Ursus4062 Napisano 19 Czerwca 2021 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Czerwca 2021 U mnie w jednym polu grunt co jest do połowy równo to jest nawet całkiem a potem idzie pod górę i jest suszej to krzaki siadają od sucha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Michal Napisano 19 Czerwca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 19 Czerwca 2021 Widziałem dzisiaj plantacje w okolicach Kalisza i Ostrowa. Jeśli pola wyglądają tak wszędzie to cena będzie na niemal na 100%. W większość krzaki niewyrosniete, kwitną a do tego wiosenne wygnicia. Ogólnie lipa. A cena w skupach na przyszły tydzień 0.80gr... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gosc. Napisano 19 Czerwca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 19 Czerwca 2021 3 godziny temu, Sieradzak napisał: Tak patrząc na przyrosty ziemniaków w tym sezonie to będzie połowa wydajność zeszlorcznej. Nic te łajzy nie rosną i nie pomagają odżywki podlewania i inne czary. Niektóre odmiany krzaki do pasa i pod spodem śrutu a jeszcze inne ledwo do kolan i 3-4 sztuki w ziemi. Wielu jeszcze włóknin nie ruszyło bo nie ma co kopać. O gruntowych nie ma nawet co pisać. Jakaś parodia uprawowa w tym roku. Pisałem już w tym tygodniu że nie ma żadnych przyrostów i dzisiaj to z przykrością potwierdzam. Nadal bez przyrostów, nać tak jak u ciebie w pas już leży a holendry się kończą od suszy i chorób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość web Napisano 19 Czerwca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 19 Czerwca 2021 4 godziny temu, Sieradzak napisał: Tak patrząc na przyrosty ziemniaków w tym sezonie to będzie połowa wydajność zeszlorcznej. Nic te łajzy nie rosną i nie pomagają odżywki podlewania i inne czary. Niektóre odmiany krzaki do pasa i pod spodem śrutu a jeszcze inne ledwo do kolan i 3-4 sztuki w ziemi. Wielu jeszcze włóknin nie ruszyło bo nie ma co kopać. O gruntowych nie ma nawet co pisać. Jakaś parodia uprawowa w tym roku. na sieradzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gfhj Napisano 20 Czerwca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwca 2021 U nas póżne 20 cm i kwiatek, podlewane a o nie polanych to nie ma co gadać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sieradzak Napisano 20 Czerwca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwca 2021 11 godzin temu, Gość web napisał: na sieradzu No niestety jest słabo. I nic nie wskazuje na poprawę. Najgorszy stan przynajmniej u mnie wykazuje Carera i jest to kwalifikat. Ale takich plantacji jest masa i najgorsze jest to że żadne zabiegi nie mają wpływu na poprawę sytuacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gosc. Napisano 20 Czerwca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwca 2021 5 minut temu, Sieradzak napisał: No niestety jest słabo. I nic nie wskazuje na poprawę. Najgorszy stan przynajmniej u mnie wykazuje Carera i jest to kwalifikat. Ale takich plantacji jest masa i najgorsze jest to że żadne zabiegi nie mają wpływu na poprawę sytuacji. U mnie również carrera najgorsza z holendrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Okolice Wroclawia Napisano 20 Czerwca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwca 2021 39 minut temu, Sieradzak napisał: No niestety jest słabo. I nic nie wskazuje na poprawę. Najgorszy stan przynajmniej u mnie wykazuje Carera i jest to kwalifikat. Ale takich plantacji jest masa i najgorsze jest to że żadne zabiegi nie mają wpływu na poprawę sytuacji. Carrera grunt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gosc. Napisano 20 Czerwca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwca 2021 U mnie grunt, nie wiem jak u Sieradzaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GRz1 Napisano 20 Czerwca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwca 2021 koledzy rzetelnie jaka cena w katowicach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kat Napisano 20 Czerwca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwca 2021 22-20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sieradzak Napisano 20 Czerwca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwca 2021 Też grunt. Tajfun rosnący obok choć piękny może nie jest to i tak wyglada o wiele lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość KRA Napisano 21 Czerwca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 21 Czerwca 2021 Stoje na Kaliszu po 18 nie ma się czym załadować, na Katowicach juz po 25 wołają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gosc Napisano 21 Czerwca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 21 Czerwca 2021 58 minut temu, Gość KRA napisał: Stoje na Kaliszu po 18 nie ma się czym załadować, na Katowicach juz po 25 wołają Jedz na sieradz to cię załadują pod sufit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość onet Napisano 21 Czerwca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 21 Czerwca 2021 Podkarpackie 1 klasa 2 klasa gleby glina wczesne w ogóle nie wyrośnięte już padają od suszy , a co dopiero mówić o czwartej piątej klasie gleby , lipa totalna nie ma co do 15 lipca nawet myśleć o kopaniu a cena już dno . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sieradzak Napisano 21 Czerwca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 21 Czerwca 2021 Godzinę temu, Gość Gosc napisał: Jedz na sieradz to cię załadują pod sufit Ta, ciekawe czym. Jeśli gdzieś ktoś kopie to już kupiec na polu stoi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość KRK Napisano 21 Czerwca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 21 Czerwca 2021 Godzinę temu, Sieradzak napisał: Ta, ciekawe czym. Jeśli gdzieś ktoś kopie to już kupiec na polu stoi. Kolego wystarczy dwa telefony wykonac by wiedziec jaka jest sytuacja na sieradzkim. 15 zł startowo a i mozna urwac i na znak kopia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 21 Czerwca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 21 Czerwca 2021 Sieradz/Wieluń realna cena za żółtego ziemniaka to średnio 14zł. Giełda Katowice średnia cena 18zł. Wrocław podobnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Esi Napisano 21 Czerwca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 21 Czerwca 2021 3 godziny temu, Gość KRK napisał: Kolego wystarczy dwa telefony wykonac by wiedziec jaka jest sytuacja na sieradzkim. 15 zł startowo a i mozna urwac i na znak kopia Można urwać ale też możesz coś dorzucić, i na znak przyjedziesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GRz1 Napisano 21 Czerwca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 21 Czerwca 2021 Tylko byście tymi lublinami z karkowa urywali centusie .Weźcie się do roboty sadźcie swoje a nie urywać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość KRK Napisano 21 Czerwca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 21 Czerwca 2021 Godzinę temu, asus71 napisał: Tylko byście tymi lublinami z karkowa urywali centusie .Weźcie się do roboty sadźcie swoje a nie urywać Sadzimy i jak już jedziemy na gielde to na swoja a nie jak Wy na nasza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GRz1 Napisano 21 Czerwca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 21 Czerwca 2021 nie rozumiem co znaczy nasza to po co przyjezdzaci na ten przeklęty Sieradz nasz jak nie umiecie wyprodukować ładnego towaru To po pierwsze a po drugie czytam i nie widzę tych przemądrzałych którzy pluli chcieli spalić ,zalać, Sieradz za tanie ziemniaki Teraz wszyscy tu chcą kupować jak to świat się zmienia a może nie świat tylko chęć zarobienia na naszych ziemniakach .Dziś odebrałem chyba ze 20 tel od moich kolegów którzy w tamtym roku mnie nie znali 18 było od krakowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gosc. Napisano 21 Czerwca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 21 Czerwca 2021 25 minut temu, asus71 napisał: nie rozumiem co znaczy nasza to po co przyjezdzaci na ten przeklęty Sieradz nasz jak nie umiecie wyprodukować ładnego towaru To po pierwsze a po drugie czytam i nie widzę tych przemądrzałych którzy pluli chcieli spalić ,zalać, Sieradz za tanie ziemniaki Teraz wszyscy tu chcą kupować jak to świat się zmienia a może nie świat tylko chęć zarobienia na naszych ziemniakach .Dziś odebrałem chyba ze 20 tel od moich kolegów którzy w tamtym roku mnie nie znali 18 było od krakowa Kolego za 3-5 dni nikt do ciebie nie będzie dzwonił i zmienisz ton na bardziej przyjazny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Okolice Wroclawia Napisano 21 Czerwca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 21 Czerwca 2021 41 minut temu, Gość Gosc. napisał: Kolego za 3-5 dni nikt do ciebie nie będzie dzwonił i zmienisz ton na bardziej przyjazny. A co to się wydarzy za 3-5 dni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość KRK Napisano 21 Czerwca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 21 Czerwca 2021 2 godziny temu, asus71 napisał: nie rozumiem co znaczy nasza to po co przyjezdzaci na ten przeklęty Sieradz nasz jak nie umiecie wyprodukować ładnego towaru To po pierwsze a po drugie czytam i nie widzę tych przemądrzałych którzy pluli chcieli spalić ,zalać, Sieradz za tanie ziemniaki Teraz wszyscy tu chcą kupować jak to świat się zmienia a może nie świat tylko chęć zarobienia na naszych ziemniakach .Dziś odebrałem chyba ze 20 tel od moich kolegów którzy w tamtym roku mnie nie znali 18 było od krakowa Kazales sadzic swoje to mowie ze sadze i sprzedaje u siebie to znaczy w swoim obszarze a nie tak jak Waszym pasciem co nie możecie w swoim obszarze sprzedać to jezdzicie wszedzie i cene psujecie. Staralem sie napisac dosc prosto zebys zrozumiał. Mam nadzieje ze pomogłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi