Gość Scania esi Napisano 13 Września 2022 Zgłoszenie Share Napisano 13 Września 2022 Ja już też zacząłem kopać, żeby zima mnie w polu nie zastała, wszystko na przechowalnie kopie. Ogłaszają się ciągle ci co powinni dawno zostać wykluczeni z rynku i pier.... Cenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 13 Września 2022 Zgłoszenie Share Napisano 13 Września 2022 Pieczywo drogie, w tym roku wszystko się sprzedaje nie siejecie lametu trzymajcie cenę chłopy i łapki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Maro Napisano 13 Września 2022 Zgłoszenie Share Napisano 13 Września 2022 2 godziny temu, Gość Henryk napisał: Mamy połowę września szkoda żeby nikt nie zadzwonił mamy samo sezon wszyscy kopia. To takie dziwne że dzwonia? Na igrit non stop Ci sami się oglaszaja i dochodza nowi, to skoro aż tak dużo jest to po co się ciągle ogłasza? Oczywiście towaru jest jak na wrzesień przystało ale jaki i ile to będzie to już bym podyskutowal. Na Śląsku słyszałem od rolników że same lulki i plonu nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Mati Napisano 13 Września 2022 Zgłoszenie Share Napisano 13 Września 2022 Świętokrzyskie bardzo kiepsko z ziemniakiem Panowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Mateo Napisano 13 Września 2022 Zgłoszenie Share Napisano 13 Września 2022 Świętokrzyskie bardzo kiepsko z ziemniakiem Panowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Luke222 Napisano 13 Września 2022 Zgłoszenie Share Napisano 13 Września 2022 Nie wiem skąd info że na Śląsku słabo - Red Sonia 50/ ha także nie jest źle. Cena okolice Rybnika z domu 1,7 / kg, na sklepy 1,2 / kg i mam nadzieję że będzie jeszcze lepiej bo dopiero zaczynam kopać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Jan Napisano 13 Września 2022 Zgłoszenie Share Napisano 13 Września 2022 2 godziny temu, Gość Luke222 napisał: Nie wiem skąd info że na Śląsku słabo - Red Sonia 50/ ha także nie jest źle. Cena okolice Rybnika z domu 1,7 / kg, na sklepy 1,2 / kg i mam nadzieję że będzie jeszcze lepiej bo dopiero zaczynam kopać Okolice Gliwic kiepsko. Gratulacje z tym plonem w tym roku będziesz wygranym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Pedro Napisano 14 Września 2022 Zgłoszenie Share Napisano 14 Września 2022 Koledzy był ktoś może w Proszowicach lub Wolbromiu?? Jak tam wygląda sytuacja?? Pomijając temat jakości towaru jaki się tam pojawia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Kujawy Napisano 14 Września 2022 Zgłoszenie Share Napisano 14 Września 2022 Na Kujawach plony względnie dobre , duża różnica w plonowaniu względem odmian , jakość bardzo dobra .Mówimy o plantacjach nawadnianych . Cena 0.80 gr big bag Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość pietrek Napisano 14 Września 2022 Zgłoszenie Share Napisano 14 Września 2022 W wolbromiu to musisz dopłacić że sprzedać tam jest zawsze najtaniej a nie każdy ma ujowy towar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość OpolskiDżonun Napisano 14 Września 2022 Zgłoszenie Share Napisano 14 Września 2022 14 godzin temu, Gość Luke222 napisał: Nie wiem skąd info że na Śląsku słabo - Red Sonia 50/ ha także nie jest źle. Cena okolice Rybnika z domu 1,7 / kg, na sklepy 1,2 / kg i mam nadzieję że będzie jeszcze lepiej bo dopiero zaczynam kopać Potwierdzam opolskie podobnie 1,60-1,80 plon też jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wałek Napisano 14 Września 2022 Zgłoszenie Share Napisano 14 Września 2022 2 godziny temu, Gość OpolskiDżonun napisał: Potwierdzam opolskie podobnie 1,60-1,80 plon też jest Podawajcie ceny w hurcie a nie w detalu, to forum producentów a nie straganiarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marek Napisano 15 Września 2022 Zgłoszenie Share Napisano 15 Września 2022 Rumunia Węgry blugaria Włochy zaczyna się ogień ja dzisiaj w 24 t kal. 50 bigbags 90 gr na rumunie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Piotr Proszowice Napisano 16 Września 2022 Zgłoszenie Share Napisano 16 Września 2022 Panowie Rumuni już ładują za ładny towar płacą 15 zł nigdy z tak wysokiej ceny nie zaczynali mowił mi kierowca że tam u nich bardzo mało ziemniaka bo była susza i nic nie urosło tak że spokojnie cena bedzie szla w górę.Nie ma po co jeździć na giełdę Kupiec sam przyjedzie do domu i zaplaci tyle ile będzie trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Wacul Napisano 16 Września 2022 Zgłoszenie Share Napisano 16 Września 2022 8 godzin temu, Gość Piotr Proszowice napisał: Panowie Rumuni już ładują za ładny towar płacą 15 zł nigdy z tak wysokiej ceny nie zaczynali mowił mi kierowca że tam u nich bardzo mało ziemniaka bo była susza i nic nie urosło tak że spokojnie cena bedzie szla w górę.Nie ma po co jeździć na giełdę Kupiec sam przyjedzie do domu i zaplaci tyle ile będzie trzeba. I tak i nie. Handluje z Rumunia i cena wyższa jak 15 zl juz ich będzie blokować przynajmniej oni tak twierdza czyli trzeba na to wziąść widelki 1-2 zl. Towaru moze niema u nas ogromnych ilości ale tez nie braknie . Może bambry w maju poprostu nie wyrzuca nadwyzek. Wielkie gospodarstwa co uprawiaja powyżej 50 ha dopiero sie szykują do wykopkow. W Europie podobnie, choć ogólnie cena zadna nie zachęca zeby do nas ściągać. Problemem jest niewiadoma czy ceny przechowania przeloza sie na ceny towaru . Nie jeden wielki juz mówi ze woli sprzedać do swiat niz pchac się w koszty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnikk Napisano 16 Września 2022 Zgłoszenie Share Napisano 16 Września 2022 Taa. Zimę poczują to zaczną płacić. Handlarze nie zarobia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Misiek Napisano 16 Września 2022 Zgłoszenie Share Napisano 16 Września 2022 Na świecie nadchodzi głód. Ziemniak będzie w cenie bo susza w Europie. Handel dopiero się zacznie. Romki będą płacić jak głód im zajrzy w oczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 16 Września 2022 Zgłoszenie Share Napisano 16 Września 2022 W dniu 15.09.2022 o 10:42, Gość Marek napisał: Rumunia Węgry blugaria Włochy zaczyna się ogień ja dzisiaj w 24 t kal. 50 bigbags 90 gr na rumunie Potwierdzam. Co nie zmienia faktu, że nadal można kupić ziemniaki po 10zł za worek, w jakości handlowej. A co będzie dalej? Czas pokaże, masa producentów nie sprzedaje teraz towaru każdy przechowywać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kpr Napisano 16 Września 2022 Zgłoszenie Share Napisano 16 Września 2022 30 minut temu, Marcin napisał: Potwierdzam. Co nie zmienia faktu, że nadal można kupić ziemniaki po 10zł za worek, w jakości handlowej. A co będzie dalej? Czas pokaże, masa producentów nie sprzedaje teraz towaru każdy przechowywać. Proszowice, Skalbmierz, wolbrom 10-12zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolpol Napisano 17 Września 2022 Zgłoszenie Share Napisano 17 Września 2022 Witam, jaka cena ziemniaków na giełdzie Rybitwy w Krakowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Pedro Napisano 17 Września 2022 Zgłoszenie Share Napisano 17 Września 2022 5 godzin temu, Gość Rolpol napisał: Witam, jaka cena ziemniaków na giełdzie Rybitwy w Krakowie? W czwartek 16-18 zł. I niech nikt niemowi że było inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Janek Napisano 18 Września 2022 Zgłoszenie Share Napisano 18 Września 2022 15 godzin temu, Gość Pedro napisał: W czwartek 16-18 zł. I niech nikt niemowi że było inaczej. Za czerwonego tak. Za zoltego 15 to jest Max oczywiście mowimy o jakims hurcie a nie po worku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gosc handlarz Napisano 18 Września 2022 Zgłoszenie Share Napisano 18 Września 2022 dopiero Rumun był zły teraz juz dobry. gdzie jest Agrounia ?? czemu dziś nie bije alarm.. nasz polski ziemniak taki dobry ze powien w kraju zostać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość kupiec Napisano 18 Września 2022 Zgłoszenie Share Napisano 18 Września 2022 4 godziny temu, Gość gosc handlarz napisał: dopiero Rumun był zły teraz juz dobry. gdzie jest Agrounia ?? czemu dziś nie bije alarm.. nasz polski ziemniak taki dobry ze powien w kraju zostać No właśnie. Dwa tygodnie zły a reszta roku wspaniały. Mentalność polskiego chłopka. Wstyd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Pedro Napisano 18 Września 2022 Zgłoszenie Share Napisano 18 Września 2022 5 godzin temu, Gość gosc handlarz napisał: dopiero Rumun był zły teraz juz dobry. gdzie jest Agrounia ?? czemu dziś nie bije alarm.. nasz polski ziemniak taki dobry ze powien w kraju zostać A co kolego boisz się że nie będziesz miał czym handlować?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi