Gość Rolnik Napisano 10 Września 2021 Zgłoszenie Share Napisano 10 Września 2021 czyli warto zapełnić przechowalnię dobrym towarem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kra Napisano 10 Września 2021 Zgłoszenie Share Napisano 10 Września 2021 8 godzin temu, Gość Asad napisał: Kłamstwo. Nikt po tyle nie sprzedaje. Aktualnie 9 do 11. Przyjedź na targ do Wolbromia albo Proszowic to cię oświeci cena 5-6 i pół towaru pojechało do domu wczoraj rybitwy do odbioru 7zl 8 godzin temu, Gość Asad napisał: Kłamstwo. Nikt po tyle nie sprzedaje. Aktualnie 9 do 11. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik z Wielkopolski Napisano 10 Września 2021 Zgłoszenie Share Napisano 10 Września 2021 Najgorsze w tym wszystkim jest to, że w Polsce, w odróżnieniu od Holandii czy innych rozwiniętych rolniczo krajach, rolnicy zupełnie nie śledzą rynku krajowego. O szerszej perspektywie to już nawet nie wspomnę... W jakimś Wolbromiu i okolicach ziemniaki nie wyschły (jak w Wielkopolsce) czy nie wymokły jak w innych rejonach i oni kopią i pchają na giełdę bez opamiętania jakby za chwilę świat miał się skończyć. Choćby za darmo, byle się pozbyć. No ludzie... Przed nami co najmniej 8 miesięcy sezonu. Przyzwoita cena będzie na 100 %. Po co koniecznie chcecie sprzedać (rozdać) swój towar jutro ?! Podam Wam przykład mądrej strategii w rozwiniętym kraju... W Holandii w tym sezonie była zasiana rekordowa ilość cebuli (mówi się, że nawet 10 % więcej niż średnia w ostatnich latach). Na to nałożyły się bardzo dobre plony (kilka procent więcej niż zwykle). I co? Ceny wystartowały od bardzo niskich poziomów. W Polce byłoby podobnie. Jednak od jakiegoś czasu wiedzą już, że w Polsce i większości Europy plony są zdecydowanie poniżej średniej. Do tego jest duże zainteresowanie importerów z poza Europy. I co? Mając zapas 1,5 mln ton cebuli (normalnie 1,2-1,3 mln ton) w szczycie dostępności towaru ceny idą do góry. Wyobrażacie to sobie w Polsce? Rolnicy już dostaliby biegunki i wozili na giełdy cebulę po 20 groszy... Taki kraj... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Koszt Napisano 10 Września 2021 Zgłoszenie Share Napisano 10 Września 2021 Żeby coś zdrożało najpierw musi stanieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek1 Napisano 10 Września 2021 Zgłoszenie Share Napisano 10 Września 2021 48 minut temu, Gość Kra napisał: Przyjedź na targ do Wolbromia albo Proszowic to cię oświeci cena 5-6 i pół towaru pojechało do domu wczoraj rybitwy do odbioru 7zl Niech sprzedają kredyt jest nisko oprocentowany to będzie ich stać na nawozy ,sadzeniaki i paliwo. Dolny Śląsk 1-1.2zł. Ilość ok 10 t. Tygodniowo. Oczywiście bez pośredników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik Napisano 10 Września 2021 Zgłoszenie Share Napisano 10 Września 2021 55 minut temu, Gość Kra napisał: Przyjedź na targ do Wolbromia albo Proszowic to cię oświeci cena 5-6 i pół towaru pojechało do domu wczoraj rybitwy do odbioru 7zl Proszę. Nie piszmy o Wolbromiu. Tam nie ma dobrego towaru. I tam mogą być takie ceny. Tam nawet w gratisie powinni oddawać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Mlody Napisano 10 Września 2021 Zgłoszenie Share Napisano 10 Września 2021 53 minuty temu, Gość Kra napisał: Przyjedź na targ do Wolbromia albo Proszowic to cię oświeci cena 5-6 i pół towaru pojechało do domu wczoraj rybitwy do odbioru 7zl G prawda, w Wolbromiu były po 8, ale to ziemniak drugiej klasy, który zgnije w tydzień. Za dobrej klasy soraye trzeba zapłacić minimum10 zeta, i tak płacą na dwóch skupach w okolicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Fhu Napisano 10 Września 2021 Zgłoszenie Share Napisano 10 Września 2021 2 godziny temu, Gość Rolnik napisał: czyli warto zapełnić przechowalnię dobrym towarem Oczywiście ze tak. Chętnie kupię marzec kwiecień maj po 400 tone ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sieradzak Napisano 10 Września 2021 Zgłoszenie Share Napisano 10 Września 2021 Ja nie wiem, wszyscy narzekają że Sieradz dołuje ceny i za darmo oddaje pyre. Ale obojetnie kiedy się słyszy to Wolbrom i Proszowice jest bezcen. To jak to w końcu jest bo nawet z domu na Sieradzu w tym momencie 8-9zl można wziąść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość asad Napisano 10 Września 2021 Zgłoszenie Share Napisano 10 Września 2021 Skupy dzisiaj od 0,55. A Wolbrom 5zl/15kg... Tyle w temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Master Napisano 10 Września 2021 Zgłoszenie Share Napisano 10 Września 2021 Jeśli chodzi o Proszowice , to chodzi o to , że tam kupca jest mało a handel rozkręca się dopiero na jesieni . Byłem tam niedawno z ziemniakiem akurat jak te deszcze były bo nie chciało mi sie na Rybitwy jechać . Ziemniaka było mało cena była 9-10 zł za 15 Kg ale co z tego jak nie miał kto kupić ! Zwinąłem sie stamtąd i pojechałem na Kraków i sprzedałem po 12 zł bez problemu . Teraz jest taka sytuacja , że każdy kopie ,bo ziemniak gnije ! Zawsze sadze część Denara i powiem , że w tym roku nie byłem z niego zadowolony ,bo strasznie gnił . Soraya jest sporo z parchem i trafia się zgniłek , ale ogólnie w porównaniu z Denarem nie jest źle . Cena się zrobi późną jesienią , albo po nowym roku bo towaru pierwszej klasy jest bardzo mało i to nie tylko w Pl poczytajcie jakie są prognozy ziemniaka w Eu jest tak samo jak u nas . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Pyrkosz Napisano 10 Września 2021 Zgłoszenie Share Napisano 10 Września 2021 dokładnie. i wiedzą o tym już duże firmy pakujące. ile masz tyle kupią, 55 groszy na tą chwilę za luz, byle ładny ziemniak był Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik Napisano 10 Września 2021 Zgłoszenie Share Napisano 10 Września 2021 (edytowane) 16 godzin temu, Gość Fhu napisał: Oczywiście ze tak. Chętnie kupię marzec kwiecień maj po 400 tone I widzicie jaka ..., to wyprodukuj sobie sam i trzymaj do marca i oddaj po 400. Panowie nie ma co ragowac na te docinki. Głupie gadanie ... handlarzykow. Przyjdzie czas i pora A każdy za swoje będzie rozliczony. Handlarzyki pajacyki Edytowane 10 Września 2021 przez IGRiT Usunięto inwektywy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik Napisano 10 Września 2021 Zgłoszenie Share Napisano 10 Września 2021 13 godzin temu, Sieradzak napisał: Ja nie wiem, wszyscy narzekają że Sieradz dołuje ceny i za darmo oddaje pyre. Ale obojetnie kiedy się słyszy to Wolbrom i Proszowice jest bezcen. To jak to w końcu jest bo nawet z domu na Sieradzu w tym momencie 8-9zl można wziąść. Chłopie co to jest 8-9 zł??? Ewidentnie zanizacie ceny od dawna. ŁÓDZKIE TO JEST PLAGA!!! 12-14To taka cenę trzymajcie bo to jest minimum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sieradzak Napisano 11 Września 2021 Zgłoszenie Share Napisano 11 Września 2021 Za ziemniaki luzem w big bagu w przeliczenu tyle wychodzi.A tam sprzedają za 5zl i jakoś tego nie komentujesz. Na ten moment jest tyle a za tydzień może będzie i tyle co napisałeś. Nauczyliście się tak pie.... i w koło jedna i ta sama melodia. Już nie raz słyszałem jak przyjechali z okolic Krakowa po ziemniaki i płakali że tu wcale nie jest taniej jak mają u siebie a jeszcze paliwo trzeba zapłacić i zaczyna się skomlenie nawet o 50gr na worku. Ktoś gdzieś gacie opuszcza ale nie jest to jakaś plaga jak twierdzisz. A opowiadania handlarzy jak to tanio na Sieradzu może kupić trzeba brać na luzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Pyrkosz Napisano 11 Września 2021 Zgłoszenie Share Napisano 11 Września 2021 ale nie zaprzeczysz że na igrit jest dużo ogłoszeń z sieradza i z reguły za niskie pieniądze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sieradzak Napisano 11 Września 2021 Zgłoszenie Share Napisano 11 Września 2021 No nie przeczę że tak. Ale co zrobić z takimi ludźmi.To są przeważnie gospodarstwa które nie posiadają transportu możliwość przechowywania. Psują opinię reszcie i z tego wynika to pier.... jaki to Sieradz jest wredny. Igrit to nie cały świat i nie całe Sieradzkie i wrzucanie wszystkich do jednego worka nie poważne.Sam jestem ciekaw następnego sezonu i czy pojawią się oferty po 5zl przy kosztach które się szykują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Slask Napisano 11 Września 2021 Zgłoszenie Share Napisano 11 Września 2021 Nie ma co obrazac Sieradza ani innych regionow, kazdy produkuje i chce sprzedac tylko musimy zaczac inaczej myslec.. Nie dajmy siw zglupiec.. Ziemniaki powinny zaplacic na wiosne.. Duzo ziemniaka z gliny gnije nawet z ochrona a co dopiero bez ochrony.. Koszty robia sie tak wysokie ze nie mozemy oddawac ziemniaka ponizej 8 zl za 15 kg oczywiscie hurtowo.. Nasza praca, paliwo, sadzeniak.. Itd. A hurtownie, gieldy i sklepy tak czy tak swoje zarobia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik Napisano 12 Września 2021 Zgłoszenie Share Napisano 12 Września 2021 Witam po ile teraz można kupić Bellarose 45+ lub 50+ opakowanie big bag Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GRz1 Napisano 12 Września 2021 Zgłoszenie Share Napisano 12 Września 2021 kolego dałem dziś ogłoszenie ze sprzedam bellarose Dzwoniło z 10 kupców i najtańszy dawał 10 zł a najdrożej 13zł za worek Tylko ten za 13 to z transportem do Katowic Wiec tyle mogę Ci powiedzieć oczywiście orek 15kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gosc Napisano 12 Września 2021 Zgłoszenie Share Napisano 12 Września 2021 Jak Bronisze zejscie jakie czv dużo zagranicznych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik Napisano 12 Września 2021 Zgłoszenie Share Napisano 12 Września 2021 W dniu 11.09.2021 o 20:53, Gość Slask napisał: Panowie na igrit są ogloszenia kupie po 0.35 I chyba 0.33 gr. To kto to sprzedaje. Już by się wstydził takie ceny dawac, żalosne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Esk Napisano 12 Września 2021 Zgłoszenie Share Napisano 12 Września 2021 Też widziałem te ogłoszenia i pozwoliłem sobie zadzwonić do tego od 35gr , wygarnąłem gościowi co o nim i podobnych kupcach myślę , proponuję żeby każdy szanujący i umiejący liczyć producent też zadzwonił do takiego delikwenta I mu wygarnąłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość ehe Napisano 13 Września 2021 Zgłoszenie Share Napisano 13 Września 2021 11 godzin temu, Gość Esk napisał: Też widziałem te ogłoszenia i pozwoliłem sobie zadzwonić do tego od 35gr , wygarnąłem gościowi co o nim i podobnych kupcach myślę , proponuję żeby każdy szanujący i umiejący liczyć producent też zadzwonił do takiego delikwenta I mu wygarnąłeś. Tak a sami dzwonicie ze po 6 do wziecia. wwoooww normalnie sie szanujecie po 0,35 ale po 0,4 juz sami dzwonia. 7 zl Rybitwy woww Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Esk Napisano 13 Września 2021 Zgłoszenie Share Napisano 13 Września 2021 Napewno nie oddam za 6 zł , umię liczyć , w moim przypadku koszt wyprodukowania kg ziemniaków to 35gr , nie będę nikomu robił prezentów że swojej ciężkiej pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi