Gość Gosc Napisano 16 Czerwca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwca 2020 Nie będzie realna cena stawiam 7-10 zl na sezon czyli po kosztach przy plonach nierekordowych oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kaliszok Napisano 17 Czerwca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Czerwca 2020 10 godzin temu, Gość Gosc napisał: Trzeba kopać póki jest 5zł bo za chwilę będzie 2zł za wór. Nie sra...j żarem będzie to będzie nikt tego nie wie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Pan Napisano 17 Czerwca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Czerwca 2020 Mówicie że tyle nasadzone nie mówcie zanim w pole nie wjedzieci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sieradzak Napisano 17 Czerwca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Czerwca 2020 Tylko spokój nas ratuje. W zeszłym sezonie też było tąpnieciecie o tej porze. To raczej oczywiste że zeszlorcznych cen nie będzie ale 3zł napewno też nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gosc. Napisano 17 Czerwca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Czerwca 2020 Jak wyglądają u Was plantacje po burzach i nawałnicach, Świętokrzyskie nie ciekawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gosc Napisano 17 Czerwca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Czerwca 2020 Gdzie dołki ziemniaki siadły, środkowe Mazowsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Irek Napisano 17 Czerwca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Czerwca 2020 Wszędzie są nie ciekawe a o plonach można zapomniec już. Pogoda zrobiła swoje. 20 ton z ha to żaden rarytas o tej porze przy tej cenie i kosztach produkcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Siemano Napisano 18 Czerwca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 18 Czerwca 2020 11 godzin temu, Gość Gosc. napisał: Jak wyglądają u Was plantacje po burzach i nawałnicach, Świętokrzyskie nie ciekawie. Z jakich jesteś okolic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gosc. Napisano 18 Czerwca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 18 Czerwca 2020 43 minuty temu, Gość Siemano napisał: Z jakich jesteś okolic? Wiślica, Opatowiec, Nowy Korczyn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kra Napisano 21 Czerwca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 21 Czerwca 2020 A jak wyglądają odmiany sredniowczesne i późne i ile w waszych regionach wykopane jest wczesnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Enolofos Napisano 21 Czerwca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 21 Czerwca 2020 W dniu 18.06.2020 o 10:20, Gość Gosc. napisał: Wiślica, Opatowiec, Nowy Korczyn. W każdej z tych miejscowości żona czy tylko kochanki? 46 minut temu, Gość Kra napisał: A jak wyglądają odmiany sredniowczesne i późne i ile w waszych regionach wykopane jest wczesnego? Ad 1 żółte lub czerwone pod ziemią a zielone nad Ad 2 nie sądzisz że to zbyt cenne informacje aby dzielić się nimi z anonimowym kra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Master Napisano 23 Czerwca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 23 Czerwca 2020 Po tych deszczach u mnie w ziemniaku zaraza szaleje , byłem dzisiaj w polu zobaczyć to Lorda zaczyna atakować a Gale już ostro męczy . Będę to dzisiaj pryskał jak się będzie dało wjechać . Pogoda w tym roku , to jakaś masakra ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gosc. Napisano 23 Czerwca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 23 Czerwca 2020 Tak, prawdą jest że zaraza pojawiła się w dużym nasileniu szczególnie na odmianach holenderskich i innych egzotykach. U sąsiada liście już opadły i sterczą tylko łodygi. W sąsiedniej wiosce też widziałem plantacje której nic już nie pomoże. Jakie to odmiany tego nie wiem. U mnie carrera też zaczęła chorować ale mało liści porażonych. Dzisiaj pokropiłem systemicznym i wgłębnym zobaczymy czy dał radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darekspire Napisano 23 Czerwca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 23 Czerwca 2020 10 godzin temu, Gość Master napisał: Po tych deszczach u mnie w ziemniaku zaraza szaleje , byłem dzisiaj w polu zobaczyć to Lorda zaczyna atakować a Gale już ostro męczy . Będę to dzisiaj pryskał jak się będzie dało wjechać . Pogoda w tym roku , to jakaś masakra ! To dopiero pierwszy raz bedziesz pryskał? Ja po niedzieli robię t3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gosc. Napisano 24 Czerwca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 24 Czerwca 2020 8 godzin temu, Darekspire napisał: To dopiero pierwszy raz bedziesz pryskał? Ja po niedzieli robię t3 Drugi bo przez ponad tydzień nie dało się wjechać. Faktycznie po niedzieli powinien być już trzeci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darekspire Napisano 24 Czerwca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 24 Czerwca 2020 2 godziny temu, Gość Gosc. napisał: Drugi bo przez ponad tydzień nie dało się wjechać. Faktycznie po niedzieli powinien być już trzeci. Chyba jednak będzie trzeba w ciągu kilku najbliższych dni po kropić bo już oznaki sa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Esi Napisano 24 Czerwca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 24 Czerwca 2020 A miały być takie plony a tu zaraz wszystko padnie. Zaraza w oczach atakuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik Napisano 24 Czerwca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 24 Czerwca 2020 Koledzy są już jakieś szacunki plonów na sezon 2020 ? a może dokładniej ilość nasadzen w polsce i UE ? Ziemniak na chwilę obecną ma dobre warunki, zawiązane jest sporo ale jeśli dalej będzie padać to ryzyko gnicia z każdym deszczem się znacznie zwiększa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość fujara Napisano 24 Czerwca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 24 Czerwca 2020 8 godzin temu, Darekspire napisał: Chyba jednak będzie trzeba w ciągu kilku najbliższych dni po kropić bo już oznaki sa Jak są już plamki zarazy to możesz pokropić ale kropidłem z wodą święconą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość tvpis Napisano 24 Czerwca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 24 Czerwca 2020 2 godziny temu, Gość Rolnik napisał: Koledzy są już jakieś szacunki plonów na sezon 2020 ? a może dokładniej ilość nasadzen w polsce i UE ? Ziemniak na chwilę obecną ma dobre warunki, zawiązane jest sporo ale jeśli dalej będzie padać to ryzyko gnicia z każdym deszczem się znacznie zwiększa Panie ja ogladam Tvpis, ludzi których rolnicy poparli i tam mówią że susza jest to jak będą gnić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość rolnik Napisano 29 Czerwca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 29 Czerwca 2020 Nadzieja tego sezonu się nieco zmieniła, z suszy na intensywne opady i gnicie ziemniaków inaczej robimy za parę groszy... No chyba że sytuacja w europie jest gorsza, wiadomo coś jakie warunki są w Rumunii ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IGRiT Napisano 15 Lipca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 15 Lipca 2020 Wydzielono osobny wątek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi