Gość Gosc Napisano 29 Stycznia 2017 Zgłoszenie Share Napisano 29 Stycznia 2017 Sorry za pytanie,zostawił ktoś z was włoską w polu? Ja zostawiłam parę arów,mało było śniegu,część całkowicie przemarzło,część włoskiej ma zielone liście,czy ona się odrodzi,czy też nie?Do -10 nic jej nie bedzie, ale bylo wiecej wiec w srodku bedzie nadziana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnert Napisano 30 Stycznia 2017 Zgłoszenie Share Napisano 30 Stycznia 2017 Jak jest włoska nadziana w środku,to nadaje się tylko pod talerz, czy się odrodzi wiosną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość szydlon Napisano 1 Lutego 2017 Zgłoszenie Share Napisano 1 Lutego 2017 Ładna w Sandomierzu - 5 zł sztuka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość PiotrekAv. Napisano 1 Lutego 2017 Zgłoszenie Share Napisano 1 Lutego 2017 Stówka z hektara! Pozazdrościć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik z przekonania Napisano 3 Lutego 2017 Zgłoszenie Share Napisano 3 Lutego 2017 Po ile włoska w Małopolsce na sztuki lub na kilogramy i jakie zejście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość seba Napisano 3 Lutego 2017 Zgłoszenie Share Napisano 3 Lutego 2017 na sieradzu obierana 2zł w liściu 2.5zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gosc Napisano 4 Lutego 2017 Zgłoszenie Share Napisano 4 Lutego 2017 na sieradzu obierana 2zł w liściu 2.5złZa kg czy sztuke? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość seba Napisano 4 Lutego 2017 Zgłoszenie Share Napisano 4 Lutego 2017 za kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość damian Napisano 9 Lutego 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Lutego 2017 jak płacą za kg. włocha w liściu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość włoski Napisano 17 Lutego 2017 Zgłoszenie Share Napisano 17 Lutego 2017 Mam pytanie czy kapustę włoską biorą na przemysł? Jeśli tak możecie podać jakieś kontakty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość grzegorz Napisano 23 Lutego 2017 Zgłoszenie Share Napisano 23 Lutego 2017 Mam pytanie czy kapustę włoską biorą na przemysł? Jeśli tak możecie podać jakieś kontakty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość grzegorz Napisano 23 Lutego 2017 Zgłoszenie Share Napisano 23 Lutego 2017 Zadzwoń 601-345-100 jeśli nie odbieram to proszę napisz wiadomość. Oddzwonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wloch Napisano 26 Lutego 2017 Zgłoszenie Share Napisano 26 Lutego 2017 Witam, Jakie jest optymalne zagęszczenie na hektar kapusty włoskiej na przechowanie, tak aby można było uzyskać główki o masie 2-2.5kg, odmiany to Wiratoba i Wirosa Interesuje mnie tez termin sadzenia, czy 20czerwiec to nie zbyt późno żeby kapustę wyciąć w listopadzie do chłodni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 26 Lutego 2017 Zgłoszenie Share Napisano 26 Lutego 2017 Kolego, zagęszczenie ok. 25-28 tysięcy na hektar. Wirosa ma ok. 150 dni wegetacji więc sadzenie 20 czerwca to zbyt późny termin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gosc Napisano 26 Lutego 2017 Zgłoszenie Share Napisano 26 Lutego 2017 Kolego, zagęszczenie ok. 25-28 tysięcy na hektar. Wirosa ma ok. 150 dni wegetacji więc sadzenie 20 czerwca to zbyt późny termin.Sadziles kiedys wloska? Na farm symulator? 22 tys to max, 20 czerwca bedzie, ale przy dobrym nawozeniu i podlewaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 26 Lutego 2017 Zgłoszenie Share Napisano 26 Lutego 2017 Włoską to mogę Cię zasypać kolego. Pisał, że chce główki po 2-2,5kg więc po cholerę tak rzadko sadzić? A sadząc 20 czerwca i pędząc ją nawozami i wodą to ciekawe kiedy dostanie handlową główkę, bo liścia dostanie na pewno. A po drugie do chłodni najlepiej ją zbierać przed większymi mrozami więc nie w każdym roku uda się kapustę trzymać w polu do końca listopada. Oczywiście mówię o produkcji dobrego towaru bo jeden wsadzi 20 czerwca i wytnie marketówkę 1-1,5kg i też będzie zadowolony, że udało się po ziemniakach jeszcze na "poplonie" zarobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gość Napisano 12 Marca 2017 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marca 2017 Panowie, jakie są ceny kapusty o tej porze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 12 Marca 2017 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marca 2017 Handel włoską trochę przysiadł. Pojawiła się kapusta z Włoch, w skrzynkach po 6 sztuk. Cena dużo niższa niż nasza, towar świeży więc prezentuje się pięknie. Ale za to gołąbka się z tego nie zrobi bo za drobna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kris Napisano 8 Grudnia 2017 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudnia 2017 Tam wyżej pisaliście o tym ze 20czerwiec to za późno, a ja na stronie gdzie sprzedaje się nasiona natrafiłem na podpunkt pod nasionami Wirosy : - możliwość uprawy na zbiory zimowe z nasadzeń ok. 15 lipca. O co tu chodzi? zbiory zimowe to zimą prosto z pola? Ma 135 dni wege także na 1 grudnia powinna dorosnąć i z nasadzeń 15 lipca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gosc Napisano 8 Grudnia 2017 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudnia 2017 Urośnie sadzona 15lipca tyko jest jedno ale... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość kris Napisano 8 Grudnia 2017 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudnia 2017 jakie ale? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Publikujesz jako gość. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.