gosp.rolne Napisano 8 Czerwca 2022 Zgłoszenie Share Napisano 8 Czerwca 2022 Ziemniak dość prosty w uprawie,nadprodukcja i mamy co mamy z cenami.......co będzie dalej zobaczymy czy pogoda pomoże czy może utrudni produkcje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Bolesław Napisano 9 Czerwca 2022 Zgłoszenie Share Napisano 9 Czerwca 2022 Jaka cena na Giełdzie Rybitwy Kraków ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Ekonomista Napisano 9 Czerwca 2022 Zgłoszenie Share Napisano 9 Czerwca 2022 9 godzin temu, Gość Witold napisał: Ja mam babcie z dobrą emeryturą to i tak wyjdę na swoje. W październiku covid + małpia ospa i babcia może pomagać, ale z zaświatow. W takim wieku nikt nie zna dnia ani godziny. 13 godzin temu, Gość HandelZagranica napisał: Chłopie w czym problem ?nie musisz produkować, możesz handlować skoro widzisz w tym dobry interes ... Już dawno wyleczyłem się z produkcji warzyw. Co trzeba to kupie od chłopka i na targowisku sprzedam z marżą, która mnie zadowoli. W tym roku sam rzepak i pszenica, wyjdę na tym lepiej niż na warzywach. Lepszy mały handelek niż duży szpadelek! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Ina Napisano 9 Czerwca 2022 Zgłoszenie Share Napisano 9 Czerwca 2022 Wiecie chłopy jak czytam co piszecie to dumny jestem z siebie. W zeszłym roku miałem 7ha i przy od jesieni po tych pyrach został mi tylko ból kręgosłupa bo sprzedaż po 12 to były dla mnie śmieszne pieniądze. W tym roku mam 3 ha i miejmy nadzieję że jakoś uda mi się to sprzedać w detalu i na restaurację. Co najśmieszniejsze w tym roku najlepiej zarobiłem na "drobnych" które miały iść do mnie w pole. W przyszłym roku myślę że działka 1,5 ha to max co zasadzę. Z domu na detal starczy. Piszecie o imporcie, o zaniżaniu cen itp. trzeba być idiotą żeby w takiej branży robić. Niech sobie ludzie zaniżają. Ja dziś zamiast myśleć o kopaniu za dwa tyg, grzebaniu przy Annie, denerwowanie się że paliwo po 8 a pas do Anny w przeciągu 3 lat podrożał 3 krotnie itd martwię się o żonę i dom i mam to w d a jak ktoś chce być niewolnikiem to niech będzie nie ważne czy u nas czy z zachodu. Bądźmy szczerzy i tak nikt naszej pracy nie doceniał to może jak jej zabraknie to doceni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Maruda Napisano 9 Czerwca 2022 Zgłoszenie Share Napisano 9 Czerwca 2022 Szanujmy chłopków bo kto da tak zarobić jak nie oni? Pójdziesz do roboty to będziesz musiał zapier.... A tak wypier..... chłopka bez mydła. 2 kursy się zrobi w tygodniu i jest tyle co przez miesiąc w robocie. Apeluje szanujmy chłopków! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Wlkp Napisano 9 Czerwca 2022 Zgłoszenie Share Napisano 9 Czerwca 2022 Kiedys to mowilem ze jak rolnik tanio sprzedaje to doklada z emerytury rodzicow a teraz emerytura 1300 zl nawet na tone ekogroszku nie starczy na wet na 500 kilo to rownowartosc okolo 400 kg .Paliwo niedlugo 10 zl a tu jeden pisze ze narobil zapasow ale jak mu sie te zapasy skoncza to da 10 zl i ciekawe co powie .Ogolnie ziemniak mlody pod koniec czerwca minimum 0.80 groszy bo ponizej to dokladanie w tych czasach pozdrawiam zeby nam sie zylo w miare okej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Ekonomista Napisano 9 Czerwca 2022 Zgłoszenie Share Napisano 9 Czerwca 2022 Najpierw niech chłopek sam siebie zacznie szanować bo to jest przykre. Kurs ekonomii powinien być obowiązki dla rolników! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Esi Napisano 9 Czerwca 2022 Zgłoszenie Share Napisano 9 Czerwca 2022 Jak Arrow bronisze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Daniel Napisano 9 Czerwca 2022 Zgłoszenie Share Napisano 9 Czerwca 2022 Powinni wszystkim bez wyjątku zabrać te dopłaty i inne zapomogi, tak żeby chłopek, rolnik, dziad, cham, małorolny, dużorolny, skoczek, dwuetatowiec itp zarabiali TYLKO z tych ziemniaków ale nie dokładaja z czego popadnie, zaraz to będą ziemie sprzedawać żeby mieć na produkcje. Gdzie jest granica? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Esk Napisano 9 Czerwca 2022 Zgłoszenie Share Napisano 9 Czerwca 2022 Piszecie że rolnik taki i inny liczyć nie umie, no więc nie każdy nie umie liczyć tylko jak ma sprzedać np po 20 za worek jak reszta sprzedaje po15 , dlatego nie kopie, najwyżej kapustę i brokuł posadzę na innym polu , nie mam 15 lat jestem już w wieku wyluzowanym, mam krowy i byki one chętnie zjedzą kartofelki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Lolo Napisano 9 Czerwca 2022 Zgłoszenie Share Napisano 9 Czerwca 2022 1 godzinę temu, Gość Daniel napisał: Powinni wszystkim bez wyjątku zabrać te dopłaty i inne zapomogi, tak żeby chłopek, rolnik, dziad, cham, małorolny, dużorolny, skoczek, dwuetatowiec itp zarabiali TYLKO z tych ziemniaków ale nie dokładaja z czego popadnie, zaraz to będą ziemie sprzedawać żeby mieć na produkcje. Gdzie jest granica? "Gdzie jest granica? " Aż do końca... chłopa lub ziemniaka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kupiec Góral Napisano 9 Czerwca 2022 Zgłoszenie Share Napisano 9 Czerwca 2022 Jaka cena na Krakowie ziemniaka ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Renek Napisano 9 Czerwca 2022 Zgłoszenie Share Napisano 9 Czerwca 2022 12 zł za 15 kg w krakowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sieradzak Napisano 9 Czerwca 2022 Zgłoszenie Share Napisano 9 Czerwca 2022 Łe no to cena po h.....W tym tygodniu ani jednego worka nie ukopałem a teraz jest oberwanie chmury więc może nasi geniusze się opamietaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik sieradz Napisano 9 Czerwca 2022 Zgłoszenie Share Napisano 9 Czerwca 2022 35 minut temu, Sieradzak napisał: Łe no to cena po h.....W tym tygodniu ani jednego worka nie ukopałem a teraz jest oberwanie chmury więc może nasi geniusze się opamietaja Niech pada tak z tydzień to może pół wygnjje i na jesień się weźmie pieniadz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik sieradz Napisano 9 Czerwca 2022 Zgłoszenie Share Napisano 9 Czerwca 2022 Godzinę temu, Gość Renek napisał: 12 zł za 15 kg w krakowie Jaja sobie robisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Opolski dżonun Napisano 9 Czerwca 2022 Zgłoszenie Share Napisano 9 Czerwca 2022 Godzinę temu, Gość Renek napisał: 12 zł za 15 kg w krakowie Targ piast można było kupić po 10zł/15kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Scania esi Napisano 9 Czerwca 2022 Zgłoszenie Share Napisano 9 Czerwca 2022 Jutro będą rwać na dwa ciągniki bo będzie cyna. Hahahaha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Andrzej Napisano 9 Czerwca 2022 Zgłoszenie Share Napisano 9 Czerwca 2022 2 godziny temu, Gość Renek napisał: 12 zł za 15 kg w krakowie Człowieku weź leki dobrze ci radzę Nie opowiadaj głupot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Okolice Wrocka Napisano 9 Czerwca 2022 Zgłoszenie Share Napisano 9 Czerwca 2022 Godzinę temu, Gość Opolski dżonun napisał: Targ piast można było kupić po 10zł/15kg Tak tak potężny opolski dżonunie można było kupić ale ziemniak z Sieradza sprzed 3 dni Bo nie którzy mistrzowie rolnictwa się na targpiascie tyle zastali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kupiec Góral Napisano 9 Czerwca 2022 Zgłoszenie Share Napisano 9 Czerwca 2022 Nie ma takiej ceny jak 12 zł pisz prawdę a nie głupoty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Proxima Napisano 10 Czerwca 2022 Zgłoszenie Share Napisano 10 Czerwca 2022 8 godzin temu, Gość Opolski dżonun napisał: Targ piast można było kupić po 10zł/15kg Coś chyba ci się pomyliło. No chyba że ziemniaki które nadają się już, tylko do utylizacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik. Napisano 10 Czerwca 2022 Zgłoszenie Share Napisano 10 Czerwca 2022 3 godziny temu, Gość Proxima napisał: Coś chyba ci się pomyliło. No chyba że ziemniaki które nadają się już, tylko do utylizacji 3 godziny temu, Gość Proxima napisał: Coś chyba ci się pomyliło. No chyba że ziemniaki które nadają się już, tylko do utylizacji To po ile są na targpiast Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zbyszek Napisano 10 Czerwca 2022 Zgłoszenie Share Napisano 10 Czerwca 2022 Same cygany i oszusty cena jest 25 ~ 20 zł Kraków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 10 Czerwca 2022 Zgłoszenie Share Napisano 10 Czerwca 2022 W Kaliszu wczoraj ziemniaki żółte były po 15zł za worek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi