Gość Realista + xyz Napisano 27 Czerwca 2017 Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwca 2017 (edytowane) "Dziś za ładne jabłka odmiany Szampion można dostać od 1,80 do nawet 2,00 zł za kilogram. W przypadku Jonagoreda i innych sportów Jonagolda, a także Ligola ceny wahają się w granicach od 1,70 do 1,90 zł za kilogram. W przypadku Red Jonaprince ceny oscylują w granicach 2,00 – 2,10 zł/kg, a w przypadku Idareda w kalibrze 70+ sadownicy mogą dostać od 1,50 do 1,60 zł za kilogram." Fragment artykułu z wiarygodnego portalu ogrodniczego. Edytowane 28 Czerwca 2017 przez IGRiT Usunięto niepotrzebną dygresję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Piotr Napisano 28 Czerwca 2017 Zgłoszenie Share Napisano 28 Czerwca 2017 Ponawiam pytanie odnośnie ceny za przerywkę ?czy może ktoś coś wie na ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Esperan Napisano 29 Czerwca 2017 Zgłoszenie Share Napisano 29 Czerwca 2017 Jaką przerwyke ? Z zeszlego roku w sensie druga klase czy jak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 29 Czerwca 2017 Zgłoszenie Share Napisano 29 Czerwca 2017 Za przerywke tego roczna... Sa kwatery na ktorych jest co przerywac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Realista + xyz Napisano 3 Lipca 2017 Zgłoszenie Share Napisano 3 Lipca 2017 Ponawiam pytanie odnośnie ceny za przerywkę ?czy może ktoś coś wie na ten temat? "Dziś sadownicy za pierwsze jabłka z letniej przerywki mogą otrzymać od 60 do nawet 70 groszy za kilogram. Dla porównania rok temu na przełomie czerwca i lipca (rozpoczęcie skupu zielonego przemysłu) pośrednicy proponowali sadownikom od 25 do 30 groszy za kilogram, czyli znacznie mniej niż obecnie. Obok skupu przemysłu z przerywki jest jeszcze sporo firm kupujących jabłka przemysłowe z sezonu 2016/2017. Za tego typu owoce można dziś otrzymać od 33 do 45 groszy zł/kg. Suchy przemysł z poprzedniego sezonu skupowany jest po 65 do nawet 90 groszy za kilogram." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość nick Napisano 5 Lipca 2017 Zgłoszenie Share Napisano 5 Lipca 2017 Czy możecie Państwo wrócić do tematu i zacząć pisać o cenach?Jak ceny na dziś?interesuje mnie gloster i idared.,ktoś sprzedawał ostatnio? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Adam Napisano 7 Lipca 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Lipca 2017 Sprzedaje ktoś jablka? Jak popyt i ceny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zenek Napisano 10 Lipca 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Lipca 2017 Panowie a jak sytuacja w handlu? co z idaredem? ceny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość japisze Napisano 10 Lipca 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Lipca 2017 Panowie a jak sytuacja w handlu? co z idaredem? ceny? pojedyncze firmy, pojedyncze zamowienia, cena tez indywidualna. 1.4idared 1.5 reszta glostera nikt nie chce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość rafal Napisano 10 Lipca 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Lipca 2017 ktoś kto do tej pory trzymał to raczej średni biznes zrobił no ale jak to mowią chytry dwa razy traci. A mialo być 2,50 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość sadownik Napisano 11 Lipca 2017 Zgłoszenie Share Napisano 11 Lipca 2017 Jaka cena Early Genewy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość nick Napisano 12 Lipca 2017 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lipca 2017 dzisiaj na igrit ktoś chce kupić itrowe ilości jabłka po 1 zł,a niżej jest ogłoszenie na obieranie po 0,95 zł idared,rozumiecie coś z tego?Piszcie realne ceny jakie można wziąć za jabłko,chyba nie wszyscy już sprzedali.Mnie interesuje najbardziej cena glostera i idareda,sprzedawał ktoś w tym tygodniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość LAFAYETTE Napisano 12 Lipca 2017 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lipca 2017 (edytowane) Idared 1,45/1,50 sprzedaje Gloster 1,30 niestety nawet... ale nie mam wyboru, mało kto go chce . Edytowane 13 Lipca 2017 przez IGRiT Administracja była na wyjeździe i robi co może ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość haha Napisano 13 Lipca 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Lipca 2017 komu po tyle ? 1,2/1,3 realne ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość ziomek Napisano 13 Lipca 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Lipca 2017 Realne ceny to 1,2 zł i zamówień mało. Znajomy naszykował towar po 1,25 i brak odbioru jak narazie. Słyszałem też o niższych propozycjach, ale to raczej bez sensu, ponieważ dziś na igrit widziałem oferte kupna na obieralnie idared 1,05 oraz golden 1,15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Coast Napisano 13 Lipca 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Lipca 2017 Realne ceny to 1,2 zł i zamówień mało. Znajomy naszykował towar po 1,25 i brak odbioru jak narazie. Słyszałem też o niższych propozycjach, ale to raczej bez sensu, ponieważ dziś na igrit widziałem oferte kupna na obieralnie idared 1,05 oraz golden 1,15 No bez sensu, ale co zrobisz jak nikt nie chce już jabłka eksportowego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marek Napisano 13 Lipca 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Lipca 2017 Ale bzdury chyba że tylko idared został Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość tomek Napisano 13 Lipca 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Lipca 2017 co niektórzy przeszarżowali ........aha i jeszcze jedno dla tych co już sie cieszą że mało jabłka bedzie - sporo tych co przeszarżowali zamiaruje trzymać towar do następnego sezonu także żeby sie znowu ci pierwsi nie zdziwili skąd tyle jabłka na jesieni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Sad Napisano 13 Lipca 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Lipca 2017 co niektórzy przeszarżowali ........aha i jeszcze jedno dla tych co już sie cieszą że mało jabłka bedzie - sporo tych co przeszarżowali zamiaruje trzymać towar do następnego sezonu także żeby sie znowu ci pierwsi nie zdziwili skąd tyle jabłka na jesieniTak oczywiście każdy jeszcze po komorze trzyma. Widać po ofertach "sprzedam", ile tych wytrwałych zostało. Tyle jabłka bedzie, że firmy produkujące skrzyniopalety pacuja na trzy zmiany :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość tonmek Napisano 13 Lipca 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Lipca 2017 może mało masz w dziale sprzedam ogłoszeń ? bo ja widze od groma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Selwood Napisano 14 Lipca 2017 Zgłoszenie Share Napisano 14 Lipca 2017 Tak oczywiście każdy jeszcze po komorze trzyma. Widać po ofertach "sprzedam", ile tych wytrwałych zostało. Tyle jabłka bedzie, że firmy produkujące skrzyniopalety pacuja na trzy zmiany :-) A niech trzymają, a u mnie na skupie co 2-3 dni auto się zmienia bo jabłko z czekoladą... Co za geniusze trzymali do tej pory takie odmiany jak prince, ligol, jonagored.. To ja nie mam pytań, ale cóż.. każdemu zawsze mało.. Aha, a ostatnio nawet widziałem co się z galą must ogłaszał, to już rekordzista.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość thtt Napisano 14 Lipca 2017 Zgłoszenie Share Napisano 14 Lipca 2017 po tak slabym roku ubiegłym jak co niektórzy mowili że "podokladali" do interesu i stać kogoś trzymać rok czasu jablka nic nie sprzedając to chyba jednak w sadownictwie nie jest tak zle bo z czegoś trzeba zyć i robić opłaty min za prąd czyli zapasy finansowe muszą byc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Martyniuk Napisano 14 Lipca 2017 Zgłoszenie Share Napisano 14 Lipca 2017 po tak slabym roku ubiegłym jak co niektórzy mowili że "podokladali" do interesu i stać kogoś trzymać rok czasu jablka nic nie sprzedając to chyba jednak w sadownictwie nie jest tak zle bo z czegoś trzeba zyć i robić opłaty min za prąd czyli zapasy finansowe muszą byc Ale o co Tobie chodzi z tą wypowiedzią? Zapasy finansowe zawsze muszą być bo raz jest rok lepszy a raz gorszy, ale pare lat gorszych z rzędu wykończy co niektórych lub wpędzi w długi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Tvn24 Napisano 14 Lipca 2017 Zgłoszenie Share Napisano 14 Lipca 2017 Idared 7cm 1,2zl Grójec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość 2,50 Napisano 15 Lipca 2017 Zgłoszenie Share Napisano 15 Lipca 2017 miało być 2,50 i jest, ale za 2 kg za idareda 1,10 obecnie sąsiad pogonił a mógl 1,50 wziąć to łaske robił jak ludzie dzwonili, to sie sytacja zmienila jabłek pod dostatkiem zejście znikome Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi