1,80 zł na gotowo. Odmówiłem to na odchodne powiedział, że za kilka dni nawet po 1,50 nikt nie kupi ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość remi Napisano 29 Kwietnia 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Kwietnia 2015 Jezdza po zagłębiach jabłkowych, szukają towaru a później nie odbierają bo granice zablokowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość kaziu Napisano 29 Kwietnia 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Kwietnia 2015 zostało mi 40 ton idareda, pare osób proponuje mi 1,5 o wiekszej cenie nie ma mowy nawet opylam to i chce mieć spokój bo ten sezon jest kosmicznie dziwny, cena zleciała tak czy inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość sadownik Napisano 29 Kwietnia 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Kwietnia 2015 kaziu sprzedaj puki wcześniej bo od poniedziałku ma być idared 1.20 !!! kurcze porobilo sie a ,iało byc tak pieknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Sad22 Napisano 29 Kwietnia 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Kwietnia 2015 Jest juz te 2zl czy jeszcze nie ma bo chce otworzyć swoje komory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Sadownik Napisano 30 Kwietnia 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Kwietnia 2015 Coś jest na rzeczy i mnie mieli ładować tira we wtorek i do tej pory go nie lądują mówiąc ze jest problem na granicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość ciekawy Napisano 30 Kwietnia 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Kwietnia 2015 i jak idzie czy nie idzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość rolnik szuka żony Napisano 30 Kwietnia 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Kwietnia 2015 Nie idzie. Patrzę, że coraz więcej ogłoszeń "sprzedam samochód jabłek" . Robi się nie ciekawie.Ja miałem plan wysłać w przyszłym tygodniu kilka tirów, ale kazali mi czekać. Może inne rynki coś będą zamawiały? Cena sztywno 2,15 za jabłka z kartonem. Nikt nie chce takiego drogiegoi jabłka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość sad Napisano 30 Kwietnia 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Kwietnia 2015 jabłko cały czas dobrze idzie i cena wzrasta ,chyba niektórzy exporterzy zaczynają rozpuszczać takie plotki ze export nie idzie , żeby sadownicy zaczeli szybciej otwierać komory ,bo nie mają gdzie kupić jabłek na export ,a zapotrzebowanie jest bardzo durze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość realista_eksporter Napisano 30 Kwietnia 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Kwietnia 2015 Tak jak wczoraj pisałem - na granicy jest problem i jabłko stoi lub wraca. Za duże skoki cenowe były niestety. Wiadomo, że sadownik musi zarobić ale skoki cen były za duże. No i mamy tego konsekwencje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość realista_eksporter Napisano 30 Kwietnia 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Kwietnia 2015 sad - daj Ci Panie Boże i 3 zł za kg. Ale rzeczywistość jest jaka jest. P.S. duŻe a nie duRZe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość precz_z_bolkami Napisano 30 Kwietnia 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Kwietnia 2015 Nie sluchajcie tych ktorzy wypisuja glupoty ze jablko tanieje albo ze tiry gdzies stoja i ich nie wpuszczaja. Takie glupoty pisza takie cienkie handlarzyki ktorzy nie sa eksporterami tylko posrednikami posrednikow. Zaden powazny eksporter nie robilby takich prymitywnych zmylek. 2zl za idareda netto jest juz normalnie obowiazujaca cena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi