Skocz do zawartości

Cena jabłek przemysłowych - jesień 2022

Gość aaa

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 226
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Będzie czy nie....przetwory sami sobie w kolano strzelają.wiem że sadow jest opór.ale jeszcze że dwa takie sezony i zostanie połowa. U mnie w okolicy dużo się wyrywa i z rozmów wnioskuje że tylko nieliczni będą sadzic nowe.reszta chce obsiewac bo ani z tego ani z tego nie ma kasy ma małym areale A roboty przy sadzie ciut więcej.innym czynnikiem jest postępujący z roku na rok brak następców. A ci emerytowani nie pracują już  z takim zapalem.    

• 1 month later...
Gość Wdzienczny

Pjoter nasz wybawco, co sie chwalisz że po niedzieli Pan Przemysł w górę u Ciebie, słyszałem że na skupach będzie 42 za mokry i 50 za suchy, dziękujemy Ci Pjoterze, szampan jest chłodzony 

Gość Alvin z Grojca
4 godziny temu, Gość Wdzienczny napisał:

Pjoter nasz wybawco, co sie chwalisz że po niedzieli Pan Przemysł w górę u Ciebie, słyszałem że na skupach będzie 42 za mokry i 50 za suchy, dziękujemy Ci Pjoterze, szampan jest chłodzony 

Skąd takie info? Od celebryty Daniela? Jeśli tak to od razu mówię że to fake. Bo 2 butelkach rumu byl jak to pisał;d

Gość szkolkarz
W dniu 17.11.2022 o 22:11, Gość Olek napisał:

Będzie czy nie....przetwory sami sobie w kolano strzelają.wiem że sadow jest opór.ale jeszcze że dwa takie sezony i zostanie połowa. U mnie w okolicy dużo się wyrywa i z rozmów wnioskuje że tylko nieliczni będą sadzic nowe.reszta chce obsiewac bo ani z tego ani z tego nie ma kasy ma małym areale A roboty przy sadzie ciut więcej.innym czynnikiem jest postępujący z roku na rok brak następców. A ci emerytowani nie pracują już  z takim zapalem.    

Tak,tak...a za 3 to już wcale sadów nie będzie

A drzewek  w szkółkach brak

Gość January
W dniu 6.01.2023 o 15:42, Gość Alvin z Grojca napisał:

Skąd takie info? Od celebryty Daniela? Jeśli tak to od razu mówię że to fake. Bo 2 butelkach rumu byl jak to pisał;d

Mój skupiarz podobnie, mówi że od wtorku rusza, cen dokładnej nie zna ale 40+ za mokry

1 godzinę temu, Gość January napisał:

Mój skupiarz podobnie, mówi że od wtorku rusza, cen dokładnej nie zna ale 40+ za mokry

40-41 to było za całe lufy w lubelskim już od 12 grudnia.  Więc żaden szał panowie.

Gość January
1 godzinę temu, Gość Lkr napisał:

40-41 to było za całe lufy w lubelskim już od 12 grudnia.  Więc żaden szał panowie.

Ja mówi o lkalnym skupie gdzie można skrzynie zawieść a nie ilościach pełnosamochodowych

12 godzin temu, Gość January napisał:

Ja mówi o lkalnym skupie gdzie można skrzynie zawieść a nie ilościach pełnosamochodowych

Teraz to są ilości calokomorowe . Ilości calopojazdowe były kilka lat temu. A ilości paletowe to działkowicze we wrześniu wywiezli.

Gość Mareczek
Godzinę temu, Gość Wgr napisał:

Teraz to są ilości calokomorowe . Ilości calopojazdowe były kilka lat temu. A ilości paletowe to działkowicze we wrześniu wywiezli.

E tam, u mnie pół wsi sami robią w kartony i mają po parę skrzyń przemysłu co jakiś czas, nie każdy robi jabłko i trzyma w chłodni na przemysł

1 godzinę temu, Gość Mareczek napisał:

E tam, u mnie pół wsi sami robią w kartony i mają po parę skrzyń przemysłu co jakiś czas, nie każdy robi jabłko i trzyma w chłodni na przemysł

Pan z Sandomierza?

Gość Piotrek z Kozietuł
4 godziny temu, Gość Wgr napisał:

Mądrego miło poczytać

Teraz Zawodowcy sypią całe komory w czerwcu

A ja nie muszę tego przechowywanie tankach

Taki mam deal z sadownikami

Gość Zorientowany
20 godzin temu, Gość Lkr napisał:

Niestety od wtorku 0,35 mokry.Pewne info(od Piotrusia).

Gość Piotrek z Kozietuł

No i o co ta koperkowa afera???

O cenę przemysłu???

Pozwólcie,że coś wam wytłumaczę

Z przemysłu żyje ja a wy powinniście z deseru bo z przemysłu to zarabiacie na chleb i to bez masła

Zamiast walczyć o cenę deseru to marnujecie czas na przemysł

Dziękuję,że tak dbacie o mnie i nie dacie mi z glodu umrzeć ale może byście zaczęli martwić się o siebie i może byście zmniejszyli produkcję jabłek a zwłaszcza przemysłu??

Co Wy na to??

Gość Redukcja
5 hours ago, Guest Piotrek z Kozietuł said:

No i o co ta koperkowa afera???

O cenę przemysłu???

Pozwólcie,że coś wam wytłumaczę

Z przemysłu żyje ja a wy powinniście z deseru bo z przemysłu to zarabiacie na chleb i to bez masła

Zamiast walczyć o cenę deseru to marnujecie czas na przemysł

Dziękuję,że tak dbacie o mnie i nie dacie mi z glodu umrzeć ale może byście zaczęli martwić się o siebie i może byście zmniejszyli produkcję jabłek a zwłaszcza przemysłu??

Co Wy na to??

Zmniejszamy Panie Piotrze, zamiast zbierać 80 ton idareda z ha to bendziem zbierać po 50 ton gali a za parę lat po 30 ton. Bez nerwów 

Gość Patelnia

Przemyśl nie zdrożeje,bo wszystkie przechowalni zabite,podwórki i pod dachem.A niektóre to jeszcze z pod drzew zbierają.Do maja to nie zdrożeje max 2-3 grosza.Ten rok jest nasz!!!Cierpliwi zawsze wynagrodzeni!!!!

Boją się ciebie Piotrek te wszystkie firmy. Żadna przed szereg nie wyskoczy i przez to cena się nie zmienia. Nawet Goska nic nie może narzucic. Jak ty to robisz że trzymasz wszystkich w garści? 

Gość Piotrek z Kozietuł
10 godzin temu, Gość Alvin napisał:

Boją się ciebie Piotrek te wszystkie firmy. Żadna przed szereg nie wyskoczy i przez to cena się nie zmienia. Nawet Goska nic nie może narzucic. Jak ty to robisz że trzymasz wszystkich w garści? 

Przecież to wszystko są moi Podwykonawcy

Po prostu znają miejsce w szeregu