Gość rafał Napisano 10 Stycznia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 10 Stycznia 2021 9 godzin temu, Gość Bartek napisał: Pewnie PRIMA I 30% przemysłu.dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Krzysiek Napisano 10 Stycznia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 10 Stycznia 2021 Jablko slabo,nie oplaca sie,no jest niewesolo,rok lepiej,rok gorzej,ciekaw jestem co bedzie dalej z Borowka...?Ludzie sadza na nowiznach,w miejscach gdzie byl sad,albo..na mokradlach,sadza i sadza,niby letni owoc,raczej chetnych do zbioru nie powinno brakowac bo cieplo i dniowka tez niezla wychodzi..ale ogrom nasadzen chyba zrobi swoje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bart Napisano 10 Stycznia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 10 Stycznia 2021 10 godzin temu, Gość Gardner napisał: Zbyt kiepski ciężko sprzedać za dobre pieniądze. Jeśli jest 7+ i prawie całą czerwona nie ma żadnego problemu ze zbytem. Jedyny problem jest z ceną. Ewelinę mam od 12 lat i mam jakieś doświadczenie w produkcji i handlu. Nie jest to odmiana pozbawiona wad, ale każdy sam musi zdecydować czy warto ją posadzić.produkcje wzrasta i kłopoty w handlu oczywiście się pojawia.trzeba być tego świadomym . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bart Napisano 10 Stycznia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 10 Stycznia 2021 Zapomniałem o najważniejszym. To ulubiona odmiana zająca,zdecydowanie numer 1. Mając wybór, pierwsza na ząb idzie Ewelina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Yapko Napisano 10 Stycznia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 10 Stycznia 2021 Chłopy jak z jednością yapka? U mnie prince w KA ja już tylko 5.8. Jak u was Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Sadownik Napisano 10 Stycznia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 10 Stycznia 2021 3 godziny temu, Gość Yapko napisał: Chłopy jak z jednością yapka? U mnie prince w KA ja już tylko 5.8. Jak u was Łooo chooopie to żeś mocno przepryskał wapnem, musi mrówczan i chlorek co 3 dni a do tego bez wątpienia aminokwasy i to koniecznie roślinne też były podawane. U mnie słabo tylko 7.2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Janusz Napisano 11 Stycznia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 11 Stycznia 2021 U mnie beton, mrówczanu zero. Chlorek z amino 3-4 tygodnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gggg Napisano 11 Stycznia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 11 Stycznia 2021 I po malutku robi się zielono na ingricie czekamy do lutego nie denerwujmy się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gość Napisano 11 Stycznia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 11 Stycznia 2021 W dniu 9.01.2021 o 21:37, Gość Bartek napisał: I 30% przemysłu.dziekuje Z super towaru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Czarek Napisano 12 Stycznia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 12 Stycznia 2021 14 godzin temu, Gość gość napisał: W dniu 9.01.2021 o 21:37, Gość Bartek napisał: I 30% przemysłu.dziekuje Z super towaru. i jeszcze zapomniales o II KLASIE tez tam z 20%...Chyba,ze nie biora...Moja rada: odbierac od grup i II klase i przemysl,a jablka wazyc u siebie,bo mozna byc niemilo zaskoczonym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prorok Napisano 12 Stycznia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 12 Stycznia 2021 Wszyscy chcą kupić nikt nie chce zapłacić;)a sadownicy otwierają coraz więcej komór...wygląda to fatalnie:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość sadownik Napisano 12 Stycznia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 12 Stycznia 2021 Najśmieszniejsze jest to ,że popyt na jabłka jest ogromny,wszyscy chcą u nas kupować...oczywiście na reexport i nawet chcą płacić więcej...ale po co?jak ludzie sami wystawiają ceny w ogłoszeniach...0,9 zł, 1zł...chyba sadownik to jest jakiś dotychczas nieopisany stan umysłuWszyscy potrafią sobie policzyć koszty...wszyscy wiedzą za ile im się opłaca,tylko nie sadownik,po co te wydajności z ha, po co najwymyślniejsze programy ochrony,odżywki,nawozy,cuda wianki,jeśli sami sobie zje...cie efekt końcowy?jeden przed drugim...ja sprzedałem ,sąsiad nie...ooo...wysypał na patelnię..jak fajnie...Ludzie!!Obudźcie się!! Wszyscy zarabiają na waszym towarze tylko nie wy!!Ale kur...z innej beczki...jestem sobie na Zjazdowej w Łodzi na zakupach...pada śnieg z deszczem,wieje...pod wiatami ,pod dachem kilku sprzedających,reszta pod gołym niebem...pytam dlaczego...pod tą wiatą to drożej jest stać czy jak?Nieee...pod wiatą to kupca nie ma!!!No to mówię ..a jakbyście wszyscy pod tę wiatę przejechali to kupiec co by zrobił?Ano nie wiadomo...tak już jest i tyle.Jak ma was ktokolwiek szanować jak sami siebie nie szanujecie??!!!...jedzie sobie taki kupiec..w ciepłym samochodzie i co myśli?No debile,bo nie inaczej.Sadownik to stan umysłu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marcin Napisano 12 Stycznia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 12 Stycznia 2021 W punkt kolego sadowniku. Otwierają? Nikt nie otwiera, chociaż nie bardzo jest co otwierać bo dużo w moich okolicach, Warka, ludzi już wyprzedalo towar. Oczywiście wiem ze nigdy nie zabraknie. Ale jest masa po gradzie Cena też powoli do góry, telefony się urywają :) już dziś za 5,6 odmian można wziąć 2 zł za kg na wagę także luuuuuz:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 12 Stycznia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 12 Stycznia 2021 1 godzinę temu, Gość Marcin napisał: W punkt kolego sadowniku. Otwierają? Nikt nie otwiera, chociaż nie bardzo jest co otwierać bo dużo w moich okolicach, Warka, ludzi już wyprzedalo towar. Oczywiście wiem ze nigdy nie zabraknie. Ale jest masa po gradzie Cena też powoli do góry, telefony się urywają już dziś za 5,6 odmian można wziąć 2 zł za kg na wagę także luuuuuz:) Wymień chociaż by 1 odmianę po 2 zł oprócz gali pasek......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prorok Napisano 12 Stycznia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 12 Stycznia 2021 4 godziny temu, Gość sadownik napisał: Najśmieszniejsze jest to ,że popyt na jabłka jest ogromny,wszyscy chcą u nas kupować...oczywiście na reexport i nawet chcą płacić więcej...ale po co?jak ludzie sami wystawiają ceny w ogłoszeniach...0,9 zł, 1zł...chyba sadownik to jest jakiś dotychczas nieopisany stan umysłuWszyscy potrafią sobie policzyć koszty...wszyscy wiedzą za ile im się opłaca,tylko nie sadownik,po co te wydajności z ha, po co najwymyślniejsze programy ochrony,odżywki,nawozy,cuda wianki,jeśli sami sobie zje...cie efekt końcowy?jeden przed drugim...ja sprzedałem ,sąsiad nie...ooo...wysypał na patelnię..jak fajnie...Ludzie!!Obudźcie się!! Wszyscy zarabiają na waszym towarze tylko nie wy!!Ale kur...z innej beczki...jestem sobie na Zjazdowej w Łodzi na zakupach...pada śnieg z deszczem,wieje...pod wiatami ,pod dachem kilku sprzedających,reszta pod gołym niebem...pytam dlaczego...pod tą wiatą to drożej jest stać czy jak?Nieee...pod wiatą to kupca nie ma!!!No to mówię ..a jakbyście wszyscy pod tę wiatę przejechali to kupiec co by zrobił?Ano nie wiadomo...tak już jest i tyle.Jak ma was ktokolwiek szanować jak sami siebie nie szanujecie??!!!...jedzie sobie taki kupiec..w ciepłym samochodzie i co myśli?No debile,bo nie inaczej.Sadownik to stan umysłu? Polać mu!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Roman Napisano 12 Stycznia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 12 Stycznia 2021 Koledzy sadownicy proszę o poradę. Najprawdopodobniej rozszczelnila mi się komora bo tlen przez tydzień urósł do 4,4% i rośnie, co2 normie 1,8. Czy jest szansa , że jabłko wytrzyma jeszcze miesiąc? Jędrność 6,5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prorok Napisano 12 Stycznia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 12 Stycznia 2021 1 godzinę temu, Gość Roman napisał: Koledzy sadownicy proszę o poradę. Najprawdopodobniej rozszczelnila mi się komora bo tlen przez tydzień urósł do 4,4% i rośnie, co2 normie 1,8. Czy jest szansa , że jabłko wytrzyma jeszcze miesiąc? Jędrność 6,5 Sprawdź płyn w syfonie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Roman Napisano 12 Stycznia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 12 Stycznia 2021 Płyn jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prorok Napisano 13 Stycznia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 13 Stycznia 2021 9 godzin temu, Gość Roman napisał: Płyn jest. Otwierałeś okienko?dorzucales wapna? Sprawdź uszczelkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość sadownik Napisano 13 Stycznia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 13 Stycznia 2021 Jabłko na obieranie płacą sami 0,6 zł a wczoraj patrzę na igrit i oczom nie wierzę...ktoś chce za ładnego idareda z chłodni 0,6 zł!! Widzieliście to? Zatem zwracam się do owego sprzedawcy..:Czemuś nie wysypał tego na jesieni durniu jeden tylko wkur.... asz.ludzi teraz?Na chleb nie masz?To do cięcia idź za 180 zł na dzień, na pewno na chleb starczy jeszcze na waciki dla kobity zostanie.Wracając do Zjazdowej..przejedźcie się kiedyś specjalnie nawet zobaczyć to koczownicze plemię czerwononosych beduinów między zasypanymi śniegiem skrzynkami...tylko jurt tam brakuje normalnie,jeszcze żeby to drożej było...ale ceny niższe niż na export lub bardzo podobne...aszzz...szkoda gadać,to już nawet nie jest śmieszne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prorok Napisano 13 Stycznia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 13 Stycznia 2021 7 minut temu, Gość sadownik napisał: Jabłko na obieranie płacą sami 0,6 zł a wczoraj patrzę na igrit i oczom nie wierzę...ktoś chce za ładnego idareda z chłodni 0,6 zł!! Widzieliście to? Zatem zwracam się do owego sprzedawcy..:Czemuś nie wysypał tego na jesieni durniu jeden tylko wkur.... asz.ludzi teraz?Na chleb nie masz?To do cięcia idź za 180 zł na dzień, na pewno na chleb starczy jeszcze na waciki dla kobity zostanie.Wracając do Zjazdowej..przejedźcie się kiedyś specjalnie nawet zobaczyć to koczownicze plemię czerwononosych beduinów między zasypanymi śniegiem skrzynkami...tylko jurt tam brakuje normalnie,jeszcze żeby to drożej było...ale ceny niższe niż na export lub bardzo podobne...aszzz...szkoda gadać,to już nawet nie jest śmieszne Cały czas powtarzam.sami nie szanujemy siebie więc jak inni mają nas szanować??? Dopóki połowa jabłek nie zostanie w sadzie ta druga połowa nie zdrożeje do zadowalającego poziomu. Ale do kogo te słowa jak sadownik lubi pracować za darmo.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość s Napisano 13 Stycznia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 13 Stycznia 2021 1 godzinę temu, Gość sadownik napisał: Jabłko na obieranie płacą sami 0,6 zł a wczoraj patrzę na igrit i oczom nie wierzę...ktoś chce za ładnego idareda z chłodni 0,6 zł!! Widzieliście to? Zatem zwracam się do owego sprzedawcy..:Czemuś nie wysypał tego na jesieni durniu jeden tylko wkur.... asz.ludzi teraz?Na chleb nie masz?To do cięcia idź za 180 zł na dzień, na pewno na chleb starczy jeszcze na waciki dla kobity zostanie.Wracając do Zjazdowej..przejedźcie się kiedyś specjalnie nawet zobaczyć to koczownicze plemię czerwononosych beduinów między zasypanymi śniegiem skrzynkami...tylko jurt tam brakuje normalnie,jeszcze żeby to drożej było...ale ceny niższe niż na export lub bardzo podobne...aszzz...szkoda gadać,to już nawet nie jest śmieszne Nie wyzywaj ludzi, tylko jedź i zobacz ten towar za 0,6pln Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prorok Napisano 13 Stycznia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 13 Stycznia 2021 2 godziny temu, Gość Gość s napisał: Nie wyzywaj ludzi, tylko jedź i zobacz ten towar za 0,6pln Dlaczego stwierdzenie faktu niby ma być wyzywaniem ludzi??? Woda jest mokra niebo niebieskie a ktoś zbierający przemysł po 8 gr jest idiota...same fakty bez obrażania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Lech Napisano 13 Stycznia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 13 Stycznia 2021 2 godziny temu, Prorok napisał: Dlaczego stwierdzenie faktu niby ma być wyzywaniem ludzi??? Woda jest mokra niebo niebieskie a ktoś zbierający przemysł po 8 gr jest idiota...same fakty bez obrażania tak samo jak osoba która próbuje z tym stwierdzeniem polemizować, w 18 jak i mój kolega jedyni na wsi zostawilismy przemysł pod drzewami to się cała wieś z nas śmiała, tak wyglądają niestety polskie realia, a wieś obok pobili się ludzie w kolejce na skupie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prorok Napisano 13 Stycznia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 13 Stycznia 2021 2 godziny temu, Gość Lech napisał: tak samo jak osoba która próbuje z tym stwierdzeniem polemizować, w 18 jak i mój kolega jedyni na wsi zostawilismy przemysł pod drzewami to się cała wieś z nas śmiała, tak wyglądają niestety polskie realia, a wieś obok pobili się ludzie w kolejce na skupie Ja zostawiłem jabłka na drzewie o tym co pod nawet nie wspominam.poszlo hasło ,że sprzedaje gospodarkie;) Przeżyłem 18,19,20 to może i dam radę 21..byle wesoło było:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi