Gość Adam Napisano 1 Lipca 2023 Zgłoszenie Share Napisano 1 Lipca 2023 22 godziny temu, piotrek197704 napisał: Z tego co widać to wszystko, całe to sadownictwo chyli się ku upadkowi. Nwm jak długo i kto to wytrzyma. Z reguły Ci co mają truskawki i maliny brali jakąś kasę i jabłka już nie były takie istotne. A w tym roku jest naprawdę słabo. Zobaczymy co będzie dalej.... Niestety tak jest a rozwiązanie jest proste ale jak wiadomo na proste rozwiązania chłop czasami najtrudniej ma wpaść. Zobaczcie jak wygląda handel w urodzajnym roku( gdy zbierzemy powyżej 5mln ton) a jak w słabszym(przy około 4mln), w słabszym i cena jakaś jest i nagle kupiec bardziej ludzki i nie wymyśla wymagań z kosmosu. Wystarczy żeby każdy wyrwał 25% swojego sadu a gwarantuje że jego zarobek netto wzrośnie a przy tym nakład pracy zmaleje ale jak wiadomo chłop wie lepiej bo "jest masa jest kasa" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Biały murzyn z Grójca Napisano 1 Lipca 2023 Zgłoszenie Share Napisano 1 Lipca 2023 Panowie w tym roku jabłek nie będzie bo przemarzło i parch zgnoił wiele sadów dlatego będzie cena: jabłko przemysłowe 80-1zl jabłko deserowe 4-5 zł i tego się trzymajmy nie bądźmy frajerami którzy za***rdalaja za miskę ryżu, cenmy swoją ciężką pracę i swoje zdrowie POZDRAWIAM SERDECZNIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek197704 Napisano 1 Lipca 2023 Zgłoszenie Share Napisano 1 Lipca 2023 Jak jest dużo parcha to ceny na przemysł jesienią może nie być. A wiadomo, że cena przemysłu w Polsce ciągnie w dół cenę deseru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek197704 Napisano 1 Lipca 2023 Zgłoszenie Share Napisano 1 Lipca 2023 5 godzin temu, Gość Adam napisał: Niestety tak jest a rozwiązanie jest proste ale jak wiadomo na proste rozwiązania chłop czasami najtrudniej ma wpaść. Zobaczcie jak wygląda handel w urodzajnym roku( gdy zbierzemy powyżej 5mln ton) a jak w słabszym(przy około 4mln), w słabszym i cena jakaś jest i nagle kupiec bardziej ludzki i nie wymyśla wymagań z kosmosu. Wystarczy żeby każdy wyrwał 25% swojego sadu a gwarantuje że jego zarobek netto wzrośnie a przy tym nakład pracy zmaleje ale jak wiadomo chłop wie lepiej bo "jest masa jest kasa" Adam każdy liczy że sąsiad wyrwie. Jedności nie było nie ma i nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość obszarnik Napisano 1 Lipca 2023 Zgłoszenie Share Napisano 1 Lipca 2023 8 godzin temu, piotrek197704 napisał: a niby dlaczego zasrywam? Żal Ci d*pę ściska i tylko Ty byś chciał mieć wyłączność na sadownictwo? Przecież możesz iść do pracy i mi zrobić konkurencję. Jest demokracja i każdy robi co chce i zajmuje się czym chce, ale jak chcesz się wyzbywać konkurencji to daj znać sprzedam Ci te swoje 3,5 ha. w dobrej cenie jak Cię stać. Na pewno nie po 50 tysięcy za ha. Za chwilę nawet tyle nie dostaniesz za te twoje ogródki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość czarny murzyn z Sandomierz Napisano 1 Lipca 2023 Zgłoszenie Share Napisano 1 Lipca 2023 6 godzin temu, Gość Biały murzyn z Grójca napisał: Panowie w tym roku jabłek nie będzie bo przemarzło i parch zgnoił wiele sadów dlatego będzie cena: jabłko przemysłowe 80-1zl jabłko deserowe 4-5 zł i tego się trzymajmy nie bądźmy frajerami którzy za***rdalaja za miskę ryżu, cenmy swoją ciężką pracę i swoje zdrowie POZDRAWIAM SERDECZNIE O to to Mądrego miło posłuchali poczytać Pełna zgoda Ten rok wreszcie jest nasz Sława Polsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Roman Napisano 1 Lipca 2023 Zgłoszenie Share Napisano 1 Lipca 2023 6 godzin temu, Gość Adam napisał: Niestety tak jest a rozwiązanie jest proste ale jak wiadomo na proste rozwiązania chłop czasami najtrudniej ma wpaść. Zobaczcie jak wygląda handel w urodzajnym roku( gdy zbierzemy powyżej 5mln ton) a jak w słabszym(przy około 4mln), w słabszym i cena jakaś jest i nagle kupiec bardziej ludzki i nie wymyśla wymagań z kosmosu. Wystarczy żeby każdy wyrwał 25% swojego sadu a gwarantuje że jego zarobek netto wzrośnie a przy tym nakład pracy zmaleje ale jak wiadomo chłop wie lepiej bo "jest masa jest kasa" No kurła geniusz Weź poczytaj sobie moje posty sprzed paru lat gdy proponowałem to co piszesz Poczytaj jak byłem wyzywany i hejtowany Dopiero jak się zestaw na amen i na chleb zabraknie to gumofilce zaczną debatować co robić I zawsze będzie wina unii,Tuska,rządu,ministra,agencji,grup producenckich,koncernów agrochemicznych i całej reszty Tylko to gumofilce bez wyobraźni zasrały całą Polskę jabłkami i nikt z pistoletem nad nikim nie stał i nie kazał sadzić Teraz to już temat zamknięty Gospodarstwa do likwidacji o zmniejszenie produkcji jabłek minimum50% Czas na ewolucję już minął....teraz tylko rewolucja a te niestety niosą ofiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gratulacje użytkowniku Napisano 1 Lipca 2023 Zgłoszenie Share Napisano 1 Lipca 2023 2 hours ago, Guest Roman said: No kurła geniusz Weź poczytaj sobie moje posty sprzed paru lat gdy proponowałem to co piszesz Poczytaj jak byłem wyzywany i hejtowany Dopiero jak się zestaw na amen i na chleb zabraknie to gumofilce zaczną debatować co robić I zawsze będzie wina unii,Tuska,rządu,ministra,agencji,grup producenckich,koncernów agrochemicznych i całej reszty Tylko to gumofilce bez wyobraźni zasrały całą Polskę jabłkami i nikt z pistoletem nad nikim nie stał i nie kazał sadzić Teraz to już temat zamknięty Gospodarstwa do likwidacji o zmniejszenie produkcji jabłek minimum50% Czas na ewolucję już minął....teraz tylko rewolucja a te niestety niosą ofiary Mamy ci nagrodę jakąś wysłać czy o co chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek197704 Napisano 1 Lipca 2023 Zgłoszenie Share Napisano 1 Lipca 2023 5 godzin temu, Gość obszarnik napisał: Za chwilę nawet tyle nie dostaniesz za te twoje ogródki Przeżyję, spokojnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zenek Napisano 2 Lipca 2023 Zgłoszenie Share Napisano 2 Lipca 2023 8 godzin temu, piotrek197704 napisał: Przeżyję, spokojnie Raczej spokojnie przewegetujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek197704 Napisano 2 Lipca 2023 Zgłoszenie Share Napisano 2 Lipca 2023 4 godziny temu, Gość Zenek napisał: Raczej spokojnie przewegetujesz Ja? Chyba się troszeczkę mylisz. Ja mam sad dla hobby, bo lubię ibdla zabicia czasu. Dobrze zarabiam, moja żonka też. Spokojnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość grzybiarz Napisano 2 Lipca 2023 Zgłoszenie Share Napisano 2 Lipca 2023 Godzinę temu, piotrek197704 napisał: Ja? Chyba się troszeczkę mylisz. Ja mam sad dla hobby, bo lubię ibdla zabicia czasu. Dobrze zarabiam, moja żonka też. Spokojnie To go nie zabijaj...na ryby się wybierz A jabłka zostaw zawodowcom,którzy z tego żyją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gościu Napisano 28 Lipca 2023 Zgłoszenie Share Napisano 28 Lipca 2023 Witam jakie tendencje zkupowe zezłorocznego jabłka. Widać tendencje wzrostowe ceny :)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Filozof Napisano 28 Lipca 2023 Zgłoszenie Share Napisano 28 Lipca 2023 27 minut temu, Gość Gościu napisał: Witam jakie tendencje zkupowe zezłorocznego jabłka. Widać tendencje wzrostowe ceny :)) Jahahaha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Hoja Napisano 28 Lipca 2023 Zgłoszenie Share Napisano 28 Lipca 2023 Jest wyraźne oźywienie w handlu może ceny nie wzrosły na razie ale jest zainteresowanie jabłkiem z komory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek197704 Napisano 28 Lipca 2023 Zgłoszenie Share Napisano 28 Lipca 2023 W dniu 2.07.2023 o 11:26, Gość grzybiarz napisał: To go nie zabijaj...na ryby się wybierz A jabłka zostaw zawodowcom,którzy z tego żyją widziałem jabłka tych zawodowców, którzy z tego żyją. Grzyb na grzybie i grzybem pogania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Angelo Napisano 15 Sierpnia 2023 Zgłoszenie Share Napisano 15 Sierpnia 2023 witam, jakie ceny letniego i starego jabłka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość stop handlarzykom Napisano 16 Sierpnia 2023 Zgłoszenie Share Napisano 16 Sierpnia 2023 Będzie drogo Mróz,susza,parch,zgnojone sądy Brak idareda,Ligola i czarnego prynca Wreszcie handlarzyki zapłacą Ten rok jest nasz Pewne info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Piotrek z kozietuł Napisano 16 Sierpnia 2023 Zgłoszenie Share Napisano 16 Sierpnia 2023 W dniu 28.07.2023 o 14:52, Gość Hoja napisał: Jest wyraźne oźywienie w handlu może ceny nie wzrosły na razie ale jest zainteresowanie jabłkiem z komory Potwierdzam zainteresowanie Wszystko zmarzło ale nie nadążę odebrać przerywki Nakupie teraz kwaśnego a w szczycie zbiorów dam 30 gr i będę zarobiony I kto jest debeściak?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Wujek dobra rada Napisano 17 Sierpnia 2023 Zgłoszenie Share Napisano 17 Sierpnia 2023 Ładne Jablko powinno zapłacić bez problemu bo jest sadow pustych,a przede wszystkim króluje grzyb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość ciocia kiepska porada Napisano 17 Sierpnia 2023 Zgłoszenie Share Napisano 17 Sierpnia 2023 51 minut temu, Gość Wujek dobra rada napisał: Ładne Jablko powinno zapłacić bez problemu bo jest sadow pustych,a przede wszystkim króluje grzyb. Płaci już od 3 lat Bez problemu kupa kasy w czerwcu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Ciemno gród Napisano 18 Sierpnia 2023 Zgłoszenie Share Napisano 18 Sierpnia 2023 No i się niektórzy doczekali. P. I'dared szykujemy po 1.9zł/kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość jasnogrod Napisano 18 Sierpnia 2023 Zgłoszenie Share Napisano 18 Sierpnia 2023 2 godziny temu, Gość Ciemno gród napisał: No i się niektórzy doczekali. P. I'dared szykujemy po 1.9zł/kg Naprawdę sukces 18 sierpnia... Bez komentarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Ciemno gród Napisano 18 Sierpnia 2023 Zgłoszenie Share Napisano 18 Sierpnia 2023 1 godzinę temu, Gość jasnogrod napisał: Naprawdę sukces 18 sierpnia... Bez komentarza Przy własnym prądzie 50 tysi na komórce? Nędza! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość elektryk Napisano 18 Sierpnia 2023 Zgłoszenie Share Napisano 18 Sierpnia 2023 1 godzinę temu, Gość Ciemno gród napisał: Przy własnym prądzie 50 tysi na komórce? Nędza! Ten własny prąd też pewnie był za darmo??? Dokładnie... nędza i jeszcze tym się podniecasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi