Gość Stasiek Napisano 21 Maja 2023 Zgłoszenie Share Napisano 21 Maja 2023 2 hours ago, piotrek197704 said: nie wyzywaj nikogo od dziadów, bo nie wiadomo, co Cię w życiu czeka. Jak tak dalej pójdzie, to Ci co wożą po 3 skrzynie i sami oberwą i zbiorą, będą się mieli lepiej niż Ci zadłużeni "bogacze" Przecież kolega sobie żartuje właśnie z tych bogaczy którzy właśnie tak postrzegają tych 3 skrzyniowcow i mówią że to przez nich jest tanie japko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Realista Napisano 21 Maja 2023 Zgłoszenie Share Napisano 21 Maja 2023 W dniu 19.05.2023 o 19:25, Gość Janusz napisał: ja zaobserwowałem otwarcie ostatniej komory, po majówce ot i chwilowy zawrót głowy, na czerwiec nie zostanie wiele... Już koniec sezonu. Jabłka już nie sprzedawalne. Niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Mario Napisano 21 Maja 2023 Zgłoszenie Share Napisano 21 Maja 2023 Jabłko idzie bardzo dobrze i jeszcze długo będzie szło. Wszyscy zarobią oprócz sadownikow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek197704 Napisano 21 Maja 2023 Zgłoszenie Share Napisano 21 Maja 2023 Bez przesady. Jabłka się sprzedają cały czas. Wolniej ale się sprzedają. Najgorsze jest to, że o tej porze to powinno być około 2 zeta i tyle w temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sadownik2102 Napisano 22 Maja 2023 Zgłoszenie Share Napisano 22 Maja 2023 9 godzin temu, piotrek197704 napisał: Bez przesady. Jabłka się sprzedają cały czas. Wolniej ale się sprzedają. Najgorsze jest to, że o tej porze to powinno być około 2 zeta i tyle w temacie Chociaż jeden napisał normalny post. Co trzeba mieć w głowie, żeby ciągle pisać głupoty typu: jabłko nie idzie, za tydzień 3 zł itp.... ciągłe przekomarzanie się... czasami wydaję mi się że tu piszą jakieś dzieci z podstawówki z nudów. Fakt jest taki, że jabłko idzie cały rok, mniej lub bardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Pragmatyk Napisano 22 Maja 2023 Zgłoszenie Share Napisano 22 Maja 2023 18 godzin temu, Gość Realista napisał: Już koniec sezonu. Jabłka już nie sprzedawalne. Niestety. Takie bajki to opowiadaj swoim dzieciom, jeżeli masz. Jak znasz język angielski to poszukaj sobie co twierdzą polscy eksporterzy na zagranicznych portalach oraz pozostali uczestnicy rynku którzy zajmują się handlem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek197704 Napisano 22 Maja 2023 Zgłoszenie Share Napisano 22 Maja 2023 2 godziny temu, Sadownik2102 napisał: Chociaż jeden napisał normalny post. Co trzeba mieć w głowie, żeby ciągle pisać głupoty typu: jabłko nie idzie, za tydzień 3 zł itp.... ciągłe przekomarzanie się... czasami wydaję mi się że tu piszą jakieś dzieci z podstawówki z nudów. Fakt jest taki, że jabłko idzie cały rok, mniej lub bardziej. to nie dzieci piszą kolego. Większość tu pisze osób, które już się wyprzedały i zaklinają rzeczywistość, żeby reszta nie sprzedała drożej z zazdrości/zawiści. Sam znam kilku takich osobiście. Sprzeda na jesieni i modli się, żebyś Ty nie sprzdał drożej albo nie ubezpieczy się i jak nie ma gradu to się cieszy, że Ty wydałeś kasę na ubezpieczenie a on nie. Taki kraj, taka mentalność i takie sąsiedztwo :). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Cierpliwy Napisano 23 Maja 2023 Zgłoszenie Share Napisano 23 Maja 2023 Jabłko drożeje i to mocno.Jablka braknie. Jeszce 2-3 tygodnie i będzie 3 z przodu.Spoko.Cierpliwi zawsze wynagrodzeni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Andrzej Napisano 24 Maja 2023 Zgłoszenie Share Napisano 24 Maja 2023 Co tu taka cisza?Panowie jak z zejściem i cenami ?Jest parcie bo niewiem czy juz otwierac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Ziemia woda taka sutyacja Napisano 24 Maja 2023 Zgłoszenie Share Napisano 24 Maja 2023 Teraz zamiast parcia, jest zaparcie. Cenowe i zejściowe. Kupczyki mówią, że się naotwierało tego dobrodziejstwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Michau Napisano 24 Maja 2023 Zgłoszenie Share Napisano 24 Maja 2023 2 godziny temu, Gość Andrzej napisał: Co tu taka cisza?Panowie jak z zejściem i cenami ?Jest parcie bo niewiem czy juz otwierac. Po majówce były 2 tygodnie zastoju/ mnóstwo komór się otwierało. Od tygodnia dużo lepiej, towaru wysyłam dużo więcej, dużo więcej zapytań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sadownik2102 Napisano 24 Maja 2023 Zgłoszenie Share Napisano 24 Maja 2023 2 godziny temu, Gość Andrzej napisał: Co tu taka cisza?Panowie jak z zejściem i cenami ?Jest parcie bo niewiem czy juz otwierac. Dzieci w podstawówce mają egzaminy w tym tygodniu i są zajęci. A co do otwierania, to musisz sam zdecydować. Jest zbyt wiele zmiennych w tym momencie, żeby doradzać komuś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość rozsądny Napisano 24 Maja 2023 Zgłoszenie Share Napisano 24 Maja 2023 3 godziny temu, Gość Andrzej napisał: Co tu taka cisza?Panowie jak z zejściem i cenami ?Jest parcie bo niewiem czy juz otwierac. Trzeba to przeczekać, sporo komór się otwarło. W maju zawsze jabłko słabo sprzedaje się. Niektórzy robią zapasy na lipiec i sierpień, bo może zabraknąć jabłek np. Goldena. Bez spiny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zorientowany Napisano 25 Maja 2023 Zgłoszenie Share Napisano 25 Maja 2023 Parcie na jabłko niesamowite. Dziś miałem sporo telefonów.Za prinsa dają 1,50 za wagę. Jak dobije 2 zł to wtedy otwieram.Za mniej nie sprzedam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zenek Napisano 25 Maja 2023 Zgłoszenie Share Napisano 25 Maja 2023 2 godziny temu, Gość Zorientowany napisał: Parcie na jabłko niesamowite. Dziś miałem sporo telefonów.Za prinsa dają 1,50 za wagę. Jak dobije 2 zł to wtedy otwieram.Za mniej nie sprzedam! Chyba ''Za" parcie patrząc po ilości ogłoszeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Janusz Napisano 25 Maja 2023 Zgłoszenie Share Napisano 25 Maja 2023 3 godziny temu, Gość Zorientowany napisał: Parcie na jabłko niesamowite. Dziś miałem sporo telefonów.Za prinsa dają 1,50 za wagę. Jak dobije 2 zł to wtedy otwieram.Za mniej nie sprzedam! Nie czekaj, otwórz magazyn i zrób licytację xd. Może dobijesz do 3 ziko XD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek197704 Napisano 26 Maja 2023 Zgłoszenie Share Napisano 26 Maja 2023 21 godzin temu, Gość Zorientowany napisał: Parcie na jabłko niesamowite. Dziś miałem sporo telefonów.Za prinsa dają 1,50 za wagę. Jak dobije 2 zł to wtedy otwieram.Za mniej nie sprzedam! Jak zwykle na wsi. Jest po 1.5 czekasz na 2. Będzie po 2, będziesz czekał na 2.5 itd. A jak będzie tamieć to szybciutko otworzysz. Sytuacja jak co roku z przemysłem. Wiejskiej i chłopskiej mentalności nie da się zmienić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
A_2 Napisano 26 Maja 2023 Zgłoszenie Share Napisano 26 Maja 2023 Godzinę temu, piotrek197704 napisał: Jak zwykle na wsi. Jest po 1.5 czekasz na 2. Będzie po 2, będziesz czekał na 2.5 itd. A jak będzie tamieć to szybciutko otworzysz. Sytuacja jak co roku z przemysłem. Wiejskiej i chłopskiej mentalności nie da się zmienić Myślę, że to nie o mentalność wiejską chodzi. Ten rodzaj osób można spotkać zarówno na wsi jak i w mieście. Ja bym to nazwał chciwością. Towarzyszy ona każdemu z nas. Każdy bowiem pracuje by zarobić jak najwięcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość psikus Napisano 26 Maja 2023 Zgłoszenie Share Napisano 26 Maja 2023 18 minut temu, A_2 napisał: Myślę, że to nie o mentalność wiejską chodzi. Ten rodzaj osób można spotkać zarówno na wsi jak i w mieście. Ja bym to nazwał chciwością. Towarzyszy ona każdemu z nas. Każdy bowiem pracuje by zarobić jak najwięcej. dokladnie, jak byl dolar po 5 zeta to mialbyc po 6 a tu psikus spadl na 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek197704 Napisano 26 Maja 2023 Zgłoszenie Share Napisano 26 Maja 2023 8 godzin temu, A_2 napisał: Myślę, że to nie o mentalność wiejską chodzi. Ten rodzaj osób można spotkać zarówno na wsi jak i w mieście. Ja bym to nazwał chciwością. Towarzyszy ona każdemu z nas. Każdy bowiem pracuje by zarobić jak najwięcej. jak zwał tak zwał, zawsze jest tak, że jak tanieje, to wszyscy wiozą na hura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zorientowany Napisano 28 Maja 2023 Zgłoszenie Share Napisano 28 Maja 2023 No i co chłopki? D.. pa blada z jabłuszkiem.Teraz to tylko do Kozietuł. Export stoi.Koniec sezonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał S Napisano 28 Maja 2023 Zgłoszenie Share Napisano 28 Maja 2023 Godzinę temu, Gość Zorientowany napisał: No i co chłopki? D.. pa blada z jabłuszkiem.Teraz to tylko do Kozietuł. Export stoi.Koniec sezonu. No problem się zrobił .zostało mi 30 skrzyń prinsa I nic . Cisza nie ma komu podać. Czekamy na rozwój sytuacji 30 skrzyń to już w sumie po sezonie nie ma czym się przejmować. Czekolada masowo wychodzi kupcy nie chcą ładować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zenek Napisano 28 Maja 2023 Zgłoszenie Share Napisano 28 Maja 2023 1 godzinę temu, Michał S napisał: No problem się zrobił .zostało mi 30 skrzyń prinsa I nic . Cisza nie ma komu podać. Czekamy na rozwój sytuacji 30 skrzyń to już w sumie po sezonie nie ma czym się przejmować. Czekolada masowo wychodzi kupcy nie chcą ładować. Ja słyszałem, że wszyscy czekają na rozwój sytuacji z BY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zorientowany Napisano 28 Maja 2023 Zgłoszenie Share Napisano 28 Maja 2023 3 godziny temu, Gość Zenek napisał: Ja słyszałem, że wszyscy czekają na rozwój sytuacji z BY Tak tak.BY-to zbawienie.po 5 zł za wagę to już pewne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość 3cik rok z rzedu Napisano 28 Maja 2023 Zgłoszenie Share Napisano 28 Maja 2023 7 godzin temu, Gość Zorientowany napisał: No i co chłopki? D.. pa blada z jabłuszkiem.Teraz to tylko do Kozietuł. Export stoi.Koniec sezonu. Tak, 3ci rok z rzedu bankrutuje bo jablka w maju słabo, czekam do przyszłego roku, do 4 razy sztuka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi