Gość Esk Napisano 18 Lipca 2022 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipca 2022 41 minut temu, Gość Maro napisał: To już chyba ich piaty ^ostatni sezon^ także martw sie o siebie a nie o innych Ale ostatnie 5 sezonów ceny środków do produkcji rolnej były na jednym poziomie, a teraz nawóz już drożeje, zboża i rzepak tanieje więc życzę powodzenia . Nie martwię się o innych tylko o siebie bo dopóki cymbały sprzedają po kosztach to normalny rolnik nie ma szans na jakikolwiek zarobek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość jaro Napisano 18 Lipca 2022 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipca 2022 Bronisze w niedzielę irga 15 żółty 12 -13, lula 7-8. Mało było ziemniaka. ok południa do 15 aut. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Grzesiek Mercedes Napisano 18 Lipca 2022 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipca 2022 Bronisze 18zł brak kartofli, irga 20zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Stanley Scania Napisano 19 Lipca 2022 Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipca 2022 2 godziny temu, Gość Grzesiek Mercedes napisał: Bronisze 18zł brak kartofli, irga 20 Aktualnie 25 irga pozostałe 20-22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Scania esi Napisano 19 Lipca 2022 Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipca 2022 Jak handlarz ma 10 zł na worku to dobry interes? To ciężki chleb dwa razy przerzucić ten worek raz go załadować a drugi raz zdjąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Maro Napisano 19 Lipca 2022 Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipca 2022 12 godzin temu, Gość Esk napisał: Ale ostatnie 5 sezonów ceny środków do produkcji rolnej były na jednym poziomie, a teraz nawóz już drożeje, zboża i rzepak tanieje więc życzę powodzenia . Nie martwię się o innych tylko o siebie bo dopóki cymbały sprzedają po kosztach to normalny rolnik nie ma szans na jakikolwiek zarobek. Ale przecież przy tych kosztach juz w tym sezonie mieli nie wystartować bo po 5 ziemniaki dawali. A Po drugie to myślałem ze w przeddniu zniw zboza i rzepak beda drożec ? Dawali wysokie kontrakty trzeba bylo podpisać przecież zawsze mówicie ze trzeba miec zbyt zapewniony a nie podpisaliscie ? To jak to w końcu jest ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość kupiec Napisano 19 Lipca 2022 Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipca 2022 Witam jaka cena żółtego w Łodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Myslacy Napisano 19 Lipca 2022 Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipca 2022 Już prognozują na zachodzie Europy mniejsze zbiory ziemniakow z powodu suszy i upalow, A teraz jeszcze ma tam dobrze przygrzac. Rumunia Mołdawia to całkiem tragedia, export ruszy. Trzymac cenę bo i w PL wielkie plony się nie szykują. Na UA wojna A ich też tam suszy od Zachodu A tu ponoć sporo pyry sądzą więc jeszcze wszystko może się wydarzyć. Szacunek Panowie. Włączyć myślenie pasozytow , po co opuszczać nawóz jak i tak chłop kupi" tak samo my nie opuszczać ceny i tak kupia bo co będą jeść?? Chyba że korę z drzewa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rowerzysta Napisano 19 Lipca 2022 Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipca 2022 20 godzin temu, Gość Esk napisał: To rób ,tylko nie zapomnij podatków płacić ,chwytaj chwilę bo to ostatni taki rok , ci co teraz sprzedają po 8 to ich ostatni sezon i tego im życzę z całego serca. Za 8 to talatjstwo nie towar pół wyrzucisz towar zaczyna się od 15-18 o ile handlarz nie ochrzci tego za 8 a na Broniszach Ci w klapkach to potrafią oj potrafią... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Karol Napisano 19 Lipca 2022 Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipca 2022 (edytowane) taki artykuł o paszportach dla eksportu ziemniaków niech eksperci od eksportu się wypowiedzą https://igrit.pl/artykul/korzystne-zmiany-w-prawie-ue-dla-producentow-ziemniakow-2426 Edytowane 19 Lipca 2022 przez IGRiT Inny link Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Krakus Napisano 19 Lipca 2022 Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipca 2022 Panowie Rumunia już chce ładować towar. Dzwonia pytają, są w stanie płacić 80gr/kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Lolo Napisano 19 Lipca 2022 Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipca 2022 Cukru brakuje w sklepach . Chodzą słuchy , że ma być po 8 zł za kg albo jakiś przydział . Na jesieni może być ciekawie . Bo podobno mają być braki w dostawach prądu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość 100lec Napisano 19 Lipca 2022 Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipca 2022 5 godzin temu, Gość Karol napisał: taki artykuł o paszportach dla eksportu ziemniaków niech eksperci od eksportu się wypowiedzą https://igrit.pl/artykul/korzystne-zmiany-w-prawie-ue-dla-producentow-ziemniakow-2426 Czyli następna kłoda pod nogi aby całkiem zahamować eksport, przedtem wystarczył kwit na partię ziemniaków a teraz paszport do każdego worka, oczywiście tylko dla ziemniaków z PL i RO reszta może wozić jak chce i gdzie chce. Niemce i Holendry mają silne lobby w pieprzonej KE. Najlepszy jest tytuł artykułu "Korzystne zmiany w prawie ue dla producentów ziemniaków", albo to pisał jakiś idiota albo ma na myśli korzystne zmiany dla producentów spoza PL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik z centrum Napisano 19 Lipca 2022 Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipca 2022 Europa płonie i niebawem na kolankach poprosi i naszą żywność !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość elzbieta Napisano 19 Lipca 2022 Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipca 2022 7 godzin temu, Gość Lolo napisał: Cukru brakuje w sklepach . Chodzą słuchy , że ma być po 8 zł za kg albo jakiś przydział . Na jesieni może być ciekawie . Bo podobno mają być braki w dostawach prądu . Kołodziejczak już wywołał panikę z paliwem to teraz płacisz, po twoim głupim wpisie ludzie i ty zapłacą za twój żart. Zawsze mówiłem że internet nie może być użytkowany przez takich jak ty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YOGI Napisano 20 Lipca 2022 Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipca 2022 11 godzin temu, Gość Rolnik z centrum napisał: Europa płonie i niebawem na kolankach poprosi i naszą żywność !!! Dokładnie, produkować, produkować, produkować!!! Nie dajcie się zmanipulować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YOGI Napisano 20 Lipca 2022 Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipca 2022 11 godzin temu, Gość elzbieta napisał: Kołodziejczak już wywołał panikę z paliwem to teraz płacisz, po twoim głupim wpisie ludzie i ty zapłacą za twój żart. Zawsze mówiłem że internet nie może być użytkowany przez takich jak ty. Poprzednia jesień obfitowała w buraki, wszystkie cukrownie (głównie niemieckie) produkowały go bez żadnych przerw. To że teraz nie ma cukru, to proste wytłumaczenie: - głównie w Biedronce się zaczął problem - bo weszła w spór z pracownikami i teraz nie mają rak do pracy - sezon kompotowy / zaprawowy - wzmożone potrzeby - fake news że cukru nie ma - i ludzie robią zakupy jak na węglu, czyli 3 zimy do przodu .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Lolo Napisano 20 Lipca 2022 Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipca 2022 11 godzin temu, Gość elzbieta napisał: Kołodziejczak już wywołał panikę z paliwem to teraz płacisz, po twoim głupim wpisie ludzie i ty zapłacą za twój żart. Zawsze mówiłem że internet nie może być użytkowany przez takich jak ty. Ciekawe jest to dlaczego podpisujesz się Elżbieta a piszesz w sensie płci męskiej ? Ja wiem , że teraz świat stanął na głowie i różne rzeczy się widuje . To co napisałem jest prawdą ! I tak będzie kto ma rozum to umie dotrzeć do wiadomości . NWO wkracza nawet w życie prostego człowieka a jest tak dlatego , że ludzie oddalili się od Boga . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YOGI Napisano 20 Lipca 2022 Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipca 2022 18 godzin temu, Gość Lolo napisał: Cukru brakuje w sklepach . Chodzą słuchy , że ma być po 8 zł za kg albo jakiś przydział . Na jesieni może być ciekawie . Bo podobno mają być braki w dostawach prądu . Co tak mało dałeś (8zł) - trzeba było napisać 20 zł - stado baranów, dajecie się podkręcać ruskim trollom. Na jesień cukier zawsze spadał z ceną, bo: czyszczenie magazynów pod następny sezon mniejsze zapotrzebowanie - koniec sezonu zapraw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YOGI Napisano 20 Lipca 2022 Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipca 2022 22 godziny temu, Gość Myslacy napisał: Już prognozują na zachodzie Europy mniejsze zbiory ziemniakow z powodu suszy i upalow, A teraz jeszcze ma tam dobrze przygrzac. Rumunia Mołdawia to całkiem tragedia, export ruszy. Trzymac cenę bo i w PL wielkie plony się nie szykują. Na UA wojna A ich też tam suszy od Zachodu A tu ponoć sporo pyry sądzą więc jeszcze wszystko może się wydarzyć. Szacunek Panowie. Włączyć myślenie pasozytow , po co opuszczać nawóz jak i tak chłop kupi" tak samo my nie opuszczać ceny i tak kupia bo co będą jeść?? Chyba że korę z drzewa. Mądrze. Tak trzymać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Jaro handel Napisano 20 Lipca 2022 Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipca 2022 1 godzinę temu, YOGI napisał: Mądrze. Tak trzymać! Pisałem dziś że znajomym Ukraincem co zajmuje się uprawa ziemniaka u nich. Mowil że mają mało bulw pod krzakiem 5-6 I jeszcze do tego susza ich też dotyka. Więc plonów się nie spodziewają wielkich mimo nawodnienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość elzbieta Napisano 20 Lipca 2022 Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipca 2022 2 godziny temu, Gość Lolo napisał: Ciekawe jest to dlaczego podpisujesz się Elżbieta a piszesz w sensie płci męskiej ? Ja wiem , że teraz świat stanął na głowie i różne rzeczy się widuje . To co napisałem jest prawdą ! I tak będzie kto ma rozum to umie dotrzeć do wiadomości . NWO wkracza nawet w życie prostego człowieka a jest tak dlatego , że ludzie oddalili się od Boga . Czy to jest istotne czy jestem kobietą czy mężczyzną? Ważne jest że nie wypisuję głupot jak ty i to na forum ziemniaczanym. Coś ci się pomieszało bo wplątujesz w to jeszcze Boga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Lolo Napisano 20 Lipca 2022 Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipca 2022 (edytowane) 2 godziny temu, Gość elzbieta napisał: Czy to jest istotne czy jestem kobietą czy mężczyzną? Ważne jest że nie wypisuję głupot jak ty i to na forum ziemniaczanym. Coś ci się pomieszało bo wplątujesz w to jeszcze Boga. Dla mnie jest istotna płeć , ale wiem teraz można sobie wybrać jaką się chce . Piszę prawdę i nie wiem co cię tak boli ? Czy to jest forum ziemniaka , pszenicy , czy jabłka to nie ma znaczenia . Dzieje się źle i będzie jeszcze gorzej w Holandii państwo chce ograniczyć emisję azotu i metanu a za niedługo będzie przejmowało ziemię . Niedługo gotówka będzie wycofywana a wprowadzą cyfrowa walutę kroczek po kroczku do zniewolenia ludzkości , ale po co o tym mówić niech masy żyją w nieświadomości aż staną się niewolnikami . Edytowane 20 Lipca 2022 przez IGRiT Ma znaczenie - to jest forum o ziemniakach i tego proszę się trzymać. Więcej wypowiedzi nie na temat nie publikujemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość jaro Napisano 20 Lipca 2022 Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipca 2022 Co dziś na Broniszach bo wczoraj marnie szło . było z 40 aut a kupca mało. Chyba za gorąco się zrobiło. Cena 14-15 irga i żółty 12 był. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Esk Napisano 20 Lipca 2022 Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipca 2022 Jak dziś irga na Broniszach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi