Gość Pan Napisano 31 Maja 2020 Zgłoszenie Share Napisano 31 Maja 2020 Pany trzeba trzymać tą cenę to coś się zarobi jeżeli zejdzie poniżej 10 zł to tyle praktycznie wyjdzie koszt produkcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gościu Napisano 1 Czerwca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 1 Czerwca 2020 9 godzin temu, Gość pankracy napisał: wszyscy wiemy że dzis cena na giełdach pasuje.Wiec apeluje do wszystkich którzy nie mają zamówien zeby jutro nie kopali na całego. Z poniedziałku na wtorek to najgorsze zejscie.ja dziś bylem dużym 6t a jutro kopie na busa 3t i mam 1t zamówioną.nie zawalmy giełdy jak to bylo w czwartek i cena 1zł gdyby każdy tak myślał jak pan było by pięknie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gosc. Napisano 1 Czerwca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 1 Czerwca 2020 7 godzin temu, Gość Pan napisał: Pany trzeba trzymać tą cenę to coś się zarobi jeżeli zejdzie poniżej 10 zł to tyle praktycznie wyjdzie koszt produkcji Pany trzeba zmniejszyć nasadzenia i o cenę będziemy spokojni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość duzy Napisano 1 Czerwca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 1 Czerwca 2020 4 hours ago, Guest Gosc. said: Pany trzeba zmniejszyć nasadzenia i o cenę będziemy spokojni. Duże gospodarstwa mają sprzęt, ludzi i muszą zarabiać. Więcej hektarów -> większy zysk proste. Więc wiadomo że będziemy sadzić dużo dopóki będzie się to opłacało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik Napisano 3 Czerwca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 3 Czerwca 2020 Witam jak cena młodego ziemniaka wygląda na dzień dzisiejszy? Z góry dziękuję za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Szydlo Napisano 3 Czerwca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 3 Czerwca 2020 Sandomierz 30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Seba Napisano 3 Czerwca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 3 Czerwca 2020 U mnie koło 20 - 25zł worek 15 kg w hurcie gorzej bo zbyt troszkę kuleje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 3 Czerwca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 3 Czerwca 2020 W Łodzi 17 zł i nie ma komu podać towaru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gosc Paweł Napisano 3 Czerwca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 3 Czerwca 2020 Ja połowę ziemniaka sprzedaję na rynkach regionalnych to tam dziś cena detal ok 3 zł/kg hurtowe ilości 2 zł/kg i jest ok ale cena około 1 zł to przy wydajności 16 ton handlowego mija się z celem. Kopanie na zamówienie i rozeznanie ile mogę sprzedać to recepta na najbliższy czas ale to oczywiście subiektywna opinia. Tak się zastanawiam jaka jest minimalna cena opłacalności za młody ziemniak biorąc pod uwagę mniejsza wydajność i koszt pracownika, który jest dość jednak dość spory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość AB ziemniak Napisano 11 Czerwca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 11 Czerwca 2020 Dużo regionów zalało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Sieradzak Napisano 11 Czerwca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 11 Czerwca 2020 W dniu 3.06.2020 o 10:43, Gość gosc Paweł napisał: Ja połowę ziemniaka sprzedaję na rynkach regionalnych to tam dziś cena detal ok 3 zł/kg hurtowe ilości 2 zł/kg i jest ok ale cena około 1 zł to przy wydajności 16 ton handlowego mija się z celem. Kopanie na zamówienie i rozeznanie ile mogę sprzedać to recepta na najbliższy czas ale to oczywiście subiektywna opinia. Tak się zastanawiam jaka jest minimalna cena opłacalności za młody ziemniak biorąc pod uwagę mniejsza wydajność i koszt pracownika, który jest dość jednak dość spory. 16t to śrut który psuje cenę na giełdzie, A nie towar handlowy, przykrycie 30t i więcej na dzień dzisiejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gość Napisano 11 Czerwca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 11 Czerwca 2020 to ile byście chcieli za tego pędzonego ziemniaka.To nie złoto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość elololo Napisano 12 Czerwca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 12 Czerwca 2020 19 hours ago, Guest gość said: to ile byście chcieli za tego pędzonego ziemniaka.To nie złoto. 20 zł/15 kg to uczciwa cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Krakowiak Napisano 14 Czerwca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 14 Czerwca 2020 Rybitwy 20zl/15kg. Towaru mało. Kupca brak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Master Napisano 14 Czerwca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 14 Czerwca 2020 Kopie już ktoś grunt ? U mnie Lord w pełni kwitnie , łęty duże ładne , ale pod krzakiem średnio 5-6 bulw . Szału nie ma . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gosc. Napisano 14 Czerwca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 14 Czerwca 2020 36 minut temu, Gość Master napisał: Kopie już ktoś grunt ? U mnie Lord w pełni kwitnie , łęty duże ładne , ale pod krzakiem średnio 5-6 bulw . Szału nie ma . W Denarze też szału nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gość Napisano 14 Czerwca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 14 Czerwca 2020 kupca nie ma ale cena dobra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Andrzej Napisano 14 Czerwca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 14 Czerwca 2020 3 godziny temu, Gość Gosc. napisał: W Denarze też szału nie będzie. To nie wiem co wy robicie. U mnie 10- 12 do kopania grunt. Denar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Esi Napisano 14 Czerwca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 14 Czerwca 2020 41 minut temu, Gość Andrzej napisał: To nie wiem co wy robicie. U mnie 10- 12 do kopania grunt. Denar No to kop to cudo bo za chwile będziesz musiał oddać za darmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gosc. Napisano 14 Czerwca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 14 Czerwca 2020 4 godziny temu, Gość Andrzej napisał: To nie wiem co wy robicie. U mnie 10- 12 do kopania grunt. Denar To z pewnością nie uszkodziły przymrozki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 14 Czerwca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 14 Czerwca 2020 Trzymamy cenę rolnicy po co opuszczacie już handlarze się śmieją. W tamtym roku 25 mogło być to i w tym można utrzymać tylko zależy on nas wszystkich. A tak na marginesie kopie i jest 6, 7 bulw pod krzakiem także trochę daje do myślenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość NOTFUNNY Napisano 14 Czerwca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 14 Czerwca 2020 PRZYJEDZ DO WROCKA I TRZYMAJ JA PO 50 GR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Obserwator Napisano 14 Czerwca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 14 Czerwca 2020 Panowie ten sezon jest z ziemniakiem skonczony u nas w powiatach wolbrom miechow zimiorow to tak dowalili ze najstarsi ludzie nie pamietaja kto ma zbyt to sie pozbedzie kto niema to zostanie z setkami ton zimiorow a ziemniaki jak na prospekty piekne lany deszcz jak na zamowienie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Piotrek Błonie Napisano 14 Czerwca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 14 Czerwca 2020 Dziękujemy ESI za zbicie ceny na Broniszach. Brawo wy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 14 Czerwca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 14 Czerwca 2020 Zobaczysz za dwa tyg. Będzie odbicie cenowe to juz pewne. Teraz wszyscy na hura trochę ukopalem i przestaje czekam kapusty nie będę sadził Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi