Gość sieradz Napisano 14 Grudnia 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudnia 2016 dej se spokuj z ziemniakiem ja uprawiam kapuste włoską zimową do chłodni ładuje sprzedaje w lutym w marcu natym jest kasa za chłodnie 250 skrzyń co roku biore 150 tys. zł sadze 2ha kapusty włoskiej a co masz z ziemniaka grosze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Marcin Napisano 14 Grudnia 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudnia 2016 Jaką odmiane kapusty włoskiej sadzisz na przechowanie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 14 Grudnia 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudnia 2016 W zeszłym sezonie tez tak dobrze wyszedłeś na tej kapuscie z chłodni? Radzisz sobie z maczlikiem? Bajki piszesz i to wszystko. Zajmuje sie tą uprawa x lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość sieradz Napisano 14 Grudnia 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudnia 2016 Jaką odmiane kapusty włoskiej sadzisz na przechowanie ? ja sadze tylko wirose niema lepszej kapusty na przechowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Max fryta Napisano 16 Grudnia 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudnia 2016 250 skrzyń włoskiej=150 tys co roku ciekawe nie ma jak wyobraźnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 16 Grudnia 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudnia 2016 dej se spokuj z ziemniakiem ja uprawiam kapuste włoską zimową do chłodni ładuje sprzedaje w lutym w marcu natym jest kasa za chłodnie 250 skrzyń co roku biore 150 tys. zł sadze 2ha kapusty włoskiej a co masz z ziemniaka grosze Z dwóch hektarów 250 skrzyń włoskiej? Średniej kapusty do skrzyni wejdzie max. 80 główek, 25 tysięcy sztuk na polu to jest 300 skrzyń z hektara, z dwóch - 600. I to mówię o średnim kalibrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Marcin Napisano 17 Grudnia 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudnia 2016 Panowie zależy jakie skrzynie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość swojak Napisano 17 Grudnia 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudnia 2016 na włoskiej kapuscie to bałory co mają chłodnie robią kase to jest pewniak co roku płaci włoska wiosną ceny zawsze droga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość clevedon Napisano 17 Grudnia 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudnia 2016 Potwierdzam włoch pewny biznes ja już swoja wypchnę do stycznia bo odbieram nową BMW piątunie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość colete Napisano 17 Grudnia 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudnia 2016 Potwierdzam włoch pewny biznes ja już swoja wypchnę do stycznia bo odbieram nową BMW piątunie. masz racje biedny nie kupi biedny niech patrzy jak sie szlachta wozi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 17 Grudnia 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudnia 2016 To ten włoch musiałby kosztować 10zł/kg co jest nie realne, najwyzsza cena jaką pamietam to 3 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 17 Grudnia 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudnia 2016 Panowie zależy jakie skrzynie.... To racja, mój błąd. Mi akurat chodziło o standardowe 90-tki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość sebastian Napisano 28 Grudnia 2016 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudnia 2016 jak teraz płacą za włoską okolice sieradza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość roman Napisano 28 Grudnia 2016 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudnia 2016 cena na włocha jest zarobista 1,40 za kilo dzisaj ładowałem z chłodni sztuka chodzi 2-3zł jest zapotrzebowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość paweł Napisano 28 Grudnia 2016 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudnia 2016 dziwie sie czemu rolnicy nie sadzą kapusty włoskiej na kapuscie włoskiej to sa dobre pieniążę co roku zapotrzebowanie jest na towar ilosci tirowe a niema zkąd towaru kupić wszyscy sadzą pekina za grosze przeciez włoskiej idzie zarobic dobre pieniądze główka włoskiej 2.-3 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marian Napisano 29 Grudnia 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudnia 2016 Bo interes jak na wszystkim maczlik i bakterioza i 30%nadaje síe do sprzedania a reszta to tylko nawoz koszt ha to 15tys+przechowanie 5tys i wychodzi 10tys sztuk po2zł mamy 20tys czyli wychodzi 0 jak ktos ma leprza to cos mu zostanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość sebastian Napisano 29 Grudnia 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudnia 2016 a obierana idzie i jakie ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość jarek Napisano 29 Grudnia 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudnia 2016 Bo interes jak na wszystkim maczlik i bakterioza i 30%nadaje síe do sprzedania a reszta to tylko nawoz koszt ha to 15tys+przechowanie 5tys i wychodzi 10tys sztuk po2zł mamy 20tys czyli wychodzi 0 jak ktos ma leprza to cos mu zostanie zkąd ty takie sumy bierzesz marian 4-5 tysiecy wiecej mnie nie kosztuje wyprodukowanie a chłodnia około 1 tys. zł na miesiąć zalezy jak długo zamierzasz przechowywać a na moczlika i bakterioze mam sprawdzone srodki i nie ma z tym takiego problemu najlepiej uwal sie nic nie i mów ze wszystko sie nie opłaci a gołąbki same przyjdą do gąbki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość piotruś Napisano 29 Grudnia 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudnia 2016 kapusta włoska dymek najlepiej płaci na sieradzu kupuje kazde ilosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 29 Grudnia 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudnia 2016 I wywozi na Wrocław Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość pekinek Napisano 29 Grudnia 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudnia 2016 potwierdzam ładuje na całego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marian Napisano 29 Grudnia 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudnia 2016 5000tys poprosze o twoje obliczenie same nasiona kosztuja 2.5tys a jak kupisz rozsade to 4.5.a gdzie nawoz paliwo i robota i amortyzacja sprzetu i chłodni poprosze jeszcze nazwe tego super srodka na bakterioze i maczlika bo u nas w okolicy sa dobrzy gospodarze a nawłochu w tym roku polegli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość sebastian Napisano 30 Grudnia 2016 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudnia 2016 a jak dymek płaci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Lucas Napisano 30 Grudnia 2016 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudnia 2016 dziwie sie czemu rolnicy nie sadzą kapusty włoskiej na kapuscie włoskiej to sa dobre pieniążę co roku zapotrzebowanie jest na towar ilosci tirowe a niema zkąd towaru kupić wszyscy sadzą pekina za grosze przeciez włoskiej idzie zarobic dobre pieniądze główka włoskiej 2.-3 zł Heh, Pawełku, zapewne jesteś handlarzem, który chciałby więcej zarobić a na Włoskiej nie może tyle urwać co na biaej i pekińskiej bo nadprodukcji niet? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 30 Grudnia 2016 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudnia 2016 Gdyby nie maczlik, nie byloby takiej ceny. Koszty na ha wychodza miedzy 10/12tys chlodnia to juz inna bajka, malo towaru wchodzi w skrzynie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Publikujesz jako gość. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.