Gość Ashh Napisano 30 Lipca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 30 Lipca 2021 Panowie powiedzcie jakie realne plony macie w tym roku z gruntu? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Scania esi Napisano 30 Lipca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 30 Lipca 2021 Późny ziemniak melody przewiduje 60ton z hektara pięknie wygląda plantacja 4 razy pryskane na zarazę podlewana i ładnie dopaduje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość obserwatore romano Napisano 30 Lipca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 30 Lipca 2021 5 godzin temu, Gość Ashh napisał: Panowie powiedzcie jakie realne plony macie w tym roku z gruntu? Pozdrawiam 50 ton ha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ursus4062 Napisano 30 Lipca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 30 Lipca 2021 8 godzin temu, Gość Ashh napisał: Panowie powiedzcie jakie realne plony macie w tym roku z gruntu? Pozdrawiam Lord między 35, a 40, ranomi między 40 a 45, arizone przewiduje na 70 albo lepiej, nie podlewane, 3 razy na zaraze kropione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ursus4062 Napisano 30 Lipca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 30 Lipca 2021 Oczywiście ton z hektara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Yxz Napisano 30 Lipca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 30 Lipca 2021 Północna Wlkp 10ton handlowego, reszta śrut, komosa nawet usycha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kra Napisano 30 Lipca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 30 Lipca 2021 43 minuty temu, Ursus4062 napisał: Oczywiście ton z hektara A ja przewiduje 20 ton pszenicy i 10 ton rzepaku oczywiście z ha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rolnik9876 Napisano 30 Lipca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 30 Lipca 2021 Ziemniaków w tym roku nie będzie przynajmniej w woj. Małopolskie. Smród z daleka tak gniją plantacje robione na 50ton. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ursus4062 Napisano 30 Lipca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 30 Lipca 2021 To wszystko zależy jakie pole. Sam mam pole przychyle ale bez spadku, to rzędy wyrównała ulewa i gniją. Gdzie jest pole równe z lekkim spadkiem wzdłuż rzędów, tam i plon jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ursus4062 Napisano 30 Lipca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 30 Lipca 2021 U nas okolice krk we większości gdzie równe pole tam woda w rzędach i wszystko zgnije jeśli już nie zgnilo, gdzie się nie popatrz to ludzie podnoszą rodlice w polu jak jest jakiś dołek bo nie ma sensu tego wykopywać, a ile ludzi już potalerzowalo niektore plantacje. Ale jak jest pole ładne, to kto się postarał to ma plon ogromny, każdy z okolicy to powie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ursus4062 Napisano 30 Lipca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 30 Lipca 2021 A że reszta polski ma suszę to już nie moja wina. Ciekawi mnie tylko sytuacja w busku, bo stamtąd ludzie wożą pięknego ziemniaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Koza Napisano 9 Września 2021 Zgłoszenie Share Napisano 9 Września 2021 Okolice Poznania susza niesamowita plon handlowy ok. 15t/ha i z tego 60% 4-4,5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość ziemniak Napisano 11 Września 2021 Zgłoszenie Share Napisano 11 Września 2021 Potwierdzam to co Koza pisze. Okolice poznania 15 max 20 ton handlowego w kalibrażu 4-5. Na podlewanych plantacjach nie wiele lepiej. Susza zrobiła swoje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kmi Napisano 12 Września 2021 Zgłoszenie Share Napisano 12 Września 2021 8 godzin temu, Gość ziemniak napisał: Potwierdzam to co Koza pisze. Okolice poznania 15 max 20 ton handlowego w kalibrażu 4-5. Na podlewanych plantacjach nie wiele lepiej. Susza zrobiła swoje. Małopolska okolice Charsznica 30-60t ale z nadmiaru wody dużo ziemniaków nagnitych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Michal Napisano 12 Września 2021 Zgłoszenie Share Napisano 12 Września 2021 Okolice środy wielkopolskiej gala 15 ton z hektara i do tego bardzo drobna 35-50 tragedia sucho dało popalić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość George Napisano 14 Września 2021 Zgłoszenie Share Napisano 14 Września 2021 U nas też przewidywania były duże ziemniaki piękne, nawadniane po 5-7 razy zależy od pola. A przyszło do kopania to jest od 15 do 30 ton z ha handlowego ziemniaka reszta odpad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość George Napisano 14 Września 2021 Zgłoszenie Share Napisano 14 Września 2021 U nas też przewidywania były duże ziemniaki piękne, nawadniane po 5-7 razy zależy od pola. A przyszło do kopania to jest od 15 do 30 ton z ha handlowego ziemniaka reszta odpad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik Napisano 17 Września 2021 Zgłoszenie Share Napisano 17 Września 2021 U nas też mimo podlewania plony bardzo słabe. 20 Max 25 ton. Jeszcze w Sierpniu nalalo i dużo zgnilo. Mazowieckie okolice Siedlec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik Napisano 17 Września 2021 Zgłoszenie Share Napisano 17 Września 2021 A i nas średni 45 ale boje się ze nie wykopie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik Napisano 17 Września 2021 Zgłoszenie Share Napisano 17 Września 2021 To bylo do przewidzenia zimna wiosna pozniej susza ziemniak bardzo slabo zawiazal pozniej przyszly ulewy ziemia klapla i to wcale noe roslo a na koniec wygnily z nadmiaru wolgoci .dzis swietokrzyskie 60 litra dobije co w ziemi plony sa ok 15 z ha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość perkins Napisano 18 Września 2021 Zgłoszenie Share Napisano 18 Września 2021 Ja jestem z woj śląskiego u mnie ziemniaki były na 5 klasie ziemi piasek bo akurat u mnie są słabe ziemie plon by nie bajerować jest lepszy niż w tamtym roku i na dodatek zero nagryzionych. rok temu odchodziło mi 3-4 ton z h przeżartych przez pędraki i myszy a mimo ze było pryskane na robaka to nic nie dało. a w tym roku zero odpadu ziemniak czysty idealny. średnio mi wyszło 40ton z h. przy czym zero podlewania raz pryskane na zarazę i i stonkę. Tylko ziemniaki jak sprawdzałem w czasie żniw w lipcu to takie jak kurze jajka ale przez sierpień mi bardzo podrosły czego się nie spodziewałem a liczyłem ze będzie kiepsko ale jest naprawdę super żeby jeszcze ceną się utrzymała lub poszła w góre to będzie ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gosc Napisano 18 Września 2021 Zgłoszenie Share Napisano 18 Września 2021 A jaką odmianę sadzisz że raz tylko na zarazę pryskales ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Longer Napisano 18 Września 2021 Zgłoszenie Share Napisano 18 Września 2021 Lubelskie Radzyń podlaski.plony 25-35 z ha ale słyszałem że i 10 się trafia.podlewane 10 ton z ha więcej.trafiaja się nadgnite.ogolnie ziemniaka 60 procent tamto rocznego.skrobiowe bida 15-20 ton z ha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik Napisano 18 Września 2021 Zgłoszenie Share Napisano 18 Września 2021 2 godziny temu, Gość perkins napisał: Ja jestem z woj śląskiego u mnie ziemniaki były na 5 klasie ziemi piasek bo akurat u mnie są słabe ziemie plon by nie bajerować jest lepszy niż w tamtym roku i na dodatek zero nagryzionych. rok temu odchodziło mi 3-4 ton z h przeżartych przez pędraki i myszy a mimo ze było pryskane na robaka to nic nie dało. a w tym roku zero odpadu ziemniak czysty idealny. średnio mi wyszło 40ton z h. przy czym zero podlewania raz pryskane na zarazę i i stonkę. Tylko ziemniaki jak sprawdzałem w czasie żniw w lipcu to takie jak kurze jajka ale przez sierpień mi bardzo podrosły czego się nie spodziewałem a liczyłem ze będzie kiepsko ale jest naprawdę super żeby jeszcze ceną się utrzymała lub poszła w góre to będzie ok Raz pryskane na zaraze i na takiej klasie ziemi to 40 ton nigdy nie uwierzę. 6 zabiegów od zarazy nawadnianie po 3-4 razy zależy od pola i kopiemy 25-30 Max. Bajki bajki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 19 Września 2021 Zgłoszenie Share Napisano 19 Września 2021 15 ton bo na 1/3 trzeba podnosić lemiesz a to co zostało gnije. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi