Gość XX ziemniak Napisano 30 Marca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marca 2020 Już lepiej jakby spadł śnieg to by ochronił przed mrozem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość rolnik Napisano 31 Marca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marca 2020 Panowie nie za ciekawie się zapowiada. Pogoda nie napawa optymizmem patrząc na pogodę już żałuję że posadziłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sieradzak Napisano 31 Marca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marca 2020 Niby czemu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Eryk Napisano 31 Marca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marca 2020 Wygra ten co dopiero będzie sadził pierwsza fala mrozu - 7 dziś w nocy kolejna - 6 już po kiełku do tego ścięty cukier i drugie kiełkowanie osłabione ponad połowa plonu się zapowiada, wykopałem 10 posadzonych ziemniaków z 4 leci woda i są przemarznięte to mówi samo za siebie. Na piachach jeszcze gorzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ziemniak Napisano 31 Marca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marca 2020 Na sieradzu nic im nie jest, klin nie przykryty i sadzeniak zdrowy, a co dziwne kiełek nie zmarznięty. Sieradzak dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Sieradzkiziemniak Napisano 31 Marca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marca 2020 Nie przejmujmy się aż tak, z tego co zauważyłem gdy występują takie anomalie raczej kończy się to dobrze Gdyby wszystkim teraz pięknie świeciło słońce 18°C i co 5 dni deszcz to kazdemu by naroslo. Ja tam wychodze z zalozenia ze wole ukopac 1000 workow w dobrej cenie niz 2000 i oddawac za bezcen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Eryk Napisano 31 Marca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marca 2020 (edytowane) Godzinę temu, Ziemniak napisał: Na sieradzu nic im nie jest, klin nie przykryty i sadzeniak zdrowy, a co dziwne kiełek nie zmarznięty. Bo jeszcze nie puściły ... wykop i zabierz do ciepłego sam się przekonasz Edytowane 31 Marca 2020 przez IGRiT Bez wyzwisk proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 31 Marca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marca 2020 Pogadamy po 15 kwietnia. Mają przejść jeszcze dwie takie fale niskich temperatur. Sam jestem wkurzony bo też posadziłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gość Napisano 31 Marca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marca 2020 a już w maju miały być wykopki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ziemniak Napisano 31 Marca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marca 2020 Godzinę temu, Gość Eryk napisał: Bo jeszcze nie puściły ... wykop i zabierz do ciepłego sam się przekonasz Trzecią dobe leżą na parapecie, mówię o tych poprzednich mrozach, a u nas było trzy noce -9 stopni, także nie musisz mnie uświadamiać, dopóki są w ziemi nic im nie będzie, już nie raz miałem taką sytuacje i pyry były jak ch....j. Całkiem inna sprawa jak są już na wierzchu wtedy mały przymrozek i dwa tygodnie w plecy (aż się wymłodzą). Pogadamy za dwa trzy tygodnie jak powschodzą, wspomnisz moje słowa jak równiutko się wysypią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ziemniak Napisano 31 Marca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marca 2020 Godzinę temu, Gość Gość napisał: Pogadamy po 15 kwietnia. Mają przejść jeszcze dwie takie fale niskich temperatur. Sam jestem wkurzony bo też posadziłem. Ostatnie przymrozki są w tym tygodniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bobi Napisano 31 Marca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marca 2020 Na Dolnym Slasku dowalilo sniegiem to troche to uratowalo sytuacje. Na Krakowie pokazywali -6 Poznaniu -4 a jsk bylo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Andrzej Napisano 31 Marca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marca 2020 Zasadziłem 1.5 h i na następny dzień przejechałem formułowaczem.Jak myślicie będzie lepiej niż jakbym nie przykrył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sieradzak Napisano 31 Marca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marca 2020 Aż poszedłem zobaczyć i z całą pewnością nic się nie stało. Skontrolowałem kilka miejsc i wszystko jest ok. Być może w innych regionach był wiekszy mróz i gdzieś tam lekko przyłapały i kielek czarny ale nie wierzę że zmarzły całkowicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość GOSC Napisano 31 Marca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marca 2020 3 godziny temu, Ziemniak napisał: Ostatnie przymrozki są w tym tygodniu. DO KONCA KWIETNIA ZIMA . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość sante Napisano 31 Marca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marca 2020 Taa chyba w Zakopanym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Yhym Napisano 31 Marca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marca 2020 44 minuty temu, Gość GOSC napisał: DO KONCA KWIETNIA ZIMA . Zwłaszcza przyszły tydzień, gdzie ma być od 16 do 20 stopni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Max Napisano 31 Marca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marca 2020 Podobno ma być zimny kwiecien z przymrozkami także różowo nie będzie nie tylko dla plantatorów ziemniaków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Vvpyra Napisano 31 Marca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marca 2020 A czy komuś powychodziły i nie zmarzly? Czy wszystkim zmarzly te co wyszły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Roman Napisano 1 Kwietnia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwietnia 2020 Przymarzły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darekspire Napisano 1 Kwietnia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwietnia 2020 Nawet te dokrywane! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Raf Napisano 1 Kwietnia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwietnia 2020 Pierwsze młode będą nie prędzej jak na początek czerwca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Emeryt. Napisano 1 Kwietnia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwietnia 2020 21 godzin temu, Gość Max napisał: Podobno ma być zimny kwiecien z przymrozkami także różowo nie będzie nie tylko dla plantatorów ziemniaków. Masz troche wiedzy jesli o pogode, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Siemano Napisano 1 Kwietnia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwietnia 2020 Oj nie zapowiada się kolorowo ten sezon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Max Napisano 1 Kwietnia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwietnia 2020 W maju też z długoletnich obserwacji wynika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi